美容扮靚

跳至

首頁
45678...13

尾頁

別墅

回覆 Siammama 的帖子

cece ko 介紹呢間lor! 我都係睇完呢個post, 上去做之麻, 上星期五做既

30針+2個勾 (有3針, 雙針 & 單針, 共4款線), $8800

做腮及下巴位,權骨做2針

別墅

回覆 jopig 的帖子

我有打麻醉針, 其實感覺麻痺, feel到插入去, 但感覺唔到好痛, 個心就跳到180下, 打麻醉針時dr都有話會痛的, 但係我都冇咩感覺, 佢的助手問我 : 你又話好怕痛既, 我見你打針都冇咩反應, 唔痛咩? 我話唔係好痛

別墅

回覆 cece-ko 的帖子

其實我想睇下係唔係用pdo線做, 之前見有jm話有d醫生唔係用pdo線,我見針的色同網上見既唔同,後來見到支針咁長,緊係唔同啦!

別墅

回覆 chrischeung 的帖子

有fu麻膏+打麻醉針,所以唔係痛,只係驚,明明感覺到支針既位置,見到血棉花,當時好擔心做完爆晒江,又驚塊面有30個針孔,回家點同家人講

第一我冇問針的長度,只係問雙單線既分別,第二d針係未開封,我做既時候先見到,咁已瞓底左,唯有頂硬上,同埋只係得10支2”長,10支約1”, 10支短的, 2”長係感覺到插入及抽出,短的係冇感覺的,我權位冇塗麻醉膏,都照做左2針單線,dr問我頂唔頂到,我覺得挑暗瘡痛d

男爵府

引用:+本帖最後由+小小車+於+14-1-13+10:26+編輯

原帖由 小小車 於 14-01-13 發表

回覆 chrischeung 的帖子
我都book咗聽日做,好緊張

別墅

其實真係唔算痛, 係心理上痛同驚, 祝你順利

別墅

我有問醫生會唔會紅腫, 答案大概係咁既!

單線因為較短同幼, 所以要做好多針, 有d人要做1xx針, 做完會紅腫, 我做既係用勾埋係腮位固定位置, 加幾條3線埋在下巴去提拉, 所以較有力, 3線係3條線辮在一起, 針數少較易避開神經線, 即使dr做都未必能完全避開所有神經線, 所以埋得多針會較紅腫

另外我只做下半面, 權骨只做2針, dr話上半面較多神經線, 淚溝同虎紋位用filler效果比埋線好, 如我要做上半面, 要接受必定有紅腫

咁我做下半面試下個效果同感覺, 聽人講同個人感受好唔同既!

珍珠宮

引用:回覆+jopig+的帖子我有問醫生會唔會紅腫,+

我有問醫生會唔會紅腫, 答案大概係咁既!
睇下你地效果点,可能一年后我又試你地果隻勾線。。

別墅

回覆 Happy小米 的帖子

一年後會有新野, 呢隻線A+幫我打LASER既人有做到, 埋全面腫左2星期, 最後A+決家唔入之麻!

禁止訪問

別墅

回覆 snowking 的帖子

Yes. 原來係120mm, oh my God, 我埋既3線冇咁長, 約50mm啦! 我做完冇紅腫, 你睇番我#101 & 107既post 有解釋冇紅腫既原因

民房

我未夠膽上去做呢
用緊Vface改善天生包包面! so far 都ok~

大宅

回覆:今日約左醫生做4D 埋線瘦面

120mm ,真係好長喎
不過我都無去了解過條線有幾長,因為我見到支針已經好驚...

大宅

回覆:今日約左醫生做4D 埋線瘦面

點樣分上半面同下半面呀我係由眼下開始做

大宅

引用:點樣分上半面同下半面呀我係由眼下開始做

原帖由 cutephoebe 於 14-01-13 發表
點樣分上半面同下半面呀我係由眼下開始做
我由權骨對下開始做呀

男爵府

引用:回覆+Siammama+的帖子其實真係唔算痛,+係心

其實真係唔算痛, 係心理上痛同驚, 祝你順利
多謝你

大宅

回覆:Siammama 的帖子

請問可以做額頭同眼尾嗎?

別墅

回覆 cece-ko 的帖子

我冇做上半面, 只係做左2針係權骨, 其餘係jaw line, 下巴 & 頸

別墅

回覆 cutephoebe 的帖子

我去過3間問過, 大約係咁既! 希望冇記錯

全面包括額頭至頸, 風險較大, 因神經線多
半面由眼以下做至頸
下半面係咀至頸

侯爵府

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 貓狗褓姆 想生BB熱投 DHA勳章 熱血勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

小小車 發表於 14-1-14 09:52
回覆 cutephoebe 的帖子

我去過3間問過, 大約係咁既! 希望冇記錯
請問,可否,比D網上資料我,我想上網自己睇吓,THX

首頁
45678...13

尾頁

跳至