自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

Janetboyyan 發表於 22-11-4 14:41
我哋$27

我$26,覺得好貴。

侯爵府

畀面勳章

回覆樓主:

我仔話帆船好食
而家食緊美利,只會叫A, B餐,C餐好難食喎

男爵府

回覆樓主:

活力個飯原來是家用飯碗的3碗飯量
吃哂好易變肥仔肥妹

珍珠宮

減齡達人勳章 MommyPanel勳章 2018復活節勳章 陪月勳章

Janetboyyan 發表於 22-11-4 14:41
我哋$27

我小朋友都係活力,$35

珍珠宮

減齡達人勳章 MommyPanel勳章 2018復活節勳章 陪月勳章

Minnie2010 發表於 22-11-4 16:30
我$26,覺得好貴。

我兩個小朋友唔同飯商,兩間飯商都over $30

男爵府

陪月勳章 BK Milk勳章

attach1/tmp/phpZCgVPU
attach2/tmp/php2yeFXi
attach3/tmp/php78wM5G
attach4/tmp/php4uEbe5
attach5/tmp/phpZD4Tmt
attach6/tmp/php6whVvR
attach7/tmp/phpbXqdFf
attach8/tmp/phpIWyLOD

水晶宮

christy1202 發表於 22-11-29 15:06

我自己真係好怕呢類汁 點解嘢食唔可以乾乾爽爽?汁好嘔心。汁撈飯根本係好差嘅飲食習慣,大人(可以揀的話)都唔應該咁做,何況發育中嘅兒童、少年?我唔介意畀貴啲。

唉,我都係疊埋心水幫個女 pack lunch 了。

禁止訪問

回覆樓主:

伯爵府

christy1202 發表於 22-11-29 15:06

我仔好偏食一定吃,

別墅

adrianada 發表於 22-11-3 08:30
活力唔差,入到口嘅,我仔學校係維他天地,啲飯盒超難食,配菜日日都喺椰菜粟米紅蘿蔔,仲要又黃又臭又酸 ...

×2 超級難食。 重要用超級瘦嘅肉

男爵府

summerlo77 發表於 22-11-29 15:35
×2 超級難食。 重要用超級瘦嘅肉

係喎,啲肉真係又瘦又乾,點食
真係要汁撈飯,唉! 見到都唔開胃

珍珠宮

2024年龍年勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

沒有好食只有難食

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 認識瑞士牛牛第一回 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

我女以前小學時都試過唔同飯商
第一間係丹尼
果時阿女剛升小一, 第一次訂飯
因為剛開學, 一訂就9-10月兩個月
阿女食左一個星期就已經話難食
第二個星期話無食餸, 只用汁撈飯
第三個星期就只食白飯, 仲要係1個半小時食唔夠一半份量
搞到老師打比我要我留意小朋友
終於同阿女傾好, 佢寧願自己辛苦,
自己揹書包加飯壺都要帶飯
唔再食學校d午餐
如是者過左兩年
到阿女小三, 學校轉左用美利, 又試下訂飯先
今次有進步, 食左3-4個月
之後阿女又要求帶返飯,
兩年後到小五, 又轉飯商, 今次到活力
再加上學校新增左有廚房
全部飯同配菜係學校即煮
學生唔係食飯盒, 係用飯盆
唔夠仲可以添
終於阿女唔使再帶飯
直至阿女而家中學
飯商係維他
味道還可以
可能太耐無係學校食飯
至少暫時未有投訴要帶飯

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我試過做義工幫女學校投飯商試食,老實,其實有D真係好難食

子爵府

Gorgor0612 發表於 22-11-29 16:17
我試過做義工幫女學校投飯商試食,老實,其實有D真係好難食

我都試過做義工家長,咁家長教師會好好,俾我地一年級家長試食學生平時食開既午餐
第一日好好,五個家長一齊試5個餐,每人夾小小試,好快五個餐食晒
但當做到第6日家長義工時,已無乜人想再試,食到第14日,我地直頭唔想再見到啲飯(emoji)

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

opclk99 發表於 22-11-3 06:49
以前大女中學飯商麻麻,
有個女同學平時品格都麻麻,
夠薑係當值老師面前成合飯(未打開)就掉垃圾筒,

咁型

opclk99    發表於 22-11-29 21:58

首頁

尾頁

跳至