1-3歲

跳至

首頁
45678...9

尾頁

珍珠宮

回覆:一歲 BB 女未識坐

越睇越心up, 因為我仔同樣係13個月, 但佢都可以自己離手行到幾步

男爵府

引用:個b女都唔識坐, 佢地點餵固體

原帖由 Littlecatta2013 於 15-01-26 發表
個b女都唔識坐, 佢地點餵固體?
佢地認為幾時先要俾b女坐? 橫抱到幾時?
放落部 BB 車餵食。

伯爵府

引用:越睇越心up,+因為我仔同樣係13個月,+但佢都

原帖由 Littlecatta2013 於 15-01-26 發表
越睇越心up, 因為我仔同樣係13個月, 但佢都可以自己離手行到幾步
我都係。有d唔敢再繼續睇。因為係慢性謀殺B女。俾埋d即食麵bb食,根本就破壞緊距個肝功能。

別墅

回覆 Miss_Yellow 的帖子

好乞人憎, 恨攞綜援都唔應該咁搞自己個女有d 咩事, bb女咁就一世啦...

別墅

回覆 大豬既老婆 的帖子

連阿婆都餵自己孫女食即食麵同d大人嘢食...呢個bb女真係命苦...

男爵府

回覆:o芝麻糕o 的帖子

99 話 BB 咩都食,唔挑食先好呀 !99 昨晚餵魚肉有鱗有刺卡到 B 女又 咳又嘔。

男爵府

DHA勳章

有點擔心

男爵府

回覆:Leeleelau 的帖子

B 女現在第 14 個月仲未識自己坐,應該同佢父母寵佢都有關係,全日 24 小時抱住個 B (除瞓覺外) 真係把鬼咩,有人抱 B 女當然唔使學自己坐。

正如佢個六歲半仔從 BB 餵食到而家,自然唔需要自己用手食飯!全日寵個仔拎住部手機上網打機,唔鐘意就唔帶佢返學,教佢講粗口,教佢叫爸爸做豬扒,教佢打爸爸,叫爸爸跪個仔 ......

細路仔係白紙一張既!

男爵府

回覆:Miss_Yellow 的帖子

打針時同姑娘講,健康院可轉介follow

男爵府

引用:打針時同姑娘講,健康院可轉介follow

原帖由 黑糖豆醬 於 15-01-29 發表
打針時同姑娘講,健康院可轉介follow
唔肯定佢有冇去健康院呀

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 笑得好勳章

男爵府

回覆:bbpompom 的帖子

今日狀況 : 99 如舊抱住 B 女,我們叫 B 女落地自己爬,99 話 B 女唔識爬!!!14 個月都黎緊。。。

珍珠宮

回覆:Miss_Yellow 的帖子

唔識爬都要俾佢試, 教佢
成日抱住點識
我仔都快14個月, 已經唔係發展快嗰隻, 爬左5個月, 坐穩半年了,而家離手行到好幾步, b女連坐都坐唔穩影響佢好多野, 唔止係大肌肉架, 佢根本free唔到個人同手去周圍探索

珍珠宮

仲有, 冇針紙好難報幼稚園(我諗個女人連健康院都冇去, b女都應該冇打針)

男爵府

引用:唔識爬都要俾佢試, 教佢成日抱住點識我仔都

原帖由 Littlecatta2013 於 15-01-31 發表
唔識爬都要俾佢試, 教佢
成日抱住點識
我仔都快14個月, 已經唔係發展快嗰隻, 爬左5個月, 坐穩半年 ...
佢地係好多野都唔俾仔女試架,話到時候就會自己識!

男爵府

引用:仲有, 冇針紙好難報幼稚園(我諗個女人連健

原帖由 Littlecatta2013 於 15-01-31 發表
仲有, 冇針紙好難報幼稚園(我諗個女人連健康院都冇去, b女都應該冇打針)

...
咁又唔使同佢擔心喎,皆因當年佢衝完急症室生完仔後將個仔帶返鄉下湊,直到兩歲幾先落返香港,都係無去過健康院打針,一様揾到幼稚園讀書。船到橋頭自然直就係佢呢類人啦!

講到 B 女探索,如你所講因為佢地大部份時間都要抱實 B 女 (恐怖程度係 B 女瞓醒叫左一聲,已即刻丢低碗筷衝入房抱佢),我們眼見真係無咩機會啦。今日見到 B 女在床上仍舊是肚緊貼床褥慢爬對住我們笑,我都唔知笑唔笑好。C6 仲話終於識得轉身啦 ~~ oh my god !

複式洋房

引用:Quote:原帖由+Littlecatta2013+於+15-01-31

原帖由 Miss_Yellow 於 15-01-31 發表
咁又唔使同佢擔心喎,皆因當年佢衝完急症室生完仔後將個仔帶返鄉下湊,直到兩歲幾先落返香港,都係無去過健 ...
只能说这对子女好可怜的!遇着这样的父母

男爵府

回覆:Jamie_Tsang 的帖子

其實,假如佢真是有去健康院,姑娘見 B 女 14 個月仲末識自己爬和自己坐,B 女媽又强烈唔合作,會如何?

上週六日,佢個仔小一統一派位又無去,佢地父母話記錯日子 ~

珍珠宮

回覆 Miss_Yellow 的帖子

BB可以skip左爬呢個階段,直接企同行,但一定要識坐

男爵府

回覆:Littlecatta2013 的帖子

今日觀察 :

B 女動身動勢想起身,佢阿媽唔俾死捉住佢,B 女發脾氣大叫。謎底終於解開!

首頁
45678...9

尾頁

跳至