自由講場

跳至

首頁
45678...57

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

引用:你無權干涉他人嘅生活習慣,人地住得好地地

原帖由 TJ040 於 15-04-11 發表
你無權干涉他人嘅生活習慣,人地住得好地地梗係唔想郁架啦!你咪自己搵地方搬囉。

...

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:精彩

琥珀宮

引用:如題,但間屋唔係姑仔的名,因為要方便我個

原帖由 B仔mummy 於 15-04-11 發表
如題,但間屋唔係姑仔的名,因為要方便我個仔轉校後返學,學校就在老爺家樓下,但姑仔不嬲同我地唔係好啱, ...
想迫人地同自己調轉間屋住,個想法好chi ma gun!

fatpanda    發表於 15-4-11 19:57

禁止訪問

回覆:叫老爺奶奶同我地調轉屋住,但姑仔唔俾我地住!

子爵府

原帖由 B仔mummy 於 15-04-11 發表
如題,但間屋唔係姑仔的名,因為要方便我個仔轉校後返學,學校就在老爺家樓下,但姑仔不嬲同我地唔係好啱, ...
樓主同老公思想好奇怪

6299鍾意照顧自己個女,冇錯喎。
姑仔鍾意同自己父母住,冇錯喎。
習慣住開既地方,唔想搬,冇錯喎。

好想問樓主,你現在住跟既屋:
附近冇學校?
交通唔方便?
屋太細,屋價太底?唔可以賣/租出去?
你自己都唔想住點解要人地搬去住?

男爵府

40歲都未結婚又如何?正因佢係禁既狀態先要為自己打算,
到老得自己一個,只有錢最可靠.
至於佢既行為,佢既父母包容到就ok.

大宅

人哋如何廢,如何公主其實又關阿嫂你事?你自己有仔囡,你6299都有!為何要干涉人哋平靜生活?

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:點解咁多後生都謀住老人家d屋呢?有能力,有

用戶要求終止服務

開心吸收勳章 玩具勳章 BK猜猜猜慶中秋

引用:精彩

原帖由 milktealai 於 15-04-11 發表
精彩
家下做人姑仔真係唔容易,住返自己屋企都俾個阿嫂放上網爆一鑊仲要記住同個阿哥個仔請安,唔係又錯

bookwormsx2    發表於 15-4-11 18:47
“Nothing in the world is more dangerous than sincere ignorance and conscientious stupidity.”
― Martin Luther King Jr.

伯爵府

嘩!咁都得,呢的賢妻狼母要吾要都好x,估計樓主卻知道自己唔岩,所以用個新名稱出post.

子爵府

當初為何不確實肯定人搬才決定去那間學校,不能因你個仔就近就調屋。人家不肯就話人衰。你不嫌煩又咁想就你位公子,很簡單,你地硬埋姑仔咪得囉,如果你姑仔都肯同你們住的話!

大宅

如果掉番轉你姑仔叫你調屋住係為咗方便返工,你唔調就會影響佢下半生前途,咁你會點?相信你都唔肯啦!

水晶宮

佢係點係佢嘅事啦
我係唔明點解要三個大人就一個8歲嘅小朋友

你轉校之前無諗過度過?
定係一廂情願人哋會搬開俾你住?

禁止訪問

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:原帖由+milktealai+於+15-04-11+發表

伯爵府

好媽媽勳章 陪月勳章

引用:全世界唧姑仔都唔好,無一個好人嗎?真心想

原帖由 肥C奶肥C奶 於 15-04-11 發表
全世界唧姑仔都唔好,無一個好人嗎?真心想問有無亞嫂覺得個姑仔好㗎?
利申,我都係人哋姑仔。

...
我好錫姑仔,真心想佢好,最近佢感情有煩惱,間中打俾我或whatsapp 傾訴,我都好擔心佢呢 (平時都係一個月family dinner 先見一次,但重要事會揾我)

肥C奶肥C奶    發表於 15-4-11 18:58

侯爵府

點解一定要同你調

大宅

我諗搭車返學 唔會影響你小朋友既下半生咁誇張

珍珠宮

公主是這樣出來的嗎??

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

引用:點解最近咁多里d 擁有奇怪自私思想既新抱,

原帖由 hoho1119 於 15-04-11 發表
點解最近咁多里d 擁有奇怪自私思想既新抱,仲要係新國民,係咪夾埋架?

...
Maybe 想睇下上唔上到報呢

首頁
45678...57

尾頁

跳至