懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

我同你一樣日日想嘔,尤其聞到餸味,我又要湊大仔,自己又唔舒服,唯有日日食外賣😭
今日同朋友講起,佢話食平果或藍梅會有幫助

別墅

回覆:懷孕了,並唔開心!

我都好似你咁,而家16週仲嘔緊!你試下睇中醫,我食咗中葯有好轉

大宅

有食疏打餅嗎,我覺得幾有用,加油呀!

男爵府

Emilychen005 發表於 15-7-12 18:47
懷孕了,沒有想像中既幸福!
隨著晨吐加劇,同枕邊人既抱怨,我真係撐唔住!
挨多五星期就好,當時同你一樣見乜嘔乜,老公行近d都嘔,但過左十二week. 乜事都冇,你知佢地唔好品say定sorry先,

男爵府

Jm你試下想嘔嘅時候飲半枝可樂,我同我D朋友都試過,真係得㗎。你不防試下

別墅

飲啲有氣嘅嘢,gur d氣睇下好唔好啲?
我啱啱有連水都飲唔到,但唔可以唔食嘢,食咗嘔完再食,加油!!!
呢個時候唔好理食乜好唔好住,你想食乜就試多啲,最緊要你有嘢落肚
無娘家支持係好無助,多啲搵朋友傾下,我哋都支持你

複式洋房

我依家4個半月,我晚晚食完飯都會嘔,嘔足3個幾月,依家先好d,
食唔到野,試下食下梳打餅,放鬆心情,會影響bb嫁,加油啊!!

大宅

叫你c6同99白小陣癡!要詐嬌都會同D咁冷血既人詐啦!
我已經過左但都嘔緊, 我去759買D有氣水加利賓立, 冇咁頂又好過飲可樂.

你要加油呀!以前自己俾C6同99蝦係自己事, 而家有bb要堅強起黎保䕶佢!

子爵府

引用:懷孕了,沒有想像中既幸福!隨著晨吐加劇,

原帖由 Emilychen005 於 15-07-12 發表
我依家27w+,我由大約4w左右驗到有左就開始嘔,仲要係嘔到飛起果種,我本身唔係第一胎,但今胎都算係最辛苦既一胎。
我為左唔想嘔到周圍係,我買左個膠桶仔,再去賣膠袋既舖頭買左兩札手抽膠袋(類似街市買餸果d),用個膠套住喺桶裡面,喺屋企跟住身邊,想嘔咪攬實個桶黎嘔,嘔完成袋打結掉落垃圾筒,或再加多個膠袋雙重保護先掉囉,然後又再套個乾淨膠袋入個桶度,如此類推。
雖然有少少唔環保,但唔會嘔到周圍都係,又唔駛對住個馬桶黎嘔,最重要係易清理。
屋企人既支持真係好重要,但你老公可能仲未感受到做父親既喜悅,如你會去私家診所做產檢,不妨叫埋老公一齊入去,直接問醫生有關孕吐問題,同埋照超聲波時等老公親眼見到胎兒,加深佢做父親既感覺

子爵府

引用:懷孕了,沒有想像中既幸福!隨著晨吐加劇,

原帖由 Emilychen005 於 15-07-12 發表
我個嘔吐桶

侯爵府

你老公會唔會有被迫害妄想症
比我實嬲到佢死
大肚你又有份攪嘅 嘔又唔係你想嘅!
有心整你啊就嘔落佢身上啦
老婆大肚咁辛苦關心都無句!
咁叻叫佢托啊!
如果係我老公我實殺左佢

侯爵府

最關心BB問題熱投勳章 BK Milk勳章

如果我99同c6咁對我,我唸我真係會唔生了

洋房

回覆:卡卡公主^^ 的帖子

尋日膽粗粗同老公講不如唔好要啦,當然唔係大咬大鬧果隻,佢竟然話好!一早都應該錦做,唔使搞到日日家嘈屋閉,仲話生落黎阿媽都唔使旨意幫手臭b,就算請工人,一來無地方比佢住!而且阿媽都咁憎你,何況外傭?
果刻心頭冒汗發冷,即使你知阿媽錦憎我都無諗過調停下!

最後尋日請左半日假去左睇家計會,姑娘都係話個個大肚婆都係錦要忍下手忍下口,大志上都勸我生個b落來比人領養,叫我考慮一下再約期見醫生!
我做到呢一步開始唔知點算好,每一個決定都好難!
原來現實真係無電視劇錦咁多可能同變數,面前等住我既路只得一條,落!

洋房

回覆:Emilychen005 的帖子

無論生定唔生都會衍生好多問題,如果唔生奶奶實唱我成世!
生落黎都唔知邊個照顧~

複式洋房

其實你好愛你老公嗎? 你真係可以容忍一個對你咁差既人一世? 容許我講 句 jm,離開佢去揾你既新生活啦,無謂再同里家人糾纏! 你应該年紀仲細吧,你值得有更好既未來!

至於要唔要BB,雖然唔鼓勵你落,但既然你老公咁既說話都講得出口,即BB將來都唔大可能得到父愛! 亦唔見得佢会好開心成長!可能BB大個時,怪你做乜生佢落黎到時,你仲傷心!

自私d咁諗,無左BB,你將來條路会比較易行! 但另一方面,BB亦可以係你既支柱同動力! 要定唔要,你要諗清楚自己性格同方向!

子爵府

引用:懷孕證明?我只攞左封母嬰健康院既信。多謝

懷孕證明?我只攞左封母嬰健康院既信。
多謝錦多位!我是意外懷孕,所以同老公都未有心理準備!
因為之前肥 ...
我依家27w+都仲嘔添啦,又唔係專登,又控制唔到既

子爵府

引用:尋日膽粗粗同老公講不如唔好要啦,當然唔係

原帖由 Emilychen005 於 15-07-18 發表
尋日膽粗粗同老公講不如唔好要啦,當然唔係大咬大鬧果隻,佢竟然話好!一早都應該錦做,唔使搞到日日家嘈屋 ...
講真,換轉我係你,我要考慮既唔係落b,係離開呢個家!
你老公同99都唔錫你唔緊張你,更加唔體諒你,點解你仲要委屈自己喺呢個家?
bb係你既,佢同你血脈相連,隨住bb開胎大,當你感覺胎動時,你會覺得乜都係值得

大宅

咁既說話都講得出真係冇人性
敢問樓主結婚時大家真心相愛嗎?
樓主有冇經濟能力獨立生活,有地方住以馬嗎,?

別墅

畀面勳章 BK Milk勳章

你老公講到咁都有……好過份囉

別墅

搬番娘家得唔得?你再係老公99到住,我怕你會抑鬱!

首頁

尾頁

跳至