跳至

首頁

尾頁

別墅

真係好呀! 我都想阿仔可以入st cat., 但好多人都話好難入.......

原帖由 magmagyau 於 10-1-8 11:46 發表
阿仔9月返St cat K1 la!

男爵府

好媽媽勳章

我仔係0712細B,可能有哥哥所以講嘢好D.
原帖由 Momopig 於 10-1-11 09:46 發表
真係好呀! 我都想阿仔可以入st cat., 但好多人都話好難入.......

複式洋房

HI! 果然大家都係沙田區mama, 我同大家一樣都係幫仔仔apply 個幾間n1 呀!
其實我第一間想報係嘉德麗, 因為見口碑ok 咁又近. 但我去攞表個日, 個miss 話我仔係細仔要插班所以唔比表, 只可以留電話遲d 再通知.
所以之後我同佢報咗好時光 & 樂基.
好時光就好似大家咁, 都一定收架啦所以佢都收咗我個仔, 我都比咗留位費.
樂基最近收到信係waiting list, 咁即係唔收啦, 不過我都預咗.
雖然好時光d comments 都係一般咁. 但講interview 過程, 我又覺得佢好過樂基啦.
另外我都有報咗榮光, 不過佢都係話等到我bb 夠18 個月至interview.
唔知到時佢會係榮光/好時光同你地d 小朋友做同學哩!!

別墅

如果沙田區, 嘉德麗comments"似乎"好過好時光...
in完之後兩間感覺都ok...而且每天都有英文堂...
可惜嘉德麗的是半日班, k1先有全日...
而且好時光地點會近我d, 真係好方便
所以決定放棄嘉德麗的pm offer...
把心一橫選好時光囉...

希望冇揀錯啦..haha..亦希望到時可見到大家~~:)

原帖由 蛋妹 於 10-1-13 16:57 發表
HI! 果然大家都係沙田區mama, 我同大家一樣都係幫仔仔apply 個幾間n1 呀!
其實我第一間想報係嘉德麗, 因為見口碑ok 咁又近. 但我去攞表個日, 個miss 話我仔係細仔要插班所以唔比表, 只可以留電話遲d 再通知.
所以之 ...

男爵府

吾知我E+先報仲有無学校収??
我係0803既mama~~
[img]http://www.magicalkingdoms.com/timers/tickers

大宅

JoJo,

你唔係話唔比阿囡讀N1嗎??

原帖由 jo@pong 於 10-1-14 21:47 發表
吾知我E+先報仲有無学校収??
我係0803既mama~~

大宅

我仔仔都係09年11月先返好時光N1的國際班,初時心態同OsingingO 一樣, 只希望仔仔可以過d群體生活, 唔好一個小朋友係屋企玩來玩去都係個d, 又可以學吓英文, 但到現在, 我同老公都覺得仔仔俾我地想像中學多咗好多野, 初初仔仔返學都會喊吓,但依家佢返學會自己揹書包,放學會笑咪咪, 有日返屋企仔仔會攞個五蚊銀同我講"Five"(原來Handbook講嗰個禮拜教數目字5), 又會自已攞書嚟睇(要我同佢一齊睇教我讀, 主要係數字書同埋英文字母書), 仔仔的外籍班主任Miss Ana我覺得幾好, 有日我遲咗接放學, 嗰時無咩學生佢會主動講吓仔仔返學d野, 無返學又會打電話嚟, 又會寫 Handbook回覆我問d野, 仔仔依家已識分別幾隻顏色(In English), 所以我覺得都係睇吓好唔好彩遇到個啱小朋友的老師。

原帖由 OsingingO 於 09-12-19 12:05 發表
大家好~

我個女呢而家都係 "好時光" 讀緊 N1, 佢係岩岩 11月先返既, 足2歲入學, 其實我係未決定比女女入呢間學校之前, 都知到佢地學校既架構同行政都唔係太完善既, 因為我有個外籍老師, 係我朋友黎架, 佢之前係呢間 ...

洋房

上左堂一個星期, 感覺上全部野都ok
一開始係BB適應期, 主要都係同佢地玩, 等佢地鍾意返學.
不過囡囡好鍾意返, 仲係到左學校門口, 人地未比佢入去而喊 (勁搞笑)
返左呢幾日, 已經學左一首新歌&識踏單車
BB健康,快高長大!!!!

大宅

我個囡病左,冇得上BB適應期那些堂,下星期番3個鐘呢?

男爵府

好媽媽勳章

Hi,all mama有冇人要好時光校服呀(Boy).........

大宅

我想要 女仔校服啊...

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 陪月勳章

別墅

(全已送出)

有冇人要好時光 school bag + red jacket * 2 (all used) ?

原帖由 magmagyau 於 10-8-12 15:26 發表
Hi,all mama有冇人要好時光校服呀(Boy).........

民房

This is my first time expressing my views here. My daughter is studying in Good Time N1 Chinese stream. She is very happy going to school. My girl is very timid and I am so happy to see her changes and improvment after studying at Good Time for 3 months.

別墅

洋房

原帖由 loloming3000 於 11-1-10 22:20 發表
This is my first time expressing my views here. My daughter is studying in Good Time N1 Chinese stream. She is very happy going to school. My girl is very timid and I am so happy to see her changes ...

唔好意思呀!想問你囡囡係咪宜家讀緊上午n1中文班?班主任係咪miss O*****

大宅

D間 playschool 以我所知係唔太好, but有幾唔好, 總有人讀, 亦唔想多講, 小朋友已經轉了別間幼稚園

複式洋房

大家好,如果榮光五月尾無信到,我個仔將於十月插n1,已交留位費...hope it's not too bad...

複式洋房

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

禁止訪問

醒目開學勳章

首頁

尾頁

跳至