自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

babycam 發表於 24-1-8 09:54
最憎小三,即使葉賤人好紅,但我依然吾鍾意佢地

我都係!

大宅

回覆 蜜蜂糖 的帖子

都係喎, 當年無咩傳媒寫衰葉, 仲美化左件事, 話佢地愛得甜蜜又恩愛....至少無營造葉是小三既形象, 莫非當時林葉收買左傳媒?

珍珠宮

2024年龍年勳章

moimoi256 發表於 24-1-8 15:22
回覆 蜜蜂糖 的帖子

都係喎, 當年無咩傳媒寫衰葉, 仲美化左件事, 話佢地愛得甜蜜又恩愛....至少無營造葉是 ...

唱片公司一早做野,前妻好慘,所有人都撐佢哋,仲要好多係工作上戰友

珍珠宮

Giant 發表於 24-1-8 08:33
其實被接受的何止莎莉呢?
黃淑儀都係搶人老公的;
仲有朱玲玲,紅杏出牆,但都被大眾接受; ...

樓上講囉+良
小三圓圈呢度好多人讚,話佢keep得好,都被大眾接受

珍珠宮

issactmaria 發表於 24-1-8 09:05
這件事令我想起伍智恒,佢同永安太子爺郭永淳分開後,一直因第三者介入鬱鬱不歡,最後害到自己,這又何必呢 ...
講就易!
咁好控制, 唔會d友失戀痴左啦

唱片公司前高層, 確叻女處理到

珍珠宮

dougiewoodie 發表於 24-1-7 21:19
吳正元是個很有修養的人, 她無鬧葉蒨文是小三, 很值得人尊重,
離左職可以爆, 係咪有高官抺走前妻資料

男爵府

Lilyforest 發表於 24-1-8 07:44
仲有功夫杰

宇宙最强 係唔係?

子爵府

回覆 蜜蜂糖 的帖子

都係喎, 當年無咩傳媒寫衰葉, 仲美化左件事, 話佢地愛得甜蜜又恩愛....至少無營造葉是 ...

葉好似有啲背景, 佢爸媽各自家庭都係有啲權.

男爵府

mandy952 發表於 24-1-8 07:55
其實吳正元唔出聲已經助長左佢兩個,好聽未叫有修養,唔好聽叫怕事,亦可能怕老公前程冇晒,簡單黎講唔識 ...
譚詠麟未同歌迷二奶產子前, 已經好出名時時去滾.
對佢老婆都無乜大分別.
個仔仲細時, 佢有啲避忌唔提二奶同個仔.

反而林同葉幕前仲要曬恩愛.

侯爵府

nachoboy 發表於 24-1-8 17:02
宇宙最强 係唔係?

宇宙最强唔算吧,第一任離咗婚好耐先有第二任詩詩。反而以前估唔到功夫杰係拋妻棄女嘅人。

男爵府

回覆 蜜蜂糖 的帖子

應該同吳正元當時態度多少有關

當時傳媒已經流行追縱報道, 有壹/東周刊, 有城市追擊今日睇真D.
只要佢願意做受害者企出來. 林葉事業肯定玩完.
但佢就類似譚詠麟老婆, 唔出聲, 咁傳媒亦無乜追一步料可以爆.

可能佢當時想保護仔女. 好多不滿, 都係多年後至慢慢透露. 特別係佢講到葉點樣埋身, 好得人驚.

子爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

從來都唔鍾意呢pair 人,嘔心

侯爵府

mother904 發表於 24-1-8 08:12
佢話過葉蒨文專登係加拿大買間屋係佢附近,仲要炫耀間屋大過佢嗰間。

聽過好多事,葉蒨文人品好差。

唔知有冇記錯, 好似葉買個間屋係同吳一條街.
唔知葉係咩心態.

之前葉好似有男朋友係細佢好多, 打羽毛球識

大宅

2024勳章

sjnl43 發表於 24-1-8 16:48
離左職可以爆, 係咪有高官抺走前妻資料

你講得啱, 有高官抺走前妻資料, wikipedia 查唔到, 網上已經沒有關於他有個結了20多年婚的前妻的資料

我係舊制公務員, 當年接觸到很多好好人啲公務員, 做得開心, 可能2個原因,
原因1. 好多機會外派去好多其他 政府部門做技術顧問工作, 見不同的人
我畢業論文是internetworking, master是法律, 而做的工作是政府重視的政府部門聯網, 有很多機會外派去好多政府部門做技術顧問工作, 啲官見到我呢個細路 都對我好好, 仲教咗好多做人道理,
例如, 新聞處當年要裝中文排版系統, 我老闆派我同啲新聞官了解佢哋啲系統要求, 果新聞官 見我講嘢唔夠精簡, 同我講細路, 你知唔知乜嘢喺soundbite ? 跟住教我, 細路, 你知唔知啲名人最怕要帶什麼人見記者, 喺佢老婆.

原因2. 入咗Government technology standard committee. 可以了解90年代政府
好多standard, 講到最後, 都是法律道德問題. 我其中一個朋友是法律援助署的女律師, 她叫我小朋友. 當年律師同法官可以過份到星期六星期日一齊去澳門, 星期一法官喺個Court, 又見到昨天同佢一齊去"飲花酒"個位, 而且是辯方律師. 我問佢, 咁仲唔喺Perverting the course of justice 佢反問我, justice, 咁點解男人結婚 , 喺因為比晚晚叫雞平 ? 我只可以講年代雖然不同, 但人的陰暗面仍是一樣.

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

dyl 發表於 24-1-8 19:46
唔知有冇記錯, 好似葉買個間屋係同吳一條街.
唔知葉係咩心態.
我都5明, 係米賤三都好, 2個咁尷尬既位真係買5落同一條街....
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

侯爵府

fasola 發表於 24-1-8 17:13
譚詠麟未同歌迷二奶產子前, 已經好出名時時去滾.
佢老婆都無乜大分別.
個仔仲細時, 佢有啲避忌唔提二奶 ...
元配幾乎遁入空門咁濟....

侯爵府

Lilyforest 發表於 24-1-8 17:19
宇宙最强唔算吧,第一任離咗婚好耐先有第二任詩詩。反而以前估唔到功夫杰係拋妻棄女嘅人。
...
我印象當年有新聞講, 連膳養費都冇....有錯請指正.

伯爵府

回覆樓主:

我代入角色,如果我係吳,我可能都會唔出聲,個老公唔愛自己,留住個人留唔到個心,不如放生佢亦放生自己,至於話唔唱衰佢地,我都要諗下對仔女以後既生活,lam賺到錢先有錢比家用,毀佢前途係就係可能佢窮到燶個女人會唔要佢,佢返轉頭,但咁既男人我都唔想要囉。

伯爵府

回覆樓主:

唔like佢哋

珍珠宮

dougiewoodie 發表於 24-1-8 21:04
你講得啱, 有高官抺走前妻資料, wikipedia 查唔到, 網上已經沒有關於他有個結了20多年婚的前妻的資料

我 ...

咁個位官員退休未?

而家再婚未?
可能要照顧而家個家, 抺走前妻

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊