心聲留言

跳至

首頁
34567...12

尾頁

禁止訪問

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

侯爵府

畀面勳章

哇,俾我實反檯!

翡翠宮

+3金熱血 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

引用:琴日我99帶左我仔去大6,我諗住佢地會即晚返

原帖由 豆丁 於 11-08-01 發表
琴日我99帶左我仔去大6,我諗住佢地會即晚返香港~點知我99夜晚自己返左香港先打俾我老公話佢無帶我仔返香港~ ...
我絕對唔會俾99帶我仔離開香港架因為我實在唔放心mouth:

重新起步,為未來努力

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我會即刻上去接返個小朋友.........十萬個吾放心

子爵府

好媽媽勳章

唔係化,你99好過份
仲要得6歲仔,係我即上接番佢走跟住剷爆C6同佢老母...大6人自己仔女都唔會理,由得佢地隨街跑,何況呢個都唔知邊個個仔,諗係都心震.
春有百花秋有月 夏有涼風冬有雪 若無閒事掛心頭 便是人間好時節

侯爵府

畀面勳章

豆丁 發表於 11-8-1 20:24
收埋回鄉証我99就有排做我,我已經俾佢陰過無數次~為左99成日同老公嘈5值得,等個仔返我問下佢做咩5跟99返香 ...
為99同老公嘈唔值,
為左唔嘈而個仔有咩頭暈身慶仲更加唔值啊
下次一定要企硬!

侯爵府

畀面勳章

靚豬豬 發表於 11-8-1 21:05
嘩 ~ 除非我自已跟埋去, 如果唔係一定唔會比個仔就咁跟第2個上大陸, 就算果個係呀嫲都咁話, 樓主99都好離譜 ...

就算叫我跟埋我都唔去啊

我女出世到依家5歲, C6個阿媽阿麻叫過我上大6無數次

我死都唔去,打死都唔去申請回鄉証

就算係HK我都唔會俾C6果邊任何一個家人帶我個女! 就算我C6湊我都唔會好放心!

點都係自己屋企親, 我只會信我爸爸媽媽,同麻麻

其他人一律免談!

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

係我會即刻上大6帶返個小朋友返香港...

子爵府

VKwan 發表於 11-8-1 21:41
我認我真係冇EQ架,比人咁樣帶走個仔我一定發癲!我可以唔要公唔可以唔要仔,我c6打我個仔我都同佢炒大鑊 ...
如果揀1個,我會要仔5要公~開呢個topic時我都嬲到噴火~不過頭先同我ma傾完好d,我ma雖然5認同我99做法,但係佢話自己d親戚5會想個細路有事~我老公打左俾個仔,個仔話今日同老公ar e去玩同睇戲~會日日電話聯絡知佢無事,我今日咪擔心到無食野,啱啱先食左個包~有d人係會專登激你,你越俾反應,佢越高興~我係d你越想我衰,我C 5衰俾你睇d人~忍到星期3,個仔返左屋企,下次真係未必肯再跟99去大6,咁樣賣甩佢~我今日都諗過想接返個仔,1來我老公未必肯,2來我又5想帶埋細b,聽我ma講完,我5會去接佢~等佢體會下無ar ma係身邊係點,以後我仔自己出聲拒絕先叫真正5使擔驚受怕~

翡翠宮

回覆:我好掛住個仔~

攪錯!同拐人個仔有咩分別,比我會即刻漏夜都上去接返,等佢知我係好緊張,睇佢仲敢唔敢兼鬧爆佢,99都無情講!

子爵府

好媽媽勳章

豆丁 發表於 11-8-1 22:10
如果揀1個,我會要仔5要公~開呢個topic時我都嬲到噴火~不過頭先同我ma傾完好d,我ma雖然5認同我99做法,但係佢 ...

既然你講要仔唔要公,咁仲使咩理佢,上去咪上去囉.你做媽咪忍得到星期三先見係你EQ高,或有D難言之隱唔得罪人啦
我本著心態係:一,問都無問過就放低我個仔係大6真係唔好講笑,天王都無面俾,照剷!莫講話大6,任何地方都無得傾. 二,就算親戚有錢有乜又點,唔係佢地立壞心腸,係則邊睇唔到既人壞心眼. 三,亞仔要獨立,媽咪要放鬆既方法唔係咁既.單係呢三點夠鋤死C6同99

k_lego  真係防人之心不可無啊,有錢唔代表乜野嫁,就好似大把有錢既人都會偷野一樣  發表於 11-8-1 22:44
春有百花秋有月 夏有涼風冬有雪 若無閒事掛心頭 便是人間好時節

珍珠宮

攪錯呀!! 最激氣係佢自己走返呢hk, 好無責任心呀!

我都鄧你好激氣, 鄧你心痛個仔呀!! 點解唔聽日就去接返個仔呀? 等多兩日, 比得就等唔到即衝上去接仔!

子爵府

k_lego 發表於 11-8-1 22:00
為99同老公嘈唔值,
為左唔嘈而個仔有咩頭暈身慶仲更加唔值啊
下次一定要企硬!
我&老公萬萬無預99會5帶我仔返香港自己1個返~由我出口99就可以大造文章,扮慘佢至耍家~忍多2日,佢以後想帶我仔都未必肯~我會日日聯絡個仔~

子爵府

renren 發表於 11-8-1 22:21
既然你講要仔唔要公,咁仲使咩理佢,上去咪上去囉.你做媽咪忍得到星期三先見係你EQ高,或有D難言之隱唔得罪人 ...
你咁講,我又覺得好矛盾,係咪要去接返佢~等我今晚叫我老公自己睇完呢個topic再同佢傾~

伯爵府

BK Milk勳章

樓主,比我同老公都會第1時間接番亞仔,而家唔同以前,我地細個通街走都得而家啲小朋友太醒,睇少陣都唔得。。唔好理人地點諗啦,有咩事驚無人付責呀。最好聽日叫老公或者99去接亞仔番黎,企硬啦

翡翠宮

引用:Quote:k_lego+發表於+11-8-1+22:00+為99同

原帖由 豆丁 於 11-08-01 發表
我&老公萬萬無預99會5帶我仔返香港自己1個返~由我出口99就可以大造文章,扮慘佢至耍家~忍多2日,佢以後想帶我 ...
一返黎攞曬個仔d証件鎖入保險箱啦!比我真係會反面!不過首先我係無可能比佢一個人帶個仔離開香港囉!

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

大陸咁恐怖, 又興擄帶兒童, 自己帶住都

仲話要交比唔係固定既人, 真係

我既性格, 真係話知你係大帝呀!!! 總之搞到我仔, 就一定

珍珠宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

豆丁 發表於 11-8-1 19:01
琴日我99帶左我仔去大6,我諗住佢地會即晚返香港~點知我99夜晚自己返左香港先打俾我老公話佢無帶我仔返香港~ ...
你99唔同你地商量下就放底仔仔系大陸
你C6無意見?無話反佢媽?

子爵府

豆丁 發表於 11-8-1 20:24
收埋回鄉証我99就有排做我,我已經俾佢陰過無數次~為左99成日同老公嘈5值得,等個仔返我問下佢做咩5跟99返香港~如果5係佢自己想留低,下次佢未必肯再跟99返大6~ ...

就算佢自己想留低又點?
一個六歲既話想留低大陸,就由佢留係大陸?
如果佢話唔想返學,係咪以後唔駛返學?

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

我唔知點解你地會話樓主99

我反而想講,樓主你唔識保護個仔?

依家開topic講,不如自己上去接佢

你老公唔放心你湊細b去.但由得大仔自己一個?

個人意見囉.你個仔比人當波上甘踢,個媽係度冷冷靜靜上網

我仆都仆倒去接返個仔返黎,大陸呀,

如果大吉利是無左個仔,我只會話你自己唔睇住個仔

(唔係想話你.不過個仔係你.你一定一定要保護佢.6歲咋!)

p.s.當然永遠唔會比個仔跟你99走.

sillything  贊同  發表於 11-8-1 23:34

首頁
34567...12

尾頁

跳至