夫婦情感

跳至

首頁
34567...19

尾頁

大宅

Re: 我好辛苦呀!

ringoivy 寫道:
2~~聽你口吻即係覺得為左兩個女而留底啦 但你有無諗過, 你咁接受唔到你老公, 唔想同佢講野, 唔多唔少都會影響到小朋友日後成長既過程, 我唔知你地仲會否安排家庭樂 但我可以講個實例比你知, 我有個相熟既朋友無人知佢一家既事, 原來由個女人生完第二胎後患有嚴重抑鬱症, 後來攪到多次出入精神病院, 才知佢兩公婆原來係一路都無計傾既人黎, 唔怪之得連帶佢兩個小朋友都好似自閉咁十問九唔應 又無禮貎唔叫人 :tongue: 嚴重影響到佢地既成長, 到最後雙方覺得兩個小朋友都可以獨立了, 所以決定離婚, 但原來無人估計到佢地離婚後兩個小朋友竟然笑容多左, 亦健談左好多 我唔係鼓勵你離婚, 我而係想帶出比你知, 既然你係要選擇唔離婚的話, 在子女面前都要扮若無其事同夫君交談咁樣先叫影響唔到小朋友既生活, 有時唔係話有父有母就叫健全家庭的 一個健全既家庭係要帶比小朋友快樂, 但可惜你在呢個家一d都唔快樂 又何來有快樂比到小朋友呀 所以先決條件係攪清楚同攪妥你兩公婆關係先再作打算啦

本來如果佢承認又肯保證以後唔做, 可能我都會原諒佢同埋唔走, 但佢而家一味唔認, 仲掉轉頭話我唔啱, 叫我點忍呀, 我決定下星期等我細女好番我就搬走, 我今日已經問咗同事借屋la

大宅

jessicayau,

收埋佢張回鄉咭係冇用ga, 我係8, 9月嘅時候收咗佢張回鄉咭, 佢仲好爽快gum即刻比我, 我琴晚大佢, 話我已經收咗你張回鄉咭, 點解你仲可以番到大陸? 佢即刻好肯定gum話冇, 我冇番到大陸. 到咗今日放工返屋企, 我攞佢d credit card statement 嚟睇, 睇到佢20/8, 31/8, 13/12, 27/12都有係大陸簽咭, 仲係簽親都係係hotel埋單 佢已經報失同埋補領過張新咭la 佢講大話真係面不改容

大宅

各位, 可否幫個忙, 睇吓呢d係mug野地方:
20/8/05 Dongguan Chang Ping ZH
31/8/05 Xiong Shi Hotel
13/12/05 Yidong Hotel Dongguan
27/12/05 Zhuhai Chang An Hotel

Dongguan係咪東莞呀?
呢d係係d statements 度抄出嚟ga, 呢d證據唔知夠唔夠堅呢?

珍珠宮

Perke: 係東莞呀. 睇完你既post真係好"鄧"你難過, 不過你老公真係好cheap, 走左都唔駛恨. 好明顯佢同隻大陸hen已經一齊左一陣子, 如果唔係你老公d態度唔會咁惡劣. 你自己同2個女女要保重呀. :cry:

珊瑚宮

1)東莞常平新村
sorry,只懂呢個

大宅

真的很替你難過.... 你老公錯了都吾認... 我諗佢愛你同愛這個家有限, 我諗你離開這個家, 比你自己同你老公諗下前路點行, 係一個正確嘅做法....

27/12/05 Zhuhai Chang An Hotel-----> 珠海-拱北 (昌安酒店 CHANGAN HOTEL)

大宅

come爸嘩, phoebelamlam,
Thanks! 而家一lum起佢同隻大陸雞一齊係酒店嘅情景就

大宅

smallfish123,
Thanks! 拱北同東莞近唔近ga? 唔通佢唔止同一隻大陸雞一齊?

大宅

perke,
我都吾知呀! 我喺yahoo 揾㗎, 我幫你check check....

大宅

拱北同東莞唔近. 拱北在澳門附近(拱北關口), 東莞近深圳個邊.
王菀之年度創作專輯《On Wings Of Time (CD+DVD) 》現已上市
請支持正版...請支持唱作女皇
(隻碟要煲架--不是放落個煲道煲...)
click入去試聽下..月亮說
飯婦人Blog

大宅

snoopy888 寫道:

首先不得不讚你post 啲公仔好得意, 我睇到都笑咗出來.

有好大感觸因身同感受囉. :-( :-( [/quote]

唔好gum la, 都唔知點解gum多男人鍾意返大陸滾, 我好羨慕有d bk mummy 個老公肯承認錯誤, 起碼佢地知道自己做錯咗, 對唔住屋企, 點解我老公gum鐵石心腸, 唔通佢唔覺得gum樣做好對唔住個家咩 :cry: 佢一d都冇內疚嘅咩 :cry:

snoopy888, 我地要堅強d, 唔好比佢地hurt到自己

大宅

perke,
唉....究竟你老公係鐘意咗第二個 定係 叫X 呀?
唉... 其實真係吾知你老公想點...
我個人認為佢鐘意咗第二個仲有彎轉, 但叫X 叫到佢o甘惡對你, 我"須" d 講句: 佢真係吾係人>>> :tongue:

大宅

smallfish123, alvinchanmama,

Thanks! 自從琴晚同佢傾完 (完全失敗嘅對話), 再加埋頭先嗰d statements, 我已經對佢死心, 唔會再抱任何希望, 不過有時個心又好矛盾, 會lum唔知佢其實係咪想一個人靜吓, 所以去酒店住一晚, 我有冇冤枉咗佢, 唉, 我而家個心好亂呀
:-(

大宅

perke,
其實, 如果你老公如果係真係只係鐘意咗第二個女人, 佢又吾想頭家散, 佢會吾想你知道, therefore 佢會有可能好惡o甘極力否認直至到有証有據先承認, o甘我覺得依個case 就會易D解決...

但係.... case 2....

叫雞叫到走火入魔, 仲大大聲惡人先告狀..... 無藥可夠....surely certify in this case....

大宅

Perke,
傻妹, 你真係太愛你老公嗱! "想一個人靜吓, 所以去酒店住一晚?' No way 啦! 加加埋埋 d sms 呢? 吾好自欺欺人o甘傻嗱! 如果佢想靜下可以出去飲杯嘢, or喺朋友度瞓, 阿媽度瞓, 係屋企個廳, HK d hotel, why 成日要返大陸?

大宅

parker,
所以我而家更加要慳d駛, 而家我係負責比大女學費, 工人人工, 管理費, 水電煤差响, 所有雜頂同日常開支, 佢人工多我一倍, 所以我要問佢攞番2/3嘅支出ga, 但由11月起, 佢就一路拖我數, 中間只係比咗6千蚊我應急, 我好驚佢無賴起上嚟係我走之前都唔比番錢我, gum我都唔知點算, 仲有, 佢成日唔係屋企, 我走咗之後, 好担心佢尿片奶粉日常飲食mug都唔買, gum d 女會好慘 :-(

大宅

smallfish123,

我都好希望係case 1, gum佢同個女人分手後都會番嚟, 而且冇gum污糟, 但我好驚如果佢寧願要個女人都唔要屋企, gum點呢 :-( 又或者佢係出面已經同人有咗bb, gum點算呢 :-(
如果係case 2, 呢d心癮係好難戒ga, 好似吸毒一樣, 越踩越深, 而且又gum污糟, 我真係接受唔到 :cry: 唉, 我真係好想知道件事係點呀

男爵府

好媽媽勳章

佢講大話已經係登峰造極架喇,
連自己都呃埋,真係祝妳好運!
堅強!加油呀!

大宅

Perke,
如果係case 1, 你老公同你講咗真話後, 如果你老公係對你有感情, 佢又吾想頭家散, 而你又真係好愛佢想嘗試接受返佢, o甘你搬出去之前同佢講清楚, 叫佢諗清楚想點, 如佢真係想同你繼續一齊, 你叫佢改mobile no. & 以後吾可以再見個女人.... 先再揾返你嗱...

不過, base on the visa card statement & sms, 我個人認為你老公係case 2 據多, 無藥可夠... 你諗下離婚之後嘅事好過...

你隻c 6 今晚點對你?

大宅

TIFFANY68 寫道:
點解你要搬走咁笨

其實我只係想大家分開吓, 冷靜吓, 然後佢良心發現, 肯認錯, 又或者當佢見到個大女好唔開心, 成日問媽咪係邊, 又或者我唔係到, 佢迫住要打點一切日常起居, 會突然明白老婆嘅辛勞, 而有所反省覺悟, 又或者...呢d係咪我痴心妄想 :cry:
其實以前試過鬧交我走咗出去酒店度住咗一個星期, 但嗰一個星期佢完全冇搵過我, 後來覺得酒店好貴, 又無處容身, 所以我就死死地氣番屋企 :evil: 我好驚今次又係咁, 佢唔搵我, 唔道歉, 咁我之後要點呢 :cry:

首頁
34567...19

尾頁

跳至