自由講場

跳至

首頁
34567...15

尾頁

琥珀宮

回覆樓主:

陰謀論一直存在,自己分析自己諗,呢幾年,真真假假訊息一堆堆,由撩鼻話好深入影響個腦,再傳話安心出行有監控功能;危言,實在聽太多。

琥珀宮

capricornbb 發表於 22-9-24 16:22
(我係政治中立理智派,所以乜人都會傾。)

睇到佢寫政治中立仲話自己理智添,反應同你一樣。

哈哈!黃人真係日日有笑話俾出嚟

Prosperous    發表於 22-9-25 02:08

水晶宮

SandyKL 發表於 22-9-24 16:33
陰謀論一直存在,自己分析自己諗,呢幾年,真真假假訊息一堆堆,由撩鼻話好深入影響個腦,再傳話安心出行有 ...

你講呢啲例子真係笑到噴飯相信佢哋未撩鼻,個腦都已經出現好大問題啦!

別墅

capricornbb 發表於 22-9-24 16:24
樓上JM有贊成「不斷打針」?

你贊成一年打三劑?明年又打起碼兩劑?阿何專家話此病毒永遠不會消失喎,咁是否要不斷年年打針保護自己?
鄧家彪兩年內已打五劑科興,普遍香港人兩年內都打了兩至三劑,咁你覺得算唔算不斷打?健康院的出世針都只去到歲半,之後小一先再打兩劑,冇無間斷地要你打喎!流感針都是自己選擇打唔打,新冠疫苗唔打就合法被炒,冇得堂食,不能去圖書館,不能去博物館,不能去主題樂園,不能入街市超市,夠期未打即變紅碼,要永續打針先可以進入這些地方,咁唔係威脅人不斷打是什麼?

水晶宮

2024勳章

此人顛覆了我對「政治中立理智派」的認知

珍珠宮

aryemyem 發表於 22-9-24 01:25
之前睇過公務員secret 有醫務人員講過,唔少康復左嘅癌症病人打完後復發。
...

之前睇過公務員secret 有醫務人員講過,
唔少癌症病人打完後復原,
癌症奇蹟般康復~~

曲到圓~~

Prosperous    發表於 22-9-25 02:09

公爵府

2024年龍年勳章

秋天與楓葉 發表於 22-9-24 15:12

佢未編輯個留言話打針有人死亡事故係假,我咪俾證據佢睇 ...

唔好意思!我係編輯過,但無寫明死亡事故係假,我當時一邊想一邊寫寫得唔好,所以幾乎係立刻更改番,之後過一陣先見到你覆我,唔緊要,誤會啫!
重申,我無話過每個人都一定要打針,你打唔打與我無關,但愈多人打針的確對社會整體提升免疫力係有好處,樓主以傳聞來開po去講打針嘅壞處唔係一個健康現象,我屋企有人打4針,亦有人一針都不能打,但我哋唔會以少概全去向其他人亂說話,社會上互相尊重體諒好重要

男爵府

aryemyem 發表於 22-9-24 01:25
之前睇過公務員secret 有醫務人員講過,唔少康復左嘅癌症病人打完後復發。
...

打完針第幾日復發?

琥珀宮

20162016 發表於 22-9-24 16:45
你講呢啲例子真係笑到噴飯相信佢哋未撩鼻,個腦都已經出現好大問題啦!
...

係BK最大嘅笑話係,有個國民反對逃犯條例,原因係只要係網上批評中央,就會被送返內地審,自枱身價笑死人 大陸會屣米飯養呢班蠢人?佢咁答我冇回,未期智慧癌冇得救。

男爵府

家中有兩位成員本身有cancer, 一位打三針,一位打咗第四針都無翻發或擴散。我諗話支針誘發癌症太以偏概全,一要睇比例,二要睇點樣證實癌症翻發一定同支針有關?

男爵府

陪月勳章

yvomak 發表於 22-9-24 16:53
打完針第幾日復發?

個專業已經封咗,我cap唔到圖
我只係將睇過關哩個貼事嘅
順帶一提

有必要咄咄迫人嗎?
又係諷刺又係質疑
講到我認識當事人咁

男爵府

silverwood 發表於 22-9-24 01:13
近日有家人確診癌症末期,一年內已擴散多處,不約而同,身邊有朋友及他的數位友人及家人都在打疫苗後身體有 ...

第一針科興生水泡。
第二針科興眼睛嚴重發炎刺痛怕光流眼水黄分泌,政府醫生立即轉介我第二日䏲眼科,醫生說我的個案嚴重但不關疫苗事。

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

tyjm 發表於 22-9-24 14:31
其實,bc喺「防疫」政策鬥爭戰略上係有錯㗎,

前提係而家yc多數喺英國,加拿大生活,

黃B講嘅…咁你覺得呢?

第5波前,香港有一段時間已經清零,防控措施係爭取緊同內地通關,策略上有何出錯?

第5波後,中央都無堅持要香港做全民檢測,有人吹風新政府會愈來愈嚴,但事實現屆政府接手後一路向住開放/復常方向走。雖然步伐未令每一個人滿意,有人認為要全面開放。

究竟錯在哪裡?

子爵府

好鬼煩,吾想打就吾好打啦,成日話後果嚴重,你由出世到而家打左幾多支針你自己有冇計過呀?點解你以前又打,而家又吾打?你細路出世有冇打過針?冇?!
吾好為左反而反,人地想打吾會因為你講無謂野吾打,吾想打嘅,講到幾好都冇用!

珍珠宮

SandyKL 發表於 22-9-24 16:33
陰謀論一直存在,自己分析自己諗,呢幾年,真真假假訊息一堆堆,由撩鼻話好深入影響個腦,再傳話安心出行有 ...

唔係話核酸撩爛腦+盜取港人DNA咩?
其實望返轉頭都覺得好低能

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

全世界咁多人打左疫苗,如果你的講法成立,應該會死更多人,但總是聽聞「死於新冠」。其實你唔打疫苗無問題這是個人選擇,但就唔好係沒有數據支持下唱衰疫苗,損人不利己是作孽呀!做人都要有底線否則枉為人。

珍珠宮

daijuju 發表於 22-9-24 17:44

話核酸撩爛腦真係聽過,笑到我

子爵府

2024年龍年勳章

我睇完呢句笑咗出黎

琥珀宮

係吖,當時仲有埋圖添,支檢測捧通到上腦,有幾恐怖講到幾恐怖,我識個黃人信哂。

BK都有人開帖帶風向吖!回望返歪理多而竟然信,真係太好笑

水晶宮

有樣嘢好肯定,佢哋啲智商一定係負數

首頁
34567...15

尾頁

跳至