親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章

030608 發表於 14-3-20 09:52
冇任West sand,我2個只like玩沙,上次centera mirage玩左一陣水梯已唔玩
你總共連曼谷BOOK左邊幾間酒店?

男爵府

引用:Quote:030608+發表於+14-3-20+09:52+冇任We

原帖由 Funny 於 14-03-20 發表
你總共連曼谷BOOK左邊幾間酒店?
布吉5晚全住芭東,頭尾ibis patong, 中間住novotel vintage pool access
曼谷4晚訂, 暫定mercure siam or novotel platinum

子爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章

030608 發表於 14-3-20 10:14
布吉5晚全住芭東,頭尾ibis patong, 中間住novotel vintage pool access
曼谷4晚訂, 暫定mercure si ...
原來你放棄左Holiday Inn Resort Patong。 我布吉搵酒店一定要搵有water slide,所以麻煩D。

男爵府

引用:Quote:030608+發表於+14-3-20+10:14+布吉5

原來你放棄左Holiday Inn Resort Patong。 我布吉搵酒店一定要搵有water slide,所以麻煩D。
...
要slide, 3間考慮,west sand : 玩水一流, 住房口碑一般,但吊腳, 預要全留酒店, kalama小型slide,食野方便, centera grand beach就同mirage一樣,住房口碑好,坐短程車出到芭東,附近海邊有餐廳

我個人就like centera grand beach, 悶悶地出芭東都係叫tuk tuk約200bahts, 唔駛屈係酒店

子爵府

請問如想BOOK SAFARI, 係咪都係去芭東BOOK最多選擇?

公爵府

瑩瑩老豆 發表於 14-3-14 17:27
唔夠express 咁辛苦, 來回都係零晨
我去程HK EXPRESS, 回程AA,個人認為HK EXPRESS比AA辛苦, HK較焗較細耳鳴得比較勁,張凳坐得較攰,但係如果早去CHECK IN多數都可以一齊坐, AA大少少,野食食過3次都好食, 唔比錢揀過多數都無一齊坐,真係邊行有(啦)位就塞你入去...

BTW, 答幾次2間都ON TIME.

子爵府

引用:Quote:原帖由+Funny+於+14-03-20+發表原來

原帖由 030608 於 14-03-20 發表
要slide, 3間考慮,west sand : 玩水一流, 住房口碑一般,但吊腳, 預要全留酒店, kalama小型slide,食 ...
真係開心,繼上年呢個時候我地一齊傾芭提雅之旅後,今年我地又可以一齊傾布吉之旅。

男爵府

引用:Quote:原帖由+030608+於+14-03-20+發表要sl

原帖由 Funny 於 14-03-21 發表
真係開心,繼上年呢個時候我地一齊傾芭提雅之旅後,今年我地又可以一齊傾布吉之旅。

...
上年我係4/8mirage出走曼谷,果日你先剛到芭堤雅。今次掉轉,你住holiday inn到6/8我就5/8到芭東,6/8出島,唔知會唔會有機會撞到

男爵府

引用:請問如想BOOK+SAFARI,+係咪都係去芭東BOOK

請問如想BOOK SAFARI, 係咪都係去芭東BOOK最多選擇?
想book定就偉林,但我睇過人地post 芭東local tour 檔口d相,即埸有得book

你向去曼谷kidzania, 記得上 http://hotels2thailand.com/ 睇睇,有平架,買左后print左野到櫃臺就得,好方便
呢到都好多野可book,信得過,我上年同佢買左好幾處入埸券

子爵府

030608 發表於 14-3-21 08:00
上年我係4/8mirage出走曼谷,果日你先剛到芭堤雅。今次掉轉,你住holiday inn到6/8我就5/ ...

我7月30號出發先到曼谷住3晚,然後2/8到芭東Holiday Inn 又住3晚,之後5/8 Sunwing Kamala 再住3晚就要返回現實世界。你到芭東個日,我就離開芭東出發到Kamala,係Kamala個幾晚,我應該唔會出番芭東(除非最後轉Kata嘅酒店)。我應該會3/8同4/8出島同玩Safari。我本來日子同你一樣,後來因為要就C6,所以成個行程變晒 ! 而家仲可能去唔到JJ MARKET,除非佢地星期五開啦。

男爵府

引用:Quote:030608+發表於+14-3-21+08:00+上年我

如遇唔到,你芭東走,我先到

男爵府

回覆:暑假布吉齊齊講(patong food map)

剛行開九龍城諗住唱泰幣
同心 : 4.05 有貨
金泰 : 4.08 有貨
泰隆 : 4.08 冇貨, 要星期日先有

所以如諗住夜机到要唱少少旁身,唔好起行先去換,有机會冇貨架

伯爵府

JW MARRIOTT RESORT & SPA 有冇jm 住過, ANY COMMENTS ?

子爵府

030608 發表於 14-3-21 14:34
剛行開九龍城諗住唱泰幣
同心 : 4.05 有貨
金泰 : 4.08 有貨
咁早唱? 我近中環,應該會去百年唱少少先,今日個RATE係4.07,跟住去到BKK一次過係SuperRich 唱。

男爵府

引用:Quote:030608+發表於+14-3-21+14:34+剛行開

咁早唱? 我近中環,應該會去百年唱少少先,今日個RATE係4.07,跟住去到BKK一次過係SuperRich 唱。
...
行開換少少旁身,我晚機到芭東呀,費事到時唔記得就蝕時間,車費走出去換

子爵府

030608 發表於 14-3-21 15:32
行開換少少旁身,我晚機到芭東呀,費事到時唔記得就蝕時間,車費走出去換

...
我唔記得左,你係玩BKK先定布吉先?

男爵府

引用:Quote:030608+發表於+14-3-21+15:32+行開換

我唔記得左,你係玩BKK先定布吉先?
布吉

大宅

引用:Quote:原帖由+birdbird522+於+14-03-19+發

其實我仲有3晚住曼谷。
好正呀…可以去咁多日…

子爵府

birdbird522 發表於 14-3-22 23:39
好正呀…可以去咁多日…
10日真係正好多,但依然編唔掂個行程。

大宅

引用:Quote:birdbird522+發表於+14-3-22+23:39+

原帖由 Funny 於 14-03-24 發表
10日真係正好多,但依然編唔掂個行程。
我覺得就算果日冇地方or景點要去,係酒店hea下,周圍逛下都好正……

首頁

尾頁

跳至