想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:曾小產/引產媽媽加油站, 新年接BB返來!

三年前小x 之後一直化學懷孕,又睇中醫針灸,又照哩樣驗果樣,終於今年做iui第二次成功了。
可是今日照超音波,係空心胎。一場歡喜,我以為我歷盡艱辛,今次會無事。
真係身心俱疲!而且已不敢同人講又小x了,別人只會叫你放棄,又點會明白當中心酸無奈。
最慘朋友一個個都有小朋友,我已唔再介意,但開party 聚會都愈來愈少,格格不入.....

純呻下....

侯爵府

引用:三年前小x 之後一直化學懷孕,又睇中醫針灸

原帖由 anilulu 於 15-12-29 發表
三年前小x 之後一直化學懷孕,又睇中醫針灸,又照哩樣驗果樣,終於今年做iui第二次成功了。
可是今日照超音 ...
會唔會遲排卵?

侯爵府

引用:Quote:大白兔糖 發表於 15-12-29 11:13 JM,

原帖由 win615 於 15-12-29 發表
2位JM 都要TAKE CARE 丫,我都明白你們既情況一定會再諗返起唔開心既事,還記得當時係醫院小產左之後,醫 ...
祝你有新年禮物

侯爵府

引用:2015年,一切好快成為過去,姊妹們一齊加油

原帖由 wingko 於 15-12-29 發表
2015年,一切好快成為過去,姊妹們一齊加油!!我哋已經組成左一支大軍,鋪定紅地毯等我地d BB返嚟啦!!! ...
承你貴言

我隨時準備就緒

伯爵府

畀面勳章

我既小天使上年4月8週既時候走左~~停左1年~~今年6月先再努力~~但到依家都未有~~好氣餒~~

別墅

我前几日為了bb的事又和老公嘈,我以為自己可以放開,點知都是唔得,老公話頂我唔順,成年都咁睇唔開,我都唔知點做

別墅

引用:我前几日為了bb的事又和老公嘈,我以為自己

原帖由 肥多多 於 15-12-30 發表
我前几日為了bb的事又和老公嘈,我以為自己可以放開,點知都是唔得,老公話頂我唔順,成年都咁睇唔開,我都 ...
我用左兩年時間都忘記唔到。。。不過我知道老公見到我咁仲難受,因為佢都幫唔到我d乜,身心受苦都係我地多,所以唯有負能量一到就狂食甜品,轉移視線!

別墅

回覆:wingko 的帖子

我都盡量唔去諗,行街見到小朋友真的好恨有,但耐可點做都冇,我之前話領養,老公已經屈服左,不過又話擔心個小朋友自卑,比人講閑話

大宅

引用:Quote:大白兔糖+發表於+15-12-29+11:13+JM,

原帖由 win615 於 15-12-29 發表
2位JM 都要TAKE CARE 丫,我都明白你們既情況一定會再諗返起唔開心既事,還記得當時係醫院小產左之後,醫 ...
係啊我唔記得cancel媽媽會添.....間中見到佢send過黎d SMS個心都up一up本來想叫c6打去取消d booking,但佢又要返工成日唔記得,唯有自己打啦。我諗呢個係個天俾我地既考驗,第時要做最堅強既媽媽

大宅

引用:Quote:Rinobabe+發表於+15-12-29+00:30+睇

原帖由 大白兔糖 於 15-12-29 發表
JM, 我10月尾引產, 原定一個星期後照結構。當姑娘打來confirm booking, 心情接近崩潰了。但現實係無法改變 ...
無錯呀,早d養好個身體等bb早d返黎,一齊加油呀

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

Rinobabe 發表於 15-12-30 13:03
無錯呀,早d養好個身體等bb早d返黎,一齊加油呀
我從11年到而加已小產咗三次,第一次重要係孖,一年又一年了,到現在仍未bingo,已係超高齡,真不知可有機會

複式洋房

misschingching 發表於 15-12-26 23:53
我真係好嬲, 嬲到忍唔住喊!生仔好似完全唔關c6事,只係得我緊張,得我自己撐。中醫吩咐我每晚浸腳,可以 ...
唔好咁啦,冷靜D,我地一齊加油,撐你呀,記得放鬆D

複式洋房

misschingching 發表於 15-12-29 00:57
我11月2日做吸宮,足足喊咗一個月,才稍稍釋懷,但最近大時大節,c6又激我,情緒又來了,這兩天又忍唔住喊 ...
我都好掛住陀BB既日子,雖然時間短但好開心,見到人地陀BB就會諗原本我都有啦!唉!有時好無奈2016我們一起加油帶BB回來

複式洋房

2015帶給我們的傷痛,大家都會記在心,始終放不下,我都癲了見到大肚、小朋友、BB都會勾起個心酸酸的,真的很難受很傷心
2016要有新開始,祝大家2016接回大家的BB回身邊,開開心心,所以我都已經努力中,希望2016會有好消息

大宅

引用:Quote:Rinobabe+發表於+15-12-30+13:03+無

原帖由 PorkChopPC 於 15-12-30 發表
我從11年到而加已小產咗三次,第一次重要係孖,一年又一年了,到現在仍未bingo,已係超高齡,真不知可有機會
...
jm唔好灰心呢,我識個朋友大仔10歲先連續生左一仔一囡,雖然我唔清楚佢呢十年經歷過d乜野,不過肯定既係阿b要黎就擋唔住呢。我果個朋友都高齡先三年抱兩,加油呀仲有機會架!

男爵府

Dot0716 發表於 15-12-29 08:27
好鼓舞,我39無了bb
出年40,好怕

其實我無諗過會做到媽媽。去年四月我朋友問有否打算生,我都答佢唔會啦,因為成41。點知5月就bingo.初時我都好擔心,連西E都提我唔好咁快同人講。因為高齡。

40歲唔好放棄呀!

我當時有睇中E(不過唔知關唔關事),唔係為生仔,而係想調理身體。你有興趣可pm我,我俾contact 你。

男爵府

回覆:曾小產-引產媽媽加油站, 新年接BB返來!

2015 由bingo 到小產…葡萄胎…第一次 ivf 失敗,經歷咗好多事

喊過好多次,所以我決定2016要重新開始,希望大家2016一齊過版

男爵府

del

男爵府

del

別墅

2015年我4個月大的bb都走左,之後內膜黏連,要做宮腔鏡手術,之後又得了盤腔炎,周圍睇醫生食了兩個半月抗生素,到現在都未好返...整個2015都不停看醫生,腿張開俾人檢查、無數次的抽血、一次又一次的情緒起落....這些都一一撐過,只希望2016年重新開始,所有身病心病都抺走,身心都要健健康康!
我知道在這裡的妳們2015年都有不同的故事,但我們有相同的信念,就是不論多辛苦多難熬,我們都希望能接bb回來!希望妳們都能重新出發,順順利利!

首頁

尾頁

跳至