夫婦情感

跳至

首頁
34567...16

尾頁

大宅

nicnic_w 發表於 21-5-25 01:10
佢會呀,特別上次同佢傾完之後,佢好明顯成日買嘢送比我....但我要的不是這些東西...房事一樣無變....

佢 ...

最好的解決方法應該係搵治療師。

大宅

nicnic_w 發表於 21-5-23 22:15
我24歲和丈夫結婚,現在結左婚差唔多9年,只行埋2次..其中一次係結婚後的第二天,我迫佢同我行埋的...唔知 ...

肯定他是基的

複式洋房

nicnic_w 發表於 21-5-23 22:15
我24歲和丈夫結婚,現在結左婚差唔多9年,只行埋2次..其中一次係結婚後的第二天,我迫佢同我行埋的...唔知 ...

其實我都同你一樣,生左小朋友之後,老公都冇掂過我了,包括攬下錫下都冇,依家小朋友都5歲,老公40幾,我成日諗點解男人真係可以幾年都冇需要,定係佢已經唔愛我,我都有嘗試過攬下錫下佢,但佢都冇反應,亦唔會攬返我,我諗大家只係保持家人關係咁,有時都好唔開心,又冇勇氣同佢傾,一個女人都好想比老公錫下,有時會問下自己為咩要繼續同呢個人生活下去,其實最大問題唔係冇性生活,而係老公對自己還有愛嗎?

大宅

減齡達人勳章

乜原來這個情況咁普遍...

子爵府

pinky1888 發表於 21-5-27 05:25
其實我都同你一樣,生左小朋友之後,老公都冇掂過我了,包括攬下錫下都冇,依家小朋友都5歲,老公40幾,我 ...

我經歷過
好殘忍答你,你先生係唔愛你
你有冇check過佢?

禁止訪問

男爵府

其實我都同你一樣,生左小朋友之後,老公都冇掂過我了,包括攬下錫下都冇,依家小朋友都5歲,老公40幾,我 ...

情況一樣

大宅

唉.....真係同事天涯.....我哋擁抱一下
我都儲緊勇氣同佢傾,其實我哋好被動,如果佢唔願意配合嘅話。都係好難搞
我有時喺度諗,而家我嘅婚姻係咪只剩下做媽媽爸爸的責任...

別墅

uckukuku 發表於 21-5-25 13:45

老公有外遇嘅女人,十個有九個係揭發前都深信自己嗰個好好 ...

最奇怪又生左個女 即證明佢係得 一次就有個女 之後又唔搞 太不可思議

男爵府

nicnic_w 發表於 21-5-27 18:10
我都儲緊勇氣同佢傾,其實我哋好被動,如果佢唔願意配合嘅話 ...

我都係咁。。。灘開黎講好多次結果都係無改變
叫佢一齊去婚輔又唔肯
忍左五六年 都唔知可以點
我覺得好辛苦

複式洋房

cupid0627 發表於 21-5-27 08:28
我經歷過
好殘忍答你,你先生係唔愛你
你有冇check過佢?

其實佢份工好free,又好小自己出街,成日都會响屋企或同我一齊,所以唔似有外遇,只係覺得同佢愈黎愈陌生,佢對我似朋友多d

複式洋房

我都儲緊勇氣同佢傾,其實我哋好被動,如果佢唔願意配合嘅話 ...

之前有試過鬧交時,借d意講埋出黎,佢都唔正面回應我,有時想問清楚佢究竟係咪對我已經冇愛,如果只因為責任而一齊,我寧願分開,但一諗到小朋友,再冇勇氣同佢講,我對呢樣野唔太熱衷,但總唔明白2公婆點解可以冇性,我知道咁嘅關係並唔健康,繼續落去只會愈黎愈淡,雖然依家已經係,都唔知可以點,同行屍走肉冇分別

複式洋房

standbyby 發表於 21-5-27 22:07
我都係咁。。。灘開黎講好多次結果都係無改變
叫佢一齊去婚輔又唔肯
忍左五六年 都唔知可以點

但你講完之後,對方點回應你?

別墅

回覆 pinky1888 的帖子

佢冇正面回應你, 個答案其實都幾明顯, 只不過佢唔想講出黎傷害到你, 呢樣野我試過

複式洋房

真實情況,我認識一位男性,佢同我哋講自從佢個小朋友出左世之後,佢就唔可以掂佢太太, 因為佢覺得佢太太係個女嘅媽媽,係一個好神聖好偉大嘅人,佢覺得耍用一生去感激太太,事奉佢,尊重佢,報答佢,心理上佢變得唔可以掂佢太太!佢亦都驚佢個女會聽到或者唔小心撞到或者見到佢同佢太太一齊嘅時候因此對個囡嘅成長過程一個好大嘅陰影。但係佢對佢太太真係好好,太太唔需要做家務,佢做晒!買餸煮飯乜都做,太太唔鍾意唔需要出去工作,佢一個人賺錢養家,太太要咩都買俾佢!對個小朋友又無微不至。我哋大家聽咗都勸佢心理輔導!因為對夫妻感情真係好有影響。

別墅

原來咁多位也有同樣問題、講完、表白完也是一樣,逃避現實.. 有性的話可能會越做越愛對方..但只有自己去單方面求愛係很醜。要發夢和他做.. 但原來他在你身邊訓教,都幾難受!有老公等於無.. 但平常他又做好本好、那又可以點樣. 醫生也睇完、只幫到一段小時間、之後又係一樣. 可能是死証.. 唯有自己想辨法去令自己開心啲.. 例如和你們分享一下. 可能舒服一些!

大宅

Micchi 發表於 21-5-30 02:38
原來咁多位也有同樣問題、講完、表白完也是一樣,逃避現實.. 有性的話可能會越做越愛對方..但只有自己去單 ...

你簡直講咗我嘅心聲出嚟.....

大宅

原來有好多同路人...
我都係攤出黎講過,引誘過,明示暗示過...
新婚果年一年都唔夠15次,之後已經唔洗講,個位數...幾個月冇行埋係常事,前年行左一次竟然都有左bb...之後就開始無性生活至今...
又係好好先生,冇女人,愛家庭,性格好脾氣好,乜都好,只係性冷感姐,你話...可以點...
唔想用一樣野去否決所有既好,人無完美,但我唔知可以捱幾耐...

大宅

BerniceL 發表於 21-6-8 02:21
原來有好多同路人...
我都係攤出黎講過,引誘過,明示暗示過...
新婚果年一年都唔夠15次,之後已經唔洗講, ...

冇錯,唔係講笑,其實真係好難捱….
好多時女人唔單只只係生理需要,我們更需要親密接觸互動的時候嘅被愛感!

珍珠宮

andy01361 發表於 21-5-27 08:16
乜原來這個情況咁普遍...

我睇書話D雄性動物係打左種之後就對雌性無興趣,再搵其他雌性打種......

所以有孕期出軌同婚後外遇,係動物天性

但人係可以盡量搵辦法去解決呢個問題,首先要有心去解決先。

首頁
34567...16

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊