自由講場

跳至

首頁
34567...11

尾頁

男爵府

精工年年大坑都排長龍等買書攞書,自從大坑店無咗後勁唔方便,早前朋友係黃竹坑店等4個鐘都未得,同學由7月中開始網上訂購付費送貨, 等到8月中都未見有書送嚟,有啲送到貨嚟就2套書送嚟,完全冧哂檔。呢幾日同學仔家長去到仲要截龍, 現在仲要停巿幾日。原本我諗住開學後先上去攞早前網上訂既書,都費事今日去天利行買咗只係無折,計返精工只係平嗰少少,時間都係返到, 也免得撲個空

男爵府

mandy952 發表於 22-8-24 16:56
書局攞一定耐,要續個執,學校攞,已經執定晒又冇街外人
今日買書連張書單都有埋學生名,好清楚
...

我哋學校今年用精工,網上訂好書,去到竟然排長龍,因為佢哋無執到書,學生去到先執,嘔血

大宅

ahmi 發表於 22-8-25 19:24
我囡學校攞5本得1本有,欠書以前要去大坑鋪攞,今年話學校派,希望係真。如果去黃竹坑,時間車錢都蝕埋。
...

我仔訂全套書共14本,一本都冇得拎

大宅

toyotabb 發表於 22-8-28 23:58
我哋學校今年用精工,網上訂好書,去到竟然排長龍,因為佢哋無執到書,學生去到先執,嘔血
...

今早去學校拎書竟然唔洗點排,因為係一本都冇

男爵府

Yukki 發表於 22-8-29 00:01

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

Yukki 發表於 22-8-29 00:01

淨比錢?
放下自在

大宅

KUDOS 發表於 22-8-25 21:04
我仔仔間學校都係經精工買課本,佢地派嘅買書指引又好清楚咁寫明「網上預訂服務只適用於學校取書或課本送貨 ...

我仔學校都係網上訂返學校拎,昨晚11點幾收到sms叫今日10點至11點半返學校拎,點知一本都冇得拎,錢就收咗,書一本都冇,好似警訊啲騙案咁

大宅

cattz288 發表於 22-8-29 00:04
淨比錢?

係,收完錢先話冇

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

Yukki 發表於 22-8-29 00:12
係,收完錢先話冇

真係吹脹
放下自在

大宅

sasafan 發表於 22-8-28 22:49
下,咁咪白行囉,點解唔通知家長和學生?好離譜喎

仲要之前一晚通知返去拎,點之一本都冇

男爵府

回覆樓主:

我女今年中一都係精工,訂23本只到11本欠書嚴重

男爵府

我上星期去等左3個幾4個鐘, 我已經網上訂左, 去到都要攞飛, 都好公平嘅, 咪等lor, 點知一等就等左3個鐘, 打蛇餅打到無位企, 但做野嘅得兩個職員, 後來聽到有家長爆粗鬧個經理, 跟住先知佢亂到根本唔係跟no. 叫飛, 邊個埋去就幫邊個執, 唔知情個d家長就拎住張飛一味坐係度等, 後來俾一位家長鬧完, 就有成6-7個職員走曬出黎幫手執書, 最終等左3粒鐘, 原來網上訂左都係去到先執書, 仲要有一半書都無貨....我都唔明咁網上訂嚟做乜? 俾錢又排半個鐘, 一個職員話可以排住隊先, 一個職員話用書排隊, 我見佢亂到咁, 俾完錢企埋一邊再對多次d書, 真係執漏左兩本...買一次書搞足半日, 超離譜!

子爵府

2023年兔年勳章

回覆 KUDOS 的帖子

有呀!有確認電郵。

子爵府

2023年兔年勳章

回覆 cherriehahaha 的帖子

咪係囉,啲服務差成咁,以為訂咗會幫我哋留書,點知都係任人買走,本應有嘅,賣埋就變冇,真係唔知訂嚟做乜,離晒譜

琥珀宮

toyotabb 發表於 22-8-28 23:58
...

商務係貴少少,就係用嗰少少請人做野,同學校反映,下年唔好用呢間

子爵府

回覆樓主:

我女學校用佢ok喎,上個禮拜返學校攞,全套訂,得一本欠。
同一日,有家長去店取,就只拿得7本。

子爵府

Subconscious 發表於 22-8-24 13:41
網上訂咗中學書,一直網頁Check住都顯示狀態係「已訂購」。等到今朝打電話去問,先話要親身去俾咗錢先作實 ...

唔只精工,其他書店都係,訂左但冇返學校取,要比返差價,書單有細字寫咗。

水晶宮

牛年勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Yukki 發表於 22-8-29 00:11
我仔學校都係網上訂返學校拎,昨晚11點幾收到sms叫今日10點至11點半返學校拎,點知一本都冇得拎,錢就收咗 ...

唔係咁大鑊呀,我網上訂書,信用卡比埋錢添啦喎,但我無收過order confirmation,又無收到sms通知可攞書喎
但書單又寫今明2天回校取書,真係妖左出嚟,呢間書局好垃圾 唔明年年用開商務好地地,今年搞咩轉精工

公爵府

Yukki 發表於 22-8-29 00:11
我仔學校都係網上訂返學校拎,昨晚11點幾收到sms叫今日10點至11點半返學校拎,點知一本都冇得拎,錢就收咗 ...

真係好離譜

侯爵府

lokjudy 發表於 22-8-28 23:12
精工年年大坑都排長龍等買書攞書,自從大坑店無咗後勁唔方便,早前朋友係黃竹坑店等4個鐘都未得,同學由7月 ...
係咪精印書局既書全部都可係天利行買? 重可以係邊間書局買?

首頁
34567...11

尾頁

跳至