自由講場

跳至

首頁
34567...8

尾頁

禁止訪問

珍珠宮

唔想香港政府用我地既錢救呢d國家既人

已經去到差不多斷交, 仲幫佢地做乜,

佢地既總統, 唔希罕我地呢d小城市既愛心, 佢只看重美國

叫佢d好兄弟幫得啦
所有遇見,皆有因果
要是每個人都懂你,那你得有多平凡

伯爵府

回覆:我知實俾人鬧,但點解要唔捐錢俾菲律賓?

我無叫人唔捐錢!我只係發表自己意件!

禁止訪問

禁止訪問

公爵府

熱血勳章 hashtag影視迷勳章

引用:其實個天都收左佢啦……點解仲要講野落井下

原帖由 milkichan0829 於 13-11-12 發表
其實個天都收左佢啦……點解仲要講野落井下石?菲律賓都唔會個個係衰人……咁多小朋友流離失所,點可以唔幫 ...
天災無人可控制,請不要說是俾天收,
之前生果報的天讉論引來了各方及市民的反感!
人民無辜!

男爵府

大廚勳章

引用:Quote:原帖由+IceCream12+於+13-11-12+發表

原帖由 viviencwc 於 13-11-12 發表
請不要誤會,錢注入香港一個固有的振災基金給香港人道救援組織申請,而多個有豐富經驗的救援組織申請完錢係 ...
證據?

禁止訪問

珍珠宮

引用:我尋日睇bk+d+post個心真係好唔舒服,菲律

原帖由 someone123 於 13-11-12 發表
我尋日睇bk d post個心真係好唔舒服,菲律賓遇到咁不幸既事,點解有d jm都仲可以覺得抵佢地或者事不關己?: ...
認同

禁止訪問

珍珠宮

畀面勳章

引用:點解唔捐錢就一定係衰人?有錢就要捐俾佢地

原帖由 suilangmui 於 13-11-12 發表
點解唔捐錢就一定係衰人?有錢就要捐俾佢地架喇?香港夠大把貓狗、長期病患、同窮老人家啦。我嘅 ...
係香港人先咁有善心。大把人,不論咩國家,都好多人無捐錢,咁唔通全部都係衰人咩?!

公爵府

熱血勳章 hashtag影視迷勳章

引用:點解唔捐錢就一定係衰人?有錢就要捐俾佢地

原帖由 suilangmui 於 13-11-12 發表
點解唔捐錢就一定係衰人?有錢就要捐俾佢地架喇?香港夠大把貓狗、長期病患、同窮老人家啦。我嘅 ...
不要誤會,捐唔捐錢係個人決定,完全尊重個人選擇
但呢度大家分享的係覺得有人在對別人國難冷嘲熱諷,又唔睇清楚香港的捐款方法便公開反對,
不捐係個人選擇,但在落井下石及傳遞錯誤訊息唔係咁好囉!

大宅

中國...捐10萬美金,,,香港...要增加$5000萬港幣比機構申請中國...亞爺一個大國家都係10萬美金...香港一個亞爺話事的小城市,又有乜資格身份超越亞爺呢妹仔大過主人.....想當日即至今日我哋香港曾生及梁生都冇資格身份同菲國總統溝通...要亞爺出面...照理香港未夠班出呢個數喎!!!咁今日香港人係咪要有高尚情操...以德報怨呢???

mrkokubo  同意!  發表於 13-11-12 11:16

大宅

引用:Quote:原帖由+suilangmui+於+13-11-12+發表

原帖由 viviencwc 於 13-11-12 發表
不要誤會,捐唔捐錢係個人決定,完全尊重個人選擇
但呢度大家分享的係覺得有人在對別人國難冷嘲熱諷,又唔 ...

男爵府

複式洋房

點解唔捐? 呢個風災,佢自己個國家又做左啲咩來幫人民呢

寶石宮

捐物資就ok

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+suilangmui+於+13-11-12+發表

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

someone123 發表於 13-11-12 08:19
我尋日睇bk d post個心真係好唔舒服,菲律賓遇到咁不幸既事,點解有d jm都仲可以覺得抵佢地或者事不關己?: ...

同意,有問題係個傻笑總統,貪污政府,人民也是受害者。

伯爵府

好媽媽勳章

世界大同!點解在這時候要咁計較呢??錢都唔肯捐,仲可以點幫佢地??

首頁
34567...8

尾頁

跳至