自由講場

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

millk1106 發表於 23-12-24 15:07
轉左份新工壓力好大,個上司好變態,每日都chur我交野,但完全唔俾時間我做,又高要求,做極佢都唔滿意,其 ...

日日都頭痛,胃痛 成憂憂鬱症。經濟壓力大。
方法:
1。 你只能邊 搵工。
2。 你可只對佢一个
3。 你可以回佢 你要俾時間我做先得。
4. 天天對自己說 暫時性。反正冇信心過試用期。
5。 休几日。

經濟壓力大。cut off 過簡單生活。不會死人。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

公爵府

回覆樓主:

仲洗諗,梗係即走啦。我唔會俾機會佢虐待自己幾個月,然後唔過試用期

男爵府

2018復活節勳章

回覆樓主:

揾食啫!寧食開眉粥,不食愁眉飯!

男爵府

轉左份新工壓力好大,個上司好變態,每日都chur我交野,但完全唔俾時間我做,又高要求,做極佢都唔滿意,其 ...

如果身體響警號,應該要走,我自己經歷過兩次。最近一次其實份工我自己都鍾意,我做咗兩個半月走,個上司在我之前都搞走咗兩個,其中一個仲據說長sick咗一排去睇精神科。我自己都有幾個小朋友,原本做開嗰份也不錯,不是因為工作/人事問題而離開。嗰段時間明顯失眠,白頭髮增加,頭痛肚痛神不守舍咁,精神狀態不好就冇能力同時兼顧工作+照顧小朋友及學業。

洋房

早走早著,未過試用期都係7日前通知,通左試用期係你仲麻煩

男爵府

這是養家者的哀歌。但BK要養家的人不多,她們不會明白。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊