自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

醒目開學勳章 BK Milk勳章

Macusmama 發表於 22-3-17 09:34
除非你係炒個啲ROLEX,其他唔太值錢...換油,也要HK4000,不如唔好賣啦..買可能得幾仟...
...

停咗賣 仲唔值錢
食之無味 棄之可惜

已刪除用户

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

clyl03 發表於 22-3-16 19:30
朋友話隻錶8萬几買,而家20萬,就算17、18萬出都執到笑
應該係地通拿?

珍珠宮

fong2005 發表於 22-3-17 11:54
錢唔見得光
就會放喺實物
茶葉、果皮、花膠、錶、鑽石⋯⋯

我有個撈偏嘅朋友啲錢見唔得光,佢專儲PP,上兩年買,而家都升咗成倍。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

JChan 發表於 22-3-17 03:31
我喺銅鑼灣錶鋪 放隻datejust 26cm
一開價 萬六
飾櫃 $23800
呢隻無人要

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

myshadow 發表於 22-3-17 09:03
sport錶就保值,但好難買。買到好多時都要炒價買,但每年都升值。我有一隻2011年買既綠圈$48000買返黎,上 ...

我隻綠圈$91000返來,你勁,我雖然唔係成日帶,但好鐘意,我唔捨得賣,都係數字遊戲

子爵府

eemm 發表於 22-3-17 10:51
新定舊先

舊啦

瑪瑙宮

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

不如放相上嚟睇下

子爵府

sport錶就保值,但好難買。買到好多時都要炒價買,但每年都升值。我有一隻2011年買既綠圈$48000買返黎,上 ...

綠圈真係好難理解到抄到咁貴, 我老公舊年買入yacht-master, 之後又睇中te]myshadow 發表於 22-3-17 09:03 
sport錶就保值,但好難買。買到好多時都要炒價買,但每年都升值。我有一隻2011年買既綠圈$48000買返黎,上 ...[/quote]

綠圈真係好難理解到抄到咁貴, 我老公舊年買入yacht-master, 之後又睇中另一隻yacht-master, 跟著錶換錶, 舊個隻就無賺, 要蝕$4-5000, 不過換咗個隻, 街外價就升咗成4-5萬....

複式洋房

spikenard 發表於 22-3-17 08:02
點解咁升值?

我隻66,6萬入,上個月問下價,二手店20萬收。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

myshadow 發表於 22-3-17 07:35
Datejust 唔係炒款,炒款先值錢
同意
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

複式洋房

20150618bb 發表於 22-3-17 11:56
應該係地通拿?

地通點止20,熊貓煮接近40萬啦。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

chitchit0520 發表於 22-3-17 00:09
咁其實啲人成日話勞力士保值,係點保值?真係賣到?定只係要買要用高啲價錢呢?好似CC啲手袋咁?
...
要睇款,唔係隻隻都炒得起
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

男爵府

anna525 發表於 22-3-17 12:34
地通點止20,熊貓煮接近40萬啦。

請問高人

1. 什麼是「熊貓煮」?

2. 地通玫瑰金值幾多?

寶石宮

Nbs 發表於 22-3-17 09:02
我又想問下,例如呢隻,我上網search 40+ 萬,標咁高價係真係會有人買?即係而家去到呢個價?

...
呢隻好嘢嚟㗎,真係會有人買

寶石宮

我砣仔時老公買咗隻 GMT 紅針俾我,當年都係 $32000

我都收埋咗隻 Daytona 俾阿仔,個衰仔話佢戴 Apple Watch 就得

琥珀宮

畀面勳章

esmehouse 發表於 22-3-17 12:45
我砣仔時老公買咗隻 GMT 紅針俾我,當年都係 $32000

我都收埋咗隻 Daytona 俾阿仔,個衰仔話佢 ...

GMT 值錢嗎?

寶石宮

littlesister 發表於 22-3-17 12:53
GMT 值錢嗎?
GMT & Submariner 依啲 sport 當然值錢

珍珠宮

JChan 發表於 22-3-17 03:24
做service 先死
幾年前 $5000

已經放咗入自動轉錶盒想隻錶keep住行,仍然會行得慢,但抹油好貴, 一年貴過一年。

Love and Kindness are never wasted.

子爵府

littlesister 發表於 22-3-17 12:53
GMT 值錢嗎?

值呀
仲要依家停咗產(?好似)
幾年前我老公賣咗隻GMT
好似平手走嘅
之後換咗隻AP
依家隻AP二手好似都升到40萬

首頁

尾頁

跳至