自由講場

跳至

首頁
34567...8

尾頁

珍珠宮

畀面勳章

回覆:酒店唔外借廁所?!呻下咋

搵唔到廁所呢個唔係籍口可以周街屙

子爵府

Ianianian 發表於 13-11-21 05:57
我親耳聽過b6解釋,抱小朋友在
洗手個位去厠所,係因為厠所污
漕ar!
我聽人講, 幾十年前佢地最尊敬既毛XX都係咁講, 佢話:厠所太臭, 我不能思考, 所以要隨街大便。所以而家D B6都係繼承嗰個傳統咋...

侯爵府

引用:Quote:marykk+發表於+13-11-21+10:09+其實

原帖由 mei_ 於 13-11-21 發表
係呀...因為我地搭車同等都一段時間...所以一落車就要搵厠所,見到間酒店問借好正常姐~ ...
我明呀,你去酒店問是無問題的,但我覺得人地唔借都無問題。

每地方每人都有自己的難處。

伯爵府

引用:當地人就會知道點樣可以最快搵到廁所。。。

原帖由 fannychan1213 於 13-11-21 發表
當地人就會知道點樣可以最快搵到廁所。。。遊客就唔會知囉。。。
我試過突然肚痛。。唉。。唯有去茶餐廳叫 ...
我忍到返屋企都得,我都唔問人借廁所,其實有時某d野可以體諒小小呢?

珍珠宮

趣教勳章 畀面勳章 貢獻勳章 大廚勳章 遊學勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 開心吸收勳章

引用:Quote:Ianianian+發表於+13-11-21+05:57+我

原帖由 pcbu 於 13-11-21 發表
我聽人講, 幾十年前佢地最尊敬既毛XX都係咁講, 佢話:厠所太臭, 我不能思考, 所以要隨街大便。所以而家D B6 ...
嗰人真歪理

所以B6人D思想同地球人不同係源於呢條友

Please do not quote any information posted by fungwongphie.
不誠實使用電腦會構成罪行,切勿以身試法。
何謂不誠實使用電腦??

伯爵府

引用:Quote:Ianianian+發表於+13-11-21+05:57+我

原帖由 pcbu 於 13-11-21 發表
我聽人講, 幾十年前佢地最尊敬既毛XX都係咁講, 佢話:厠所太臭, 我不能思考, 所以要隨街大便。所以而家D B6 ...
唔係化,毛主席真係有講過?

珍珠宮

趣教勳章 畀面勳章 貢獻勳章 大廚勳章 遊學勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 開心吸收勳章

引用:Quote:原帖由+fannychan1213+於+13-11-21+

我忍到返屋企都得,我都唔問人借廁所,其實有時某d野可以體諒小小呢?

...
嗰間唔係5星級酒店嘩,Charlie Brown響金馬侖道

Please do not quote any information posted by fungwongphie.
不誠實使用電腦會構成罪行,切勿以身試法。
何謂不誠實使用電腦??

伯爵府

引用:Quote:原帖由+mei_+於+13-11-21+發表係呀..

原帖由 marykk 於 13-11-21 發表
我明呀,你去酒店問是無問題的,但我覺得人地唔借都無問題。

每地方每人都有自己的難處。
其實有時識體諒下,世界變得更美好

大宅

對面尖東廣埸咪有toilet囉!!過一條馬路之嘛!!仲快過妳周圍揾!!

珊瑚宮

環保接龍勳章

mei_ 發表於 13-11-21 01:22
今日去尖咀加連威老道,阿女飲得多水所以要去廁所,周圍都係舖頭,見到一間酒店梗係入去問借廁所,我禮貌地 ...
好少唔借
人邁向新的一天跨新步放眼遠方迎來朝暉將人照亮

大宅

我試過搵極都搵唔到
我仔兩歲半頂唔順賴左即刻買反條新褲

打死都唔周圍痾

禁止訪問

伯爵府

引用:Quote:原帖由+mei_+於+13-11-21+發表我忍到

原帖由 fungwongphie 於 13-11-21 發表
嗰間唔係5星級酒店嘩,Charlie Brown響金馬侖道
Thanks 原來snoopy 果間

大宅

BK Milk勳章

過番條馬路,去後面shangri-la

J'ai besoin des vacances

男爵府

你問出口職員實吾比你去,佢地有員工指引都好難做。我通常自己搵,大堂一定有洗手間指示牌。

禁止訪問

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:今日去尖咀加連威老道,阿女飲得多水所以要

今日去尖咀加連威老道,阿女飲得多水所以要去廁所,周圍都係舖頭,見到一間酒店梗係入去問借廁所,我禮貌地 ...
酒店係私人地方咋,你可以去the square

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:你問出口職員實吾比你去,佢地有員工指引都

原帖由 o狂人o 於 13-11-21 發表
你問出口職員實吾比你去,佢地有員工指引都好難做。我通常自己搵,大堂一定有洗手間指示牌。

...
而家好多酒店都有,一係鎖左,太多街外人去啦

瑪瑙宮

大廚勳章

mei_ 發表於 13-11-21 01:45
我喺街尾,天橋果度,行都過去又要搵廁所都應該賴咗了,見到間酒店借廁所都正常吖

...

天橋對面 (尖東)... 老麥 , 公園都有 toliet....天橋個邊一望就見有個商場是主要做食市 , 實有toliet...問題可能要借key...
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

伯爵府

引用:其實上車前有無去左1次廁所先我多數明知要

原帖由 patkiss 於 13-11-21 發表
其實上車前有無去左1次廁所先我多數明知要塔1個鐘車都會帶小朋友去左先,如果去左都咁急就無辦法 ...
梗係有啦,出街前已經屙咗一次,又等車又搭車

首頁
34567...8

尾頁

跳至