自由講場

跳至

首頁
34567...8

尾頁

男爵府

pc2012 發表於 23-4-18 16:23
做廚房應該辛苦過教班好多,時間亦長好多⋯

所以佢應該相對其他參賽者少時練習⋯

我都明白做廚房好辛苦,但兼顧唔到就要自己取捨,我只係唔太喜歡佢集集喊而已,其他方面唔係最差嗰個。
「換個角度,自然有出路。」

禁止訪問

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

pc2012 發表於 23-4-18 16:23
做廚房應該辛苦過教班好多,時間亦長好多⋯

所以佢應該相對其他參賽者少時練習⋯

所以搵一啲紅唔起嘅二打六去做嘉賓,往往就出現呢啲咁嘅狀況,想表現自己有幾叻,結果係拖累參賽者

伯爵府

2024年龍年勳章

zstb 發表於 23-4-18 16:35
我都明白做廚房好辛苦,但兼顧唔到就要自己取捨,我只係唔太喜歡佢集集喊而已,其他方面唔係最差嗰個。
...

點解你覺得佢兼顧唔到呢?!

佢應該係六個之中唯一嘅素人,完全無後台,無做過音樂有關嘅嘢。

佢邊返工、邊參賽,雖然辛苦都堅持,我都幾欣賞佢嘅努力

佢喊係因為感情豐富,我覺得都OK 。之前聲夢參賽者都係成日有人喊,我覺得無乜嘢吖

伯爵府

WChan 發表於 23-4-18 14:37
吳浩康似自己賣弄多過幫參賽者, 相反PATRICK 就真係好正, 和音做得好好, 表演位比哂參賽者, 自己仲留多兩 ...
吳自己都唔得又點教人。如果Patrick 夾廚師,佢一定可以拎到高份。

伯爵府

2024年龍年勳章

叮噹2000 發表於 23-4-18 16:45
吳自己都唔得又點教人。如果Patrick 夾廚師,佢一定可以拎到高份。

同意,如果Patrick夾廚師,相信可以攞到高分。

吉夾吳浩康分分鍾上集被淘汰嘅係吉,而唔係支

男爵府

pc2012 發表於 23-4-18 16:40

佢應該係六個之中唯一嘅素人,完全無後台,無做過音樂有關嘅嘢。

作為觀眾嘅我,都有權唔想睇一個成日喊嘅人掛,我唔係想同你拗啲乜,唔洗係咁反問我。至於佢係咪感情豐富定壓力大,留返作為粉絲嘅你去了解。我只係知佢上到個台個情緒太多,影響到佢表演其實肥媽呀,主持人都喊太多。我唔係針對佢,多謝收看。
「換個角度,自然有出路。」

水晶宮

牛年勳章 hashtag影視迷勳章

叮噹2000 發表於 23-4-18 16:45

我都覺得係, 不過應該前設都係編好左比吉吉翻身, 所以廚師無機會抽到PATRICK

伯爵府

zstb 發表於 23-4-18 16:54
作為觀眾嘅我,都有權唔想睇一個成日喊嘅人掛,我唔係想同你拗啲乜,唔洗係咁反問我。至於佢係咪 ...

當佢嘅身份係表演者嘅時候,就應該要專業啲控制下自己嘅情緒唔好影響performance。成日情緒失控唱到走音邊緣,有時仲喊到劏豬咁, 真係睇到好煩厭

翡翠宮

gallygally 發表於 23-4-18 14:34
佢辭左職啦

應該仲返緊工,之前佢已澄清過

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

DFSON 發表於 23-4-18 10:29
我都頂佢唔順,比人批評下又喊,講老婆仔又喊,完全唔想睇佢 ~
...

可摸以唔好喊,肥媽同車婉婉又係好over ,真係傷心事嘅時候咪不得了…

翡翠宮

我都好欣賞佢對唱歌果份熱誠同堅持

子爵府

bb2 發表於 23-4-18 17:13
應該仲返緊工,之前佢已澄清過

咁仲乜仲成日喊呢? 輸咪輸囉, 都幾十歲仲未睇得開

翡翠宮

mariefish 發表於 23-4-18 17:14
可摸以唔好喊,肥媽同車婉婉又係好over ,真係傷心事嘅時候咪不得了…
...

証明佢仲係好「素」人,仲未識控制自己既情緒

大宅

回覆 rayrayus 的帖子

我支持英國豪,希望爭到季軍

翡翠宮

gallygally 發表於 23-4-18 17:16
咁仲乜仲成日喊呢? 輸咪輸囉, 都幾十歲仲未睇得開

男爵府

認同,想法一樣
佢喊我完全無任何反感喎,每人表達情感都唔同,有感受直接抒發出嚟無問題

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

bb2 發表於 23-4-18 17:17

肥同車嗰種似係習慣性假,廚師呢個情況,感覺可能係壓力大到有少少情緒問題,要諗方法解決,否則會影響唱歌水準

珍珠宮

畀面勳章

pc2012 發表於 23-4-18 14:20
請問去邊度投呀?

【中年好聲音】嚟喇喂!一齊投票選出你嘅最愛好聲音!
「觀眾最愛好聲音大獎」網絡投票:https://tvb.app.do/midlifesingandshine

《中年好聲音》6強選手終於誕生喇!排名不分先後:李佳(佳佳)、龍婷(小龍女)、顏志恒(Benson)、羅啟豪(英國豪)、周吉佩(吉吉),仲有吳大強(Bill哥),經過咁多個月嚟嘅比賽,佢哋用歌聲、淚水同汗水搏盡嘅演出,真係畀佢哋嘅熱誠打動!唔知邊個會係你嘅心水呢?快啲用行動去支持佢啦!

「觀眾最愛好聲音大獎」網絡投票已經開始!即刻click入投票網址,投選你心目中的好聲音,你仲可以日日撳入去,日日投,實行推佢推到總決賽!
龍鳳媽

伯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

許志安把聲又同陳勢安好似

首頁
34567...8

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊