自由講場

跳至

首頁
34567...8

尾頁

公爵府

牛年勳章

esmehouse 發表於 23-9-4 23:09
新聞話係男學生,不是辦公室助理。
仲要係銜接課程上教大

重點唔係個男嘅係學生定係助理,而係係o camp發生呢啲無耻強姦案!
至於我和我家,我們必定事奉耶和華。(書24:15)

別墅

bigbighei 發表於 23-9-4 21:34
Ocamp 應該停止.

認同!根本冇必要!上堂已經可以認識!除Ocamp外,我覺得住宿舍都要取消!香港根本冇必要去到住宿,的士來回也可以!

珍珠宮

2023年兔年勳章

FennieMan 發表於 23-9-4 20:38
其實O camp 仲有冇存在嘅必要

珍珠宮

2023年兔年勳章

NatashaNg101 發表於 23-9-4 23:21
認同!根本冇必要!上堂已經可以認識!除Ocamp外,我覺得住宿舍都要取消!香港根本冇必要去到住宿,的士來 ...

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

FennieMan 發表於 23-9-4 20:38
其實O camp 仲有冇存在嘅必要

真係要正視,一單未完一單又起
緣是天意,份是人為,有緣相遇者,珍惜緣份的來臨

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我愛榴槤 發表於 23-9-4 22:33
咁大件事
以後啲女學生仲邊敢去Ocamp

我個囡話佢敢喎,佢唔會蝕底比人,好彩佢個系無Ocamp
緣是天意,份是人為,有緣相遇者,珍惜緣份的來臨

子爵府

雲卷雲舒 發表於 23-9-4 21:38
改成唔好過夜會好D,9am-5pm

其實day camp 會好好多。

子爵府

Ocamp真係毫無必要性,一直爆問題,希望禁止大學生搞Ocamp,唔好再害學生,要認識搞ODay就足夠

子爵府

NatashaNg101 發表於 23-9-4 23:21
認同!根本冇必要!上堂已經可以認識!除Ocamp外,我覺得住宿舍都要取消!香港根本冇必要去到住宿,的士來 ...

外地生需要宿舍,或者有啲學生真係住得好遠
但一般學生真係無需要住,好多學生住hall晚晚玩,都唔係讀書

esmehouse    發表於 23-9-5 09:58

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

我仔下星期都有個3 日2 夜既O camp, 不過佢有friend 一齊去,我話男仔唔好乘機博人懵亦唔好比人搞。

子爵府

犯事者無論係學生定教職員,一定要拉

男爵府

以後良家學生都唔去Ocamp 去得都預左俾人搞
純陽之道,太一之氣,追求神蹟,鎮守潮汐,溝通山脈,日日鬥法,念力雷響,當值人間。

珍珠宮

2023年兔年勳章

VRbaby 發表於 23-9-4 22:46
真係覺得啲學生思想出左事,唔知係社會造成,定父母造成,成日見到呢啲新聞,睇到人痴線,父母唔係無教過 ...

同感!

珍珠宮

回覆樓主:

o camp 根本要取消,本質已變,而家仲變成俾位學生犯罪

男爵府

TV8 發表於 23-9-4 22:35
死啦,我個女啱啱入咗教大,住宿舍,我問佢:佢答我:我個roommate個朋友同受害者同組
...

我女都入左教大,有去8月Ocamp。同個人渣同組,都發覺佢借D意抽人水,有其他男組員都睇唔過眼,幫D女仔擋開條友,唔比佢再抽水,阿女亦有提到佢地組媽比佢撞入浴室!
本來條友仲會接住去另一個學會Ocamp,阿女同組嘅組員就通風報訊比果個學會,話E個人有問題,所以已經阻止依條友再去下個Ocamp去搞人。
阿女話Ocamp D組爸組媽都好好,正正常常,冇玩變態野,只係個色狼有問題,當時唔知佢之前已經強姦人,但全組人都好憎佢!阿女話佢係自稱讀part time course!冇興趣了解佢讀咩科。
不過奇怪7月Ocamp出左事,報警冇拉佢?仲比佢四圍去搞人!

子爵府

我想起一句話:要有自由,先要自律
冇自律,怎有玩O camp 嘅自由呀

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

Carol999 發表於 23-9-4 23:21
重點唔係個男嘅係學生定係助理,而係係o camp發生呢啲無耻強姦案!
當然知啦,我只係更正番是學生而不是助理
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

ms.aeroplane 發表於 23-9-5 01:02
我女都入左教大,有去8月Ocamp。同個人渣同組,都發覺佢借D意抽人水,有其他男組員都睇唔過眼,幫D女仔擋 ...

抱歉意見令你誤會,先行刪去

男爵府

Chowying 發表於 23-9-5 01:49
係咪年紀太細唔識處理,遇非禮抽水怪應當面嚴詞拒絕,唔要再有任何身體接觸。組媽比人拉開浴簾應即場報警 ...

可能架!我地做左咁耐人,就話對某D事情好似好清晰知道點做!其實佢地唔知佢底細,但已經好肯定佢係心懐不軌,男組員幫D女仔擋架。亦阻止佢再去下一個Ocamp 搵食!已經算警覺,至於拉開浴簾,我覺得組媽其實好勇敢,佢去報警,警方話佢証據薄弱,佢繼續去搵其他組織幫忙!亦因為佢個ig po呼籲其他受害者指証佢,先引發其他人爆左之前嘅性侵事件,係同一個人作案,警方先積極處理。有D野咁突然,請唔好太質疑佢地識唔識處理,佢地係受害者,唔係成日比人搞,一下子未必反應過來。要明白唔係個個人都有咁嘅勇氣!

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章

ms.aeroplane 發表於 23-9-5 02:21
可能架!我地做左咁耐人,就話對某D事情好似好清晰知道點做!其實佢地唔知佢底細,但已經好肯定佢係心懐不 ...

組媽其實好勇敢,佢去報警,警方話佢証據薄弱,佢繼續去搵其他組織幫忙!亦因為佢個ig po呼籲其他受害者指証佢,先引發其他人爆左之前嘅性侵事件,係同一個人作案,警方先積極處理。
push

首頁
34567...8

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊