自由講場

跳至

首頁
45678...12

尾頁

大宅

我仲以為你所講既ex系你識你老公之前既女人,你C6真系不知所謂,呢個唔系你C6 ex,系佢二奶呀……真系佩服你呢個大婆既容忍度,唔介意個老公無錢,仲可以容忍佢貼錢比個二奶,平時生活咩都就晒佢……你99有你呢個新抱真系三生有幸

公爵府

引用:Quote:原帖由 shop_baby 於 14-12-25 發表

原帖由 前世今生 於 14-12-25 發表
個仔都學c6咁,好多野都話唔食,試過由個仔唔食,餓佢,但c6就係我執野時比仔食零食,嘈c6又係咁,我就做哂 ...
唔好買零食,咩都唔買,除咗正餐,有時真係要狠心d,佢縱佢既事,佢返工,對你多就唔食咩都冇得食

我日日搭車送飯去學校比個仔,最近個仔成日食剩幾啖返來,我就唔比小食盒佢,佢都係食剩,原來同學成日買野食買埋比佢,連老師都成日帶佢去小食部買野食野飲比佢,我都好激氣

出世:3.52KG
1個月:5KG
2個月:6.06KG
3個月:7.28KG
4個月:7.69KG
6個月:8.7KG

男爵府

引用:你C6窮都唔緊要, 最慘係又窮又唔鍚老婆又唔

原帖由 huiwo太太 於 14-12-25 發表
你C6窮都唔緊要, 最慘係又窮又唔鍚老婆又唔為屋企著想!
搵定後路啦你! 出黎工作, 儲緊d錢, 準備走人啦! ...
我預定細果個小朋友返學會搵野做,如果仲同c6一齊緊,搵工都要睇咩工,又要唔可以爆公屋個額

水晶宮

引用:Quote:原帖由 shop_baby 於 14-12-25 發表

我住村屋,要去最近個入錢機check要成個鐘先到,來回要2個鐘,我唔通同佢講要出街check佢咩,無端端我用咩 ...
有冇好朋友幫到你去禁個a/c #睇下個名?

男爵府

引用:我仲以為你所講既ex系你識你老公之前既女人

原帖由 20140630 於 14-12-25 發表
我仲以為你所講既ex系你識你老公之前既女人,你C6真系不知所謂,呢個唔系你C6 ex,系佢二奶呀……真系佩服 ...
C6已經同佢分開,所以只係ex,但如果佢地仲有野,我真係走好過,我相信我生活仲會好過現家,只少唔會咩唔買比自己先啦,我已經幾年冇買新衫著啦,只買基本用品比自己咋

男爵府

引用:Quote:原帖由 前世今生 於 14-12-25 發表個

原帖由 shop_baby 於 14-12-25 發表
唔好買零食,咩都唔買,除咗正餐,有時真係要狠心d,佢縱佢既事,佢返工,對你多就唔食咩都冇得食

我日日搭 ...
仔返學時,早餐午餐都係學校食,零食唔會比多,但好多時校車叔叔都會比零食小朋友食

男爵府

引用:Quote:原帖由 前世今生 於 14-12-25 發表我

原帖由 petitsomeone 於 14-12-25 發表
有冇好朋友幫到你去禁個a/c #睇下個名?
就係冇

禁止訪問

回覆:煩左成晚訓唔著

男爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+huiwo太太+於+14-12-25+發表

我預定細果個小朋友返學會搵野做,如果仲同c6一齊緊,搵工都要睇咩工,又要唔可以爆公屋個額

...
唔知點解,樓主你令我即時諗起「周茹家暴」+小三RUBY單野;總之樓主要保重呀!萬一你跟C6嘈起上嚟,你要有心理準備囉;願主祝福你及對仔女

侯爵府

做夫妻要坦誠,猜度的確會吾開心同辛苦,我成都得fb呢家野係會令人吾開心,或多或少都會比較,覺得人有自己無,其實好值得,你試諗下,普天同慶,有家人陪着你已經係好好的事,你同你老公要慢慢溝通,明白過後可能會好D,猜忌是好辛苦的。

大宅

前世今生 發表於 14-12-25 23:02
C6已經同佢分開,所以只係ex,但如果佢地仲有野,我真係走好過,我相信我生活仲會好過現家,只少唔會咩唔買 ...
有時D野旁觀者清,唯有祝福你可以盡早走出呢個困局

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 20140630 於 14-12-25 發表我

C6已經同佢分開,所以只係ex,但如果佢地仲有野,我真係走好過,我相信我生活仲會好過現家,只少唔會咩唔買 ...
如果係咁早走早著啦,仲同呢啲窮鬼賤男人捱做乜,都唔值啦

女人真係要留錢比自己,個男人好就話,衰起上黎真係一脚伸個老婆走,到時個老婆人又老錢又冇真係好陰公

侯爵府

sorry, 打漏好多字:好值得=好吾值得

翡翠宮

搵得錢少唔係大問題,最多一齊捱,一家人慳d使~

但最衰就係拼得少比得少仲嫌3嫌4,都算,最賤係仲要有小三,呢樣真係最難接受~

侯爵府

醒目開學勳章

引用:Quote:原帖由 MACY姐姐 於 14-12-25 發表女

因為佢之前都試過一出糧過幾千蚊比ex,仲要過左先話我知,話ex冇返工,冇錢,我就話佢,人地冇錢仲重要過我 ...
俾$$個ex? 接受唔到

翡翠宮

試過食平啲簡單啲,c6真係話唔食就唔食,佢要求一餐晚飯一定要有魚,魚最平都要30啦,又要就小朋友唔可以買 ...
唔食咪唔好食囉,理得佢姐

佢帶埋兩個仔落街食咪仲好,你可以1個人靜下休息下,反正佢又唔係問你攞錢~

如果我係你一於餐餐餸都唔就佢,佢要落街食就由得佢,佢再嘈你就話「無錢買餸喎!!」

翡翠宮

樓主老公都

自己屋企無錢開飯,仲比錢個小三,男人色心起上黎真係用下面諗野

翡翠宮

引用:Quote:原帖由 前世今生 於 14-12-25 發表試

原帖由 小manman 於 14-12-25 發表
唔食咪唔好食囉,理得佢姐

佢帶埋兩個仔落街食咪仲好,你可以1個人靜下休息下,反正佢又唔係問你 ...
其實,大吉利是講句,如果我老公咁樣,我會叫佢「食屎囉!!」~

用戶要求終止服務

秋日勳章 炎夏勳章 春季勳章 冬日勳章

引用:Quote:原帖由 蜂蜜蛋糕 於 14-12-25 發表你

我係懷疑佢入比ex而唔係還錢比朋友
咁佢之前係咪有前科咁樣俾錢ex架?係俾錢佢駛定要還返既先?

伯爵府

引用:點解要聖誕我唔咁唔開心,見人個個開party

點解要聖誕我唔咁唔開心,見人個個開party,影哂相放上網,但我一個自己悶自己煩自己唔開心

事源,等仔仔 ...
d錢係你c6既,又唔係你既,佢點用你有咩權理?

首頁
45678...12

尾頁

跳至