自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

TSZWING 發表於
回覆 SandyKL 的帖子

見到楊局長出場,我就諗起佢(當時係教育局局長)在2月尾,同2022 DSE 考生講嘅說話 ...

佢做教育局局長嘅「業績」,罄竹難書。

侯爵府

加菲貓3 發表於
我又覺得係好事,但問題係工會有無權代表先,你推去政府唔監管,咁以後所有事,政府咁係嚴D咯。你擺街又要 ...

政府出手監管...可以的,但以後演唱會可以唱,但不能跳囉.

珍珠宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

kuhs 發表於
不如話係北京嘅錯,都痴痴地線

你睇吓fb d人d留言,就會見到真係好多人話香港搞成咁,係國家嘅錯,話以前英治時期嘅香港唔會發生d咁嘅事

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

bu-b 發表於
你睇吓fb d人d留言,就會見到真係好多人話香港搞成咁,係國家嘅錯,話以前英治時期嘅香港唔會發生d咁嘅事
...

咁係佢哋無知啫

曼徹斯特有演唱會疑發生爆炸最少19死 或發生人踩人

2017年5月23日
英國曼徹斯特1個正舉行演唱會的體育館,據報發生爆炸,最少19人死亡,約50人受傷,警方循恐怖襲擊方向處理,又設立熱線協助民眾聯絡家人報平安。

天朗氣清

公爵府

牛年勳章

bu-b 發表於
...

今日終於全面覆工

子爵府

2024年龍年勳章

tinlong22 發表於
咁係佢哋無知啫

曼徹斯特有演唱會疑發生爆炸最少19死 或發生人踩人

無知真係好恐怖
依家d人屙唔到屎都係政府嘅錯

大宅

jyjy1684825 發表於
政府出手監管...可以的,但以後演唱會可以唱,但不能跳囉.

到時啲人就話比人監管到無自由,其實做咩都有位比人鬧

大宅

bu-b 發表於
...

咁以前無ViuTV 夠唔會發生呢啲事,啲人搵嚟講

子爵府

lihomahk 發表於
哈~其實舞臺出現問題,佢哋夠膽喺一個不明確不安全的情況下表演嗎?喺今次連舞蹈員都感到不安的情況下,統 ...

連續幾日都出事,場內場外的人都已經有好多聲音
事後就話政府無監管?

侯爵府

hellomiki 發表於
楊潤雄根本無能,當初聽到他仲可以留任系政府,我都0咀,咪搞到比有心人有位入政府數
...

新一屆費事一下子撤走咁多人,諗住安排個優哉游哉,輕輕鬆鬆嘅hea位佢過下日晨,點知佢腳頭好到去邊都瀨嘢。真係鬼估到佢去邊瓣衰邊瓣喎

大宅

咁都可以賴政府
厲害

珍珠宮

熱血勳章 醒目開學勳章

回覆樓主:

幾乎日日都有意外,咁都有得賴政府?

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

kuhs 發表於
不如話係北京嘅錯,都痴痴地線

放心,遲早會

大宅

熊熊老婆 發表於
千錯萬錯,原來都係政府嘅錯
https://www.hk01.com/%E7%A4%BE%E6%9C%83%E6%96%B0%E8%81%9E/7983 ...

唔好玩啦!死黃屍真係當廣大香港市民個腦生係屎忽到架

公爵府

熊熊老婆 發表於
千錯萬錯,原來都係政府嘅錯
https://www.hk01.com/%E7%A4%BE%E6%9C%83%E6%96%B0%E8%81%9E/7983 ...

咁都有位入政府,好野呀XX工會

珍珠宮

lindia 發表於
連續幾日都出事,場內場外的人都已經有好多聲音
事後就話政府無監管?
...

再係咁推卸責任,日後政府唔續牌比佢哋,李生及v台支持者唔好問點解,要怪就怪一班乜都扯上政治嘅打手

大宅

攪到以後學校陸運會,水運會,畢業禮都要政府批好唔好?

次次出事搵政府。你哋收埋d 飛唔放出街賣嘅時候!政府出聲又話香港冇自由。。

工程有問題!你主辦單位唔洗驗收咩? 坐panel 又唔洗負責任?又咪係推

公爵府

牛年勳章

Edithcsm 發表於 22-7-31 15:11
幾乎日日都有意外,咁都有得賴政府?

明明話第三日開始,有花姐坐panel助陣會變得好安全,而家有事,又唔關佢事,關政府事,咁得意?
冇事就花姐勁,有時就政府孭?
attach0/tmp/phpmU5Q1O

子爵府

熊熊老婆 發表於
唔搵佢做替死鬼,亦都會搵其他人!
總之無論如何,都係政府嘅錯!

黃人做事方法

珍珠宮

熱血勳章 醒目開學勳章

回覆樓主:

而家bk傻傻哋,一定又關政府事啦
我今晚唔想煮飯,一定都關政府事

首頁

尾頁

跳至