跳至

首頁

尾頁

男爵府

Re: 油塘宿舍靚太俱樂部(Part 2)

JOJO. 我都早幾日去左disneyland 玩la, 好彩無雨落又吾熱又吾多人, 今日都好好天, 你玩得開心d la

別墅

ruby:
小心身體唔好過份操勞,飲多d水.

別墅

hi:

我想問下你地要買高潔思有扣幾多包先得,番到屋企d惡露會否很多,因我本身m都幾多,如果買3包夠嗎?
同埋我之前買左d乳墊好似平時d pat 無分別,我係唔係買錯左呢,如果流奶個pat放係胸前會否行行下掉出嚟呀
係咪有d黏貼乳墊,應該買個d呢 ?-( ?-(

子爵府

JoJo*,

咁就要多d 上bk搵你地吹下水 lor ~~

子爵府

JoJo*, Zue,

thx ~~~ :lol:

呢幾日咪係屋企食藥

子爵府

Zue,

我買左2包有扣同1包有貼拎入院 ~
因為有扣都係用頭幾日, 之後可以用貼既都得
有扣每包10條, 但扣同貼既size比普通用既m巾已經長好多~
而乳墊就+埋餵奶胸圍一齊用...
我都買左, 昅過應該無咁易跌 ~
乳墊都係用完掉ka la ~

你買齊d 野未呀?
我d 野都未執落袋住, 好似覺得早左d ~
同埋...嘻嘻 ~ 執野執得好無頭緒 ~~
好似乜都放晒入去咁 ~

子爵府

想請教下各位靚媽咪 ~

入院時, 駛唔駛帶埋奶樽入去餵b 呢?
定係e院會有準備?
咁尿片係咪都要帶埋入院?

依家係度研究執緊個走佬袋...
好似去camp咁

男爵府

ivy,

多謝你呀! 今日亞仔都玩得好開心呀! 雖然有段時間落雨, 不過對我地唔太大影響, 因為我地剛剛坐低食飯.

ivytang02 寫道:
JOJO. 我都早幾日去左disneyland 玩la, 好彩無雨落又吾熱又吾多人, 今日都好好天, 你玩得開心d la

男爵府

Zue,

我果陣順產, 記憶中好似用左3-4包"孕婦大魚片", 之後惡露少左就轉番用平時的"夜安大魚片".

我果陣買pigeon的即棄乳墊, 我覺得幾好用.

Zue 寫道:
hi:

我想問下你地要買高潔思有扣幾多包先得,番到屋企d惡露會否很多,因我本身m都幾多,如果買3包夠嗎?
同埋我之前買左d乳墊好似平時d pat 無分別,我係唔係買錯左呢,如果流奶個pat放係胸前會否行行下掉出嚟呀
係咪有d黏貼乳墊,應該買個d呢 ?-( ?-(

男爵府

好呀!!!

rubytse 寫道:
JoJo*,

咁就要多d 上bk搵你地吹下水 lor ~~

男爵府

rubytse,

你打算在邊間醫院生? 你問番果度d護士比較好, 每間醫院都有d唔同.

你有冇參加講座? 上講座果陣d護士有講帶乜入院.
最好帶條長褲&外套, 老人家話生完千祈唔好冷親.

rubytse 寫道:
想請教下各位靚媽咪 ~

入院時, 駛唔駛帶埋奶樽入去餵b 呢?
定係e院會有準備?
咁尿片係咪都要帶埋入院?

依家係度研究執緊個走佬袋...
好似去camp咁

男爵府

jojo

男爵府

鴨,

子爵府

JoJo*,

我o係QE生,
講座有報, 不過未上堂....
咁我講座度問下護士姐姐先 ~

thx ~~~

別墅

ruby:
睇你好番咁喎! 龍精虎猛
好似唔駛帯奶粉架,就算係醫院都有la你都未知佢飲邊隻la.況且你唔係喂人奶咩
因為個日見萬寧特價19.9一包高潔思就買左一包腍住入院用.想想下驚唔夠問定lor...hehe點知護協買17.9激死
我依家都開始執定自己嘢,萬一有咩事隨手攞行得.你會唔會帯床墊,面盤呀

別墅

我想買bb被,有無好介紹,bb展有無得買架呢?

男爵府

剛收到電話通知!! MOTHER CARE 開倉, 有時間去望吓, 幾抵吓!
日期: 2006年6月7日至8日(星期三至四)
時間: 11AM-7PM
地址: 紅磡半島廣場18樓
注意事項:
1.只接受現金
2.請自備購物袋

男爵府

男爵府

Lily,

多謝報料!!!

男爵府

jojo,

係咪玩客氣

首頁

尾頁

跳至