2012年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

sun329shine 發表於 11-9-20 20:05
剛去過總統嗰間,d款好靚好啱我口味,咁就買咗2件衫1條褲,遲d天氣凍會再去睇下冬裝

...
e...你幾時去ga?我星期6 5點幾去過...冇開ar

maggie1702  請問邊間/幾樓我又想去行下...  發表於 11-9-20 21:55
龍馬精神.......

大宅

回覆:Small_i 的帖子

Small_i 我係今晚去架,auntie叫我吾好咁早去,而舖頭係1星期7日都開

水晶宮

引用:Small_i+我係今晚去架,auntie叫我吾好咁早

原帖由 sun329shine 於 11-09-20 發表
Small_i 我係今晚去架,auntie叫我吾好咁早去,而舖頭係1星期7日都開
哦?係呀?

龍馬精神.......

男爵府

Small_i 發表於 11-9-20 21:44
我今日又去左花園街依時依候買2條長褲
呵呵....佢仲幫我改長度...good good good ...

原來間店叫 依時依候

我都有張COUPON 可以去 依時依候拎本書呀! 咁我星期日去可以順便拎埋

水晶宮

田田媽 發表於 11-9-21 10:06
原來間店叫 依時依候

我都有張COUPON 可以去 依時依候拎本書呀! 咁我星期日去可以順便拎埋
去啦~

田田媽  星期日去喇!!  發表於 11-9-21 12:26
龍馬精神.......

大宅

引用:Quote:田田媽+發表於+11-9-21+10:06+原來間

原帖由 Small_i 於 11-09-21 發表
去啦~
依時的褲幾錢1條?

水晶宮

引用:Quote:原帖由+Small_i+於+11-09-21+發表去

原帖由 sun329shine 於 11-09-21 發表
依時的褲幾錢1條?
我買返工西褲,一百八十

龍馬精神.......

複式洋房

田田媽 發表於 11-9-21 10:06
原來間店叫 依時依候

哦~~~ 原來大家講緊依時依候...
不過我個人覺得旺中龍珠好似平少少, 但佢d底底($25)超大條超鬆, 我鍾意GENNIE d底底多d(我買最平最平果隻... hahaha)

男爵府

dulibee 發表於 11-9-21 14:13
不過我個人覺得旺中龍珠好似平少少, 但佢d底底($25)超大條超鬆, 我鍾意GENN ...

GENNIE O係邊 ?

依時依候 同 龍珠 你覺得邊間又抵又好 ?

大宅

引用:Quote:原帖由+sun329shine+於+11-09-21+發

原帖由 Small_i 於 11-09-21 發表
我買返工西褲,一百八十
我都晌總統嗰間試過返工西褲,可能我個肚未夠大,撐吾起cool肚個位,要着上身要着埋大肚衫先可以遮得晒suppose cool肚個忽,而家d衫一定遮吾曬,所以還未買返工西褲

水晶宮

dulibee 發表於 11-9-21 14:13
不過我個人覺得旺中龍珠好似平少少, 但佢d底底($25)超大條超鬆, 我鍾意GENN ...

其實我都幾中意依時依候的底底...$60一條
不過幾貼身,幾好著...
仲有低腰 or 包肚款

龍珠底底著過...
係大條同鬆lor....$25一條...
我嫌佢包得太高
因為我個肚痕....有濕疹
中醫話唔好包得咁上

我有買荷花一包2條 $48一包
感覺同龍珠個d似...
款娘娘地...不過冇包得咁上
計起平過龍珠$1~~
同埋冇咁鬆

龍馬精神.......

複式洋房

田田媽 發表於 11-9-21 14:27
GENNIE O係邊 ?

依時依候 同 龍珠 你覺得邊間又抵又好 ?

我搵唔到GENNIE個網頁, 據我所知, CWB SOGO 6/F有:http://www.sogo.com.hk/cwb/index.php?id=459&caseno=2&lang=zh&key=sd&option=com_shoppingdirectory&Itemid=25

另外, 尖沙咀漆咸道南有一間大d, 由加連威老道尾向理工方向行, 過咗天文台道, 過埋轉入百利果條巷仔, 繼續行, 好快就會見到GENNIE (奇妮孕婦裝), 希望你搵到啦~

不過GENNIE d衫平時都好貴ga, 要等佢特價. 我主要買過特價底底($65-80)同埋特價bra bra($170-180).

至於依時依候同龍珠, 我淨係去過龍珠買衫, 覺得ok, 遲d都會再去入下d冬天大肚衫~~~ (我上胎果d係夏天衫)

男爵府

dulibee 發表於 11-9-21 15:04
我搵唔到GENNIE個網頁, 據我所知, CWB SOGO 6/F有:http://www.sogo.com.hk/cwb/index.php?id=459&caseno=2 ...

GENNIE都好似幾貴,我打算買D CHEAP 野用咋.

dulibee  係呀, 所以我都唔會去佢度買衫, 只買底底同bra~ 衫裙果d我都去龍珠買ga~  發表於 11-9-21 17:07
candycyw530  我都係, 因為始終只係大肚時間著   發表於 11-9-21 16:15

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我試左九龍城果間d底底,
細條過龍珠, 龍珠果條實在太太太巨型,
九龍城個款都係麻麻, 但包肚位無咁高,
好舒服喎都~
但求順利  

水晶宮

今日路過總統商場個間大肚衫
見到佢有開入去睇下d leggings
質地幾舒服....事頭婆好nice
仲主動減價俾我
龍馬精神.......

大宅

回覆:開始見肚,想買大肚衫,有冇好介紹?

我之前唔識就係媽媽世界買,宜家底底衫褲都係淘寶買,只要睇吓評價不錯的也值得一買,尤其底底,十蚊人仔已很好著了,爸爸就會係番大舖買,始終好用啲,前曰我係渣甸坊一間排檔(專賣legging,底衫褲,不是賣孕婦衫的)買了一條厚棉legging$49,超底,不過你地要睇清個款,佢話得一個size,不過我前後買兩條,踩腳那條超大,生得都有鬆;正常九分的就ok,可以著到生^^佢鋪面係把幾條寫住「大肚褲」掛上頂的

大宅

另我見渣甸坊行仔內有當仔專賣孕婦衫褲。

禁止訪問

男爵府

我都係只買下身,上身因有很多衫都是鬆身長身款,所以唔駛登特買大肚款,我通常在網上買,之前買了兩條肥人LEGGING(腰有鈕扣可調節),多色選擇,$39@超底超好著,褲就因之前買了BELLY BELT既扣,部份以前既褲仲可以著得番住,依家就開始睇緊托腹牛記,在網上買都係$150-200,但就無得試,要自己度好D SIZE。唔知出面鋪價幾多?

水晶宮

我買左條牛仔百三左右

龍馬精神.......

首頁

尾頁

跳至