夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

SmileFoReVeR 發表於 12-11-9 18:15
樓主加油呀!
係, 我會的, 多謝你!

男爵府

畀面勳章

引用:有看我之前的post的JM,+知道幾個月前我發現

原帖由 Kambee 於 12-10-30 發表
有看我之前的post的JM, 知道幾個月前我發現C6有小三, 係個個女人發SMS俾我示威(個SMS仲好有挑釁性), 當然佢 ...
回: R.I.P.

親賢能, 遠小人

男爵府

畀面勳章

Kambee 發表於 12-11-9 18:08
我聽我C6講, 個小三日日係公司個樣好似"死老豆"咁, 我老公好內疚, 有時回來都好唔開心, 我唯有支持佢, 俾D ...

妳已經盡了夫道,做得天衣無縫,老公應該死心囘頭視岸囉!他找到妳這個水泡是他永遠的幸福囉!努力加油爭取應得的幸福,不要輕易放棄!

Kambee  謝謝你!:funny  發表於 12-11-10 16:39
你要身體好、記得時時要飲水、不一定等到等到口渴嘅!

男爵府

hashtag影視迷勳章

回覆:Kambee 的帖子

哈哈,為個完整家庭,付出少少有咩所謂,加油

禁止訪問

回覆:個小三話自殺

大宅

funky_luv_funny 發表於 12-11-9 19:09
哈哈,為個完整家庭,付出少少有咩所謂,加油
你都要加油啊, 保重身體, 生番個肥肥白白, 健健康康既BB, 其他的不要想太多了!

大宅

hoho0130 發表於 12-11-10 12:10
至憎啲人一分手就話去死
係呀, 我C6都有少少怕咗佢, 不過呢灘屎, 要我C6自己執!

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

引用:有看我之前的post的JM,+知道幾個月前我發現

原帖由 Kambee 於 12-10-30 發表
有看我之前的post的JM, 知道幾個月前我發現C6有小三, 係個個女人發SMS俾我示威(個SMS仲好有挑釁性), 當然佢 ...
覆佢話已經幫佢打左999

Kambee    發表於 12-11-10 17:03

伯爵府

2024年龍年勳章

Kambee 發表於 12-10-30 12:57

妳應該同C6一齊去見個小三,妳親口叫個小三千萬不要死,如果唔係,妳C6會內疚一世。
睇吓佢係咪真係去?

男爵府

樓主,佢要死你C6去到都幫唔到佢+la,不過如果你C6真係唔安樂,怕佢嚟真,我建議你C6下次小3又話要自尋短見時,你同你C6講叫佢打電話報警,同差人講有個朋友講想"死",怕佢已經出事

男爵府

陪月勳章

Kambee 發表於 12-11-9 18:00
其實事件發生最初期,我同你一樣好多野諗, 諗既當然係負面啦, 佢地係同事, 日日見面. 我點唔擔心呢? 好彩 ...

你花左幾耐時間先諗野冇咁負面呀?初期果段日子真係好辛苦, 日日諗住, 總係諗啲唔好既野, 我無其他實質証據, 但總係會幻想太多野出黎, 攪到自己好辛苦.

我有個朋友都俾到啲正面既想法我, 我先諗通左啲, 最梗要做好自己, 吸佢返黎, 如果佢咁都唔珍惜, 已經做好左自己, 都無憾喎. 佢又話, 如果我老公真係仲keep住同小三有野, 佢話我會睇得出喎, 佢話我老公一定會冇咁精神, 因為佢要應付小三, 小三又一定會有要求喎. 我朋友話小三唔會咁心無止境咁隱形. 如果佢兩個真係有野, 個小三遲早會玩野, 我老公未必應付得黎所以可以睇得出. 唔知係咪真. 我成日都好怕, 我老公好叻收埋感情扮冇野, 我睇唔出囉.

禁止訪問

大宅

mimiNbaby 發表於 12-11-12 14:55
你花左幾耐時間先諗野冇咁負面呀?初期果段日子真係好辛苦, 日日諗住, 總係諗啲唔好既野, 我無其他實質証據, ...
個個男人都唔係咁易俾你看到他們個心諗咩.
都係好多謝我一個好朋友常常開解我, 我一有負面情緒我就打whatsapp, 打晒我既情緒和感覺出來, 佢逐點幫我解開, 佢EQ好高, 好堅強, 往往都俾到一個好正面既信息俾我, 所以我成日同佢講, 佢一定係上帝派她下來在守在我身邊的angel. 我同你講過既野都係佢教我的.

我朋友同你朋友都係咁講, 如果你C6仲同個小三有野, 做老婆一定感覺到, 因為有前科, 之前就話朦盛盛俾C6呃(其實之前係有跡象, 不覺唔多留意), 依家咁風頭火勢, 我地硬係打醒十二分精神.

我之前梗係傷心啦, 直情想跳樓呀, 因為事發得太突然, 之前我真係未知我C6點諗, 同埋自己成日問"點解?", 後來我看了很多書, 加上我看得出C6係好後悔同埋仲係好愛我, 再加上佢好老實講咗好多野俾我知, 再加埋我久不久試探佢有無呃我(有D 野我係會知道, 之後問番佢, 佢真係無講大話wor), 所以你問我花幾耐時間先諗野無咁負面, 真係要睇你點諗呢件事.

你都識講, 做好自己, 吸佢返來, 你唔駛咁緊張佢, 唔駛成日諗住佢架, 是你的躲也躲不住, 不是你的搶也搶不到.

唉, 我依家有時都會無端端喊架, 實在對我來說這是一個好大的傷害, 咁又點呢? 日子都係要過架. 我說過原諒佢就要信佢, 一次咁多啦!

大宅

bibubibu 發表於 12-11-12 15:16
回覆 Kambee 的帖子

你老公真係連個心都返晒去你度!鄧你開心!至於個女人點,你地都唔理得咁多了佢出埋呢 ...
只怕個小三久不久又攪花臣, 我同我C6重建緊既關係俾她影響呀

禁止訪問

大宅

bibubibu 發表於 12-11-12 15:38

妳一定用關愛、遷就、甚至性愛來留住c6,令c6忘記小三。
做緊啦, 我前排先係隔離主版學咗兩招, 得咗!

禁止訪問

大宅

bibubibu 發表於 12-11-12 15:47

我以前都有妳這樣的經歷,小三要生要死,妳最重要堅決、堅定、堅持。
可否分享一下你的故事, 指教一下?

禁止訪問

男爵府

陪月勳章

Kambee 發表於 12-11-12 15:29
個個男人都唔係咁易俾你看到他們個心諗咩.
都係好多謝我一個好朋友常常開解我, 我一有負面情緒我就打what ...
唉, 我又係, 我次次又向唔好果邊諗, 或者好唔開心時, 就會搵我個friend, 次次都係佢拉番我上黎, 諗野正面啲, 教我點作戰, 不過次次過一排我又要跌番落去, 又再鑽牛角尖, 呢場仗真難打. 有時聽到朋友既道理, 佢係講得岩, 但有時個心好唔憤氣囉, 明明唔係我錯哂點解要我做多啲...

其實今次發現得早, 都係突然間有感覺, 好古怪的.... 但我都仲怪自己點解唔再早啲發現囉 但我宜家又會諗, 佢今次俾我發現左, 佢會唔會變得更小心呢? 會唔會唔會有任何珠絲馬跡呢? 我又再次諗佢啲唔好既野, 我真係控制唔到.

我真係好唔想佢成日都要飛過去, 見到果個女仔, 佢每次一去我心情又會變番差, 好多野亂諗的. 佢地日對夜對, 會唔會又再生感情呢? 到底晚黑係咪住埋一齊呢? 到底佢地係咪仲係咁曖昧呢? 個女仔會唔會著到好性感去引我老公呢... 真係唔知有乜辦法唔去諗

首頁

尾頁

跳至