自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆:fruitbasket131 的帖子

我女仲着緊短衫褲、成日話好熱⋯⋯

:-xhttp://hk.photos.yahoo.com/debby1292000 :oops: :oops: :oops: :oops:唔經唔覺我已經2歲啦........ :-) :-) :-)

大宅

引用:如題。我家小朋友,著2件衫,厚少少既褲,

原帖由 fruitbasket131 於 13-12-15 發表
如題。
我家小朋友,著2件衫,厚少少既褲,再著間棉背心瞓覺,唔知夠唔夠?暫時手仔都暖。
你地呢?
1件。。。
睇小朋友體質啦。。。

我以前會同佢地著好多。。。
但好似攪到一凍身體就差左。。。
實病,之後每年減小返d。。。
等佢身體習慣,強壯返。。。
因為咁既温度著咁多再凍d點算。。。
我見人地第2d地方10度都係短袖。。。
冇理由我地唔得姐,何況香港唔會太凍。。

當然有時自己覺得凍都會忍唔住,
迫佢地著多件,但係佢地覺得好熱。。。
我生完佢地身體虛到爆。。。

禁止訪問

回覆:小朋友著幾多衫好?

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

回覆:fruitbasket131 的帖子

短袖衫做底衫,跟住羊毛,半領或樽領衫,再加普通面衫,羊毛褲,返學就換過件厚面衫,厚褲,再加厚褸頸巾。訓覺時就著埋背心型包被。

伯爵府

訓覺一件長衫長褲已得,起身加件畫毛外套或衛衣,係屋企著唔使咁多。

珍珠宮

一件長袖底+一件羊毛底,再披件褸~
如果瞓覺就除褸。我仔瞓覺易出汗,熱就會「副」被,所以着兩件底已經足夠!被夠暖所以暖風機都唔駛開

人生不如意事十常八九,最緊要跌低咗識爬番起身!活在當下,珍惜所有。

男爵府

一件厚睡衣加一條厚睡褲,個頭標唒汗

珊瑚宮

薄長袖已係佢極限, 一係就拒絶冚被/負被, 唔要暖氣, 唔要焗, 依家瞓到出汗

首頁

尾頁

跳至