想生BB

跳至

首頁
34567...9

尾頁

別墅

Ivy2422 發表於 22-4-15 00:49
我都約咗藍醫生六月見,想問吓你大概用咗幾多錢?

大概12.5萬

別墅

大家好,剛剛見到呢個post好想搵同路一支持下🙌用左藥四日今日再見藍醫生,照完只得一粒大同有一粒好細,抽血結果fsh成20,心情真係直插谷底,好無助,來緊要打多四日針希望有改善。如果仲係一粒大,吾知抽吾抽好。吾抽又驚下個月仲差又浪費左d藥,但抽得一粒,真係要百發百中喎。有冇jm介紹下針炙醫師呀?謝謝你們

別墅

回覆 cephoebe 的帖子

你個case好鼓舞呀!恭喜你成功呀!我個case醫生都話起碼做三次,因為我而家第一次照到只得一粒,想問下你一粒係咪照抽,連抽四個cycle?4次total咪用左好多$?好欣賞你呀!

別墅

回覆 bkncg 的帖子

可吾可以pm個中醫,麻煩晒幫忙🙏🏻

別墅

回覆 ttfungs0926 的帖子

你可以試吓針灸。但今個月抽唔抽真係要打多幾日針先知,再等藍醫生去睇卵泡狀態決定。相信藍醫生,交比佢,佢係一位好醫生。如果佢同你講要抽3次,可能有原因。我抽之前都有針灸,由開針到抽卵都針咗幾次,最後抽到9粒,只有2粒 day 3。未抽前覆診佢同我講我只會養到 day 3。 我係超高齡。而家等下個月放胎。加油呀!

別墅

Thanks 收到

別墅

RE: ivf 藍寶梅醫生

回覆 Sugarcub2021 的帖子

你抽到九粒卵真係好叻呀!希望你下個月順利成事啦☺️你針久前照到幾多粒架呀?針左幾次有冇幫助呢?我都想試下呀!

別墅

其實我照都係得6粒,抽到9粒係 bonus. 針灸唔知係咪真係有幫助,但我覺得盡力啦~做得就做。

別墅

回覆 Sugarcub2021 的帖子

可唔可以pm你個中醫師我呀?🙏🏻

大宅

bkncg 發表於 22-1-30 09:04
加油(emoji)(emoji)上胎經驗的確係中醫幫咗我。我都睇過幾個中醫,係呢個先掂,雖然好遠喺北角,但最緊要 ...

請問可以pm 中醫嗎(emoji)(emoji)謝謝

大宅

Maozi 發表於 22-4-17 13:29
請問可以pm 中醫嗎(emoji)(emoji)謝謝

可以

複式洋房

ttfungs0926 發表於 22-4-16 16:18

你個case好鼓舞呀!恭喜你成功呀!我個case醫生都話起碼做三次,因為我而家第一次照 ...

係呀,一粒都照抽,因一粒都機會,粒粒皆辛苦....
其實用左藥,都只係得一粒,都要接受,雖然每次抽都好貴,但我同老公心入面有定到試幾多次嘅上限,其他就睇天意,原定次數之內成功係幸運。

藍醫生有講只係得一粒,有機會係個粒特別健康,所以先生長到俾人抽出黎,都係好事黎。我睇過唔少post,有人一次抽8粒10粒,但授精得4-5粒,去到Day 3又得返2-3粒。所以唔係每次真係抽得多就係好。

我每次抽1粒時,果粒都可以成功到day 3, 抽兩粒時,又係得1粒去到day 3/5。所以可能真係如藍醫生所講,仲生存到果粒係特別強壯嘅~

祝你一樣幸運!放心跟醫生指示一步步行就她3!

別墅

謝謝你的分享呀!你們真的很幸運呀!我同老公冇甘多彈藥,最多可能做到三次😢希望好似你甘每次都有胚胎啦!

複式洋房

ttfungs0926 發表於 22-4-19 12:47

謝謝你的分享呀!你們真的很幸運呀!我同老公冇甘多彈藥,最多可能做到三次&#128546 ...

抽一次連用藥、授精、雪卵等都成7-8萬,一般家庭包括我,真係三至四次就係盡頭。

我睇過有post分享自己去三個國家到做過IVF先成功,真係好有心力同財力先做到。

當時藍醫生建議我要連抽,因為用開藥一段時間,會激化子宮同卵巢,卵子狀態有機會變好d,所以我就係連抽4次先開始試放卵。

別墅

藍醫生話要預30萬抽三次。我都有睇果個post, 真係好佩服佢地既毅力同財力呀!

你果時連抽四個月有冇同步針炙和飲中藥呀?飲食有冇介囗架?

我好擔心自己精神上同身體上頂吾順呀

別墅

藍醫生話要預30萬抽三次。我都有睇果個post, 真係好佩服佢地既毅力同財力呀!

別墅

別墅

別墅

bkncg 發表於 22-1-30 09:04
加油(emoji)(emoji)上胎經驗的確係中醫幫咗我。我都睇過幾個中醫,係呢個先掂,雖然好遠喺北角,但最緊要 ...

請pm 中醫資料, 謝謝(emoji)

複式洋房

ttfungs0926 發表於 22-4-19 17:48

你果時連抽四個月有冇同步針 ...

我抽緊個幾個月無睇中醫針灸,之後放第一次胎失敗左,就食左2個月中藥養子宮,但就到荷爾蒙唔穩定,停左中藥一個月,及聽醫生建議放胎前一個月刮宮,放第二次就成功左。

首頁
34567...9

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊