自由講場

跳至

首頁
34567...8

尾頁

水晶宮

bybewong 發表於 21-8-14 11:40
下台啦,激死。大陸點會開關,香港d官咁廢,佢開關,內地有問題,官都冇得做。香港日日叫開關,自己又唔配 ...

我一早已講,至少要等林鄭落台先有希望同內地通關!要好像澳門特首咁,先有救

水晶宮

selinako^^ 發表於 21-8-14 11:14
唔係撐yc. 但我覺得政府入面要有2邊聲音
無奈,黃議員走火入魔 鈎結外勢力,宜家政府變晒一言堂 ...

無錯,愛國愛港并唔係代表只要一言堂,都要有人出來指正政府嘅不足之處,唔係話鬧政府就是yc,愛之深,責之切,見到對方行左歪路會出聲提點先啱! 就好像呢到bk,有唔少好像我咁樣會鬧政府鬧林鄭無用官員,以前就會被小x兔鬧我哋係yc反政府!

大宅

smile2 發表於 21-8-14 08:06
直接send俾林鄭, 唔知有冇用, 多d人出聲俾d壓力佢

https://www.ceo.gov.hk/chi/contactus.html

投訴接受,做嘢照舊,呢啲形式嘢,做俾人睇

大宅

emilylam 發表於 21-8-14 11:55
無錯,愛國愛港并唔係代表只要一言堂,都要有人出來指正政府嘅不足之處,唔係話鬧政府就是yc,愛之深,責 ...

我只愛港,並不愛國

子爵府

都唔明點解要放寬外來回港人仕?
hi

伯爵府

Amy1974 發表於 21-8-14 07:48
唔多現實,個個都炒曬,揾邊個做野?

有能者居之

無能者落台

珍珠宮

熊熊老婆 發表於 21-8-14 07:26
希望政府即刻收緊!
美國入境只隔離7日?有冇攪錯!
https://www.hk01.com/%E7%A4 ...

外傭僱主有冇中招?

子爵府

回覆樓主:

都唔明點解覺得7日隔離已ok

侯爵府

希望政府即刻收緊!
https://www.hk01.com/%E7%A4 ...

習慣就好,不嬲港人守,政府鬆

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

emilylam 發表於 21-8-14 11:46
變種病毒流入社區無造成大爆,好大功勞係大家都戴好口罩,發現後即做檢測查驗,但呢個政府嘅關口漏洞呢就 ...

你講得好岩, 我覺得香港冇大爆 最大功勞 除左醫護, 圍封果班警察, 我地市民都功不可抹
好感動 就算天氣 有幾熱 由bb 到 老人都一直守住..........好自律 帶好口罩, 主動檢測

如果好似外國咁 市民唔帶口罩, 又不停輸入高危地區人士, 我諗香港宜家 都好頭痕
其實市民都清楚, 最重要係個口罩, 就算點辛苦 大家都係努力為抗疫出一分力

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

emilylam 發表於 21-8-14 11:55
無錯,愛國愛港并唔係代表只要一言堂,都要有人出來指正政府嘅不足之處,唔係話鬧政府就是yc,愛之深,責 ...

有時反對聲音, 只係想香港好

唔係反就 唔愛國愛港

男爵府

Amy1974 發表於 21-8-14 07:48
唔多現實,個個都炒曬,揾邊個做野?

我估唔係唔想炒,係冇人想做

公爵府

牛年勳章

回覆樓主:

真係救命呀!啱啱新聞話星期一專家小組先開會檢討喎!真係痴線!

水晶宮

希望政府即刻收緊!

所以你話唔嬲就假!

珍珠宮

MM2H 發表於 21-8-14 08:17
想先了解多點,打完針重症減弱,載菌量少,但變種傳播感染高,載菌者實際傳播力對未打針嘅,有幾高? 見早前 ...

消息指,本港今天(14日)新增兩宗輸入個案,將不設疫情記者會。另外,昨日初步確診、獲得減檢疫期並居於赤柱獨立屋的外傭,驗出病毒量高,具有高度傳染性,其CT值為16.5。

https://www.hk01.com/%E7%A4%BE%E6%9C%83%E6%96%B0%E8%81%9E/663465/%E6%96%B0%E5%86%A0%E8%82%BA%E7%82%8E-%E6%9C%80%E6%96%B0-%E6%B6%88%E6%81%AF-%E6%B8%9B%E6%AA%A2%E7%96%AB%E5%A4%96%E5%82%AD%E7%A4%BE%E5%8D%80%E7%A2%BA%E8%A8%BA%E7%97%85%E6%AF%92%E9%87%8F%E9%AB%98-%E4%BB%8A%E5%A2%9E%E5%85%A9%E8%BC%B8%E5%85%A5

珍珠宮

唉…其實住香港既我地都好努力抗疫,成日俾班外來人黎香港播毒...

水晶宮

selinako^^ 發表於 21-8-14 12:47
有時反對聲音, 只係想香港好

唔係反就 唔愛國愛港

反對聲音,係要睇佢係咪為港好,如係好嘅反對聲音,佢都是愛港者,反之,好像高官咁樣,為官避事者,唔做唔錯等出糧心態,唔係為民為本做事,咁呢d所謂嘅官都是非愛港者!

水晶宮

熊熊老婆 發表於 21-8-14 13:04
真係救命呀!啱啱新聞話星期一專家小組先開會檢討喎!真係痴線!

高官要放假呀!對佢哋來講唔急嘅...
下星期一辦工時間先傾啦!

男爵府

tinlong22 發表於 21-8-14 08:15
無格, 你地針又唔打, 安心出行又唔裝, 寫紙仔又用假資料
唔咁抗疫晨早好似美國咁爆啦

認同

水晶宮

selinako^^ 發表於 21-8-14 12:44
你講得好岩, 我覺得香港冇大爆 最大功勞 除左醫護, 圍封果班警察, 我地市民都功不可抹
好感動 就算天氣 有 ...

政府咪諗住靠晒市民自律戴口罩和去打針囉!仲有醫護警察等,邊關防疫政策高官離地防疫㗎! 我哋只能自求多福,做好本份,無辦法。

selinako^^    發表於 21-8-14 13:28

首頁
34567...8

尾頁

跳至