自由講場

跳至

首頁
34567...11

尾頁

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

CMMANDY 發表於 21-1-14 20:13
樓主會吾會問下老公

係喎,老公,都要問下,不過我估工人多D
十六歲的大細路,應該都有物慾,快啲問下佢地,我不建議報警住,都吾知道邊個做!

問下老公意見先!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章

回覆樓主:

https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=23383555

揾返之前另外一個JM 嘅post, 都有好多JM 有用建議,352 樓& 353 樓係樓主點同小朋友傾,参考下

珍珠宮

juneyin 發表於 21-1-14 17:27
幾年來試過不下五次,都是從放在屋企的銀包中消失。以前最多一千,這次七千。屋企有小朋友有工人,我直覺不 ...

係咪之前果個Jm, 最後知係個仔

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

七千? 對十幾歲大细路用乜用七千? 買乜野呀? 工人偷七千唔出奇, 還貴利釘。

伯爵府

畀面勳章

lily-of-valley 發表於 21-1-14 21:56
七千? 對十幾歲大细路用乜用七千? 買乜野呀? 工人偷七千唔出奇, 還貴利釘。 ...

巳經十幾歲,唔係幾歲,七千蚊有好多用途,如果鐘意打機就更好使

公爵府

牛年勳章

如果係我,我會立即call 哂成屋成員,告訴他們,我吾見左7000 元,妳們快去看下銀包,有無吾見錢,15 分鐘後,call police 上來,係咪有賊

再看下時態發展

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

cheechi 發表於 21-1-14 22:15
巳經十幾歲,唔係幾歲,七千蚊有好多用途,如果鐘意打機就更好使
打七千咁多? 咁屋企普通D? 咪?

子爵府

回覆 juneyin 的帖子

我係你會買個隱藏攝錄機,唔係要指証小朋友,係要救佢。越偷越大膽就番唔到轉頭,希望佢會明白

象牙宮

嘩!好大膽!個個都有可能.

珍珠宮

Nancy20090615 發表於 21-1-14 17:35
SORRY, 我誤會左, 應該另外有 post 講過.

我都記得有jm有類似情況

珍珠宮

虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章

juneyin 發表於 21-1-14 17:41
警察一定查到出來?自己人是指小朋友嗎?
警察有方法套佢哋出嚟,佢哋問幾句就知一二。
同埋,俾做壞事既人知道,你已經唔會容忍。俾個警告佢。

水晶宮

牛年勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

juneyin 發表於 21-1-14 17:32
9至16歲都有,無CCTV

唔好介意我咁問,16歲果位係仔仔?
有無打online gane?
如有,好大機會係佢攞左嚟增值買點數咭了。

大宅

BK Milk勳章

回覆樓主:

我朋友,單親媽媽,個囝中三。因為玩電話玩到日夜顛倒,朋友没收電話我,個囝就在家中偷錢買iphone,最近又偷交租的錢去豐澤買notebook

大宅

次數多
唔報唔得

大宅

Gorgor0612 發表於 21-1-14 21:46
https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=23383555

揾返之前另外一個JM 嘅post, 都有 ...

thank you。我睇左。有位Katherine.K好似講過警察幫手做戲?我好奇想睇下,但搵唔到個回覆。有無JM有印象?

伯爵府

juneyin 發表於 21-1-14 23:57
thank you。我睇左。有位Katherine.K好似講過警察幫手做戲?我好奇想睇下,但搵唔到個回覆。有無JM有印象 ...

佢話警察唔係做戲架,佢行去小朋友到直接問,小朋友先認。

伯爵府

七千咁多?
[url=http://www.baby-kingdom.com/static/image/smil

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章

thank you。我睇左。有位Katherine.K好似講過警察幫手做戲?我好奇想睇下,但搵唔到個回覆。有無JM有印象 ...

嗰個post 响 173 樓回覆

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

$7000 好多,我會在廳靜靜裝cam,錢只放手袋擺廳cam可以影到的位置,冇人認唯有咁

男爵府

你小朋友仲細,報警唔怕的,就算佢在外面偷都只係警司警戒,唔會留案底,唔會影響佢將來!在家偷你更加可以銷案了事

首頁
34567...11

尾頁

跳至