婦女醫護

跳至

首頁
45678...37

尾頁

大宅

Christine
yypo
wksze
Bigqueen123
我已經PM咗去你哋BK"私人訊息" 裏面,希望可以幫到你哋

大宅

原文章由 mommyisa 於 07-10-22 16:05 發表
其實啲西醫有冇話俾你哋知割完痔瘡肛門連住嗰條腸會短咗同埋會有復發嘅可能?因為痔瘡係 "斬草不除根,春風吹又生" 。所以我老公去睇咗中醫,呢個中醫係專醫痔瘡出名,包斷尾,好多人去睇西醫醫咗好耐都醫唔好,有啲仲流血成個月 ...

Mommyisa,

麻煩您pm哪位中醫資料&價錢l給我, thanks!

大宅

Kika

已經PM咗啦!

複式洋房

好媽媽勳章

mommyisa,

我也想要那位中醫師的資料(包括價錢), 請你pm給我!

謝謝!

大宅

原文章由 mycat 於 10/25/07 01:05 PM 發表
mommyisa,

謝謝!

已經pm咗啦。

跟醫師傾起,佢話最難過case係一個痔瘡病人想醫但醫師醫唔到,因為已開咗刀3次之後番發,揹尿袋不特止而身體消化系統排泄功能失調,大腸霉爛,只可以吸收流質食物,醫唔到淨低兩年命,呢個係醫師想幫佢但已經太遲。

醫師話痔瘡唔好割,如果割1次後千祈唔好再割,第2次割完後可能因大腸短咗而要揹尿屎袋。

ahmeme  請Pm中醫資料  發表於 14-6-21 08:30

民房

原文章由 mommyisa 於 07-10-25 14:43 發表

已經pm咗啦。

醫師話痔瘡唔好割,如果割1次後千祈唔好再割,第2次割完後可能因大腸短咗而要揹尿屎袋 ...

the operaton is only to cut the add'l part that fall outside, which do not relate to the large intestine ; this is terrible, will call my doctor tmrw to find out more, thanks fr your comments.

禁止訪問

大宅

原文章由 noelwcheung 於 10/25/07 10:09 PM 發表

the operaton is only to cut the add'l part that fall outside, which do not relate to the large intestine ; this is terrible, will call my doctor tmrw to find out more, thanks fr your commen ...

sorry唔係大腸,係直腸。

中、西醫嘅角度可能唔同,西醫嘅角度就乜都要割,但make
sure你要知道後遺症同埋有無復發嘅可能性。割完一次復發係咪要割第2次?每割一次直腸係咪會短一次?

大宅

mommysia

我都想知, 可以pm我嗎, 幾多錢一次, 貴唔貴架?

唔該晒

複式洋房

好媽媽勳章

mommyisa,

我收不到你的pm, 可否再pm多一次, 謝謝!

原文章由 mommyisa 於 07-10-25 02:43 PM 發表

QUOTE:
原文章由 mycat 於 10/25/07 01:05 PM 發表
mommyisa,

謝謝!

已經pm咗啦。

跟醫師傾起,佢話最難過case係一個痔瘡病人想醫但醫師醫唔到,因為已開咗刀3次之後番發,揹尿袋不特止而身體消化系統排泄功能失調,大腸霉爛,只可以吸收流質食物,醫唔到淨低兩年命,呢個係醫師想幫佢但已經太遲 ...

大宅

mycat
已PM咗,睇吓收唔收到。

大宅

mommyisa:

我都想要個醫師嘅資料呀...many thanks

大宅

原文章由 mommyisa 於 07-10-22 16:05 發表
其實啲西醫有冇話俾你哋知割完痔瘡肛門連住嗰條腸會短咗同埋會有復發嘅可能?因為痔瘡係 "斬草不除根,春風吹又生" 。所以我老公去睇咗中醫,呢個中醫係專醫痔瘡出名,包斷尾,好多人去睇西醫醫咗好耐都醫唔好,有啲仲流血成個月 ...

mommyisa,

請問你老公痔瘡嚴重到什麼程度,
宜家係唔係飲中藥同塞藥,係唔係日日都要飲?
D藥係藥粉定係要煲中藥,
洗唔洗比個中醫睇吓D痔瘡

THANKS!

大宅

Kika,
我老公啲痔瘡己經有咗好耐,但最初唔冇理它因為唔痕唔癢,但發覺近呢幾個月腸胃唔好去大便困難痾出嚟好硬,啲便便掂到肛門位置又痛又有血,下面又熱又滚,好辛苦。因我老公去呢位中醫醫好背痛舊患,所以就俾呢位中醫醫治。最初他把脈已把出我老公有4粒痔瘡,仲叫我返屋企望吓痔瘡位置形狀大小係點樣,我就第一時間映低相做記錄,最初得2粒好似綠豆般大小,但食藥塞藥後,全部痔瘡引晒發晒出嚟好大舊,醫師話要發晒啲毒出嚟,要引過痔瘡源頭出嚟至根斷,跟住再用藥浸三管齊下,日日映低啲不同變化嘅相作參引。
食中藥粉係溝水飲,大約冲半碗水份量,唔駛煲但要晚晚飲同塞藥,浸patpat睇療程進度而定。可以俾醫師睇痔瘡,亦都可以映低相俾佢,不過基本上一把過脈已經知道晒你身體狀况,有幾多粒痔瘡、大或小、輕微或嚴重。

大宅

Mommyisa,

麻煩您pm哪位中醫資料&價錢l給我、thanks!

大宅

原文章由 羊咩 於 10/29/07 06:08 PM 發表
Mommyisa,

麻煩您pm哪位中醫資料&價錢l給我、thanks!

已經PM咗啦!

大宅

Mommyisa,

唔該你,

平時睇係唔係好多人, 我怕同醫師講我睇痔瘡,比人聽到會好尷尬

大宅

佢間九龍城醫館一入去大廳係waiting room,輪到你至會叫你入去佢間房,其他病人係聽唔你同醫師講乜,必要時你要求關房門都得,放心啦,佢間醫館唔係中藥行加醫師註診嗰種,亦冇成班人坐晒櫈仔輪住睇所謂嘅圍診,絕對私隱。睇吓你邊段時間去,舊客去衹係攞藥同把脈,新客新症可能要耐啲,可以問佢邊段時間冇咁多人。

大宅

mommyisa,

謝謝!

大宅

咁老公想唔想用其他方法呀..我係用橡根結"集"法.解決左我十幾年既痛苦...唔係太痛.仲可以到工.唔駛請假添...

原文章由 ha.haa 於 07-10-10 05:17 發表
Hi ,tiktikmama :
請問妳是在哪裡睇街症的 ? 整個過程是應該點做 ? 需時多久 ?
我老公為了這問題 吃不下 睡不著 就來連工也不肯返了 整個人灰晒 :-( , 所以 ... ... 請幫忙解答一下吧 !
萬分感激 ...

首頁
45678...37

尾頁

跳至