家庭理財

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

人地一年去一兩次欧州.你又自答自話.仲有.我無齋唱好.講左有风險.你既症狀.了解.

男爵府

回覆 JanetB 的帖子

是的,這本書不錯。
我也研究過日本、澳洲及英國物業投資,自己覺得英國較可取,或較適合我。

男爵府

回覆 kenmclaw 的帖子

你引用這位師兄資料,又已買中國及日本樓,打算也買入英國樓嗎?

男爵府

畀面勳章

兴趣一般.銀码亦較大.畢竟我本人較少去欧州.所以所買已比較近自己.仲有最重要一项.中国.日本.香港也只佔部分.我也有其他投资.畢竞隔山買牛也有风險...

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

引用:Quote:CheungMichelle 發表於 15-12-31 10:

原帖由 JanetB 於 15-12-31 發表
英國,日本樓 我覺得都OK,不過當然要比較和查清楚所有資料。原來市面仲出埋書添,犀利。

p.s. 唔知點解呢 ...
奇怪! 甚麼理論,外面期子,期權,牛熊証........也大把書,教人賭六合彩也有報紙,這証明什麼呢?

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

引用:兴趣一股.畢竟我本人較少去欧州.所以所買已

原帖由 kenmclaw 於 15-12-31 發表

兴趣一股.畢竟我本人較少去欧州.所以所買已比較近自己.仲 ...
你自已也投資日本/中國樓,你甘有經驗,但也認為投資英國樓風險也大,這不是應該不去鼓勵別人買嗎?

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

男爵府

明白, 對呀, 我也有不同的投資。
我有興趣認識不同的投資方法。
最要緊計算好自己能担的風險, 做好事前預備。

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

引用:回覆 kenmclaw 的帖子你引用這位師兄資料,

原帖由 CheungMichelle 於 15-12-31 發表

你引用這位師兄資料,又已買中國及日本樓,打算也買入英國樓嗎?
sell 完中日樓,轉sell英國樓。

男爵府

回覆 vet 的帖子

我無能力SELL樓, 也不覺得樓主SELL樓喎,
理財版不是分享大家理財知識及經驗嗎?
無理由講成功經驗就等如SELL, 難道只能分享失敗經驗?
咁我也試過買股票坐艇既......

男爵府

畀面勳章

呢度d人真係奇怪又骑呢.我只係post人地英国楼投资成功情況.我post左人地既方法.禁就叫sell?禁你就死得啦.呢度d人講楼.就話sell搂.讲外幣成功就話sell外幣.讲債券点成功就話sell債券.你有腦架.人地比d成功例子你地就話sell.睇黎只有兩个原因.一係憎人富贵厌人贫.二係有d低智.理解能力低.吾怪得香港越黎越乱.

了解

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

引用:呢度d人真係奇怪又骑呢.我只係post人地英国

呢度d人真係奇怪又骑呢.我只係post人地英国楼投资成功情況 ...
唔好意思,可能我阻住你揾食令你言論咁激動。

男爵府

畀面勳章

哈哈哈.我吾係agent.我吾觉得激.只係有感而发.而且我亦吾係話你

大宅

引用:+本帖最後由+kenmclaw+於+15-12-31+12:27+

呢度d人真係奇怪又骑呢.我只係post人地英国楼投资成功情況 ...
所以呢喥咪越來越少人討論有用既野囉。
版主又唔理, 由得啲烏蠅用圍飛。
轉場好過。

大宅

引用:Quote:原帖由+JanetB+於+15-12-31+發表英國

原帖由 大力大力 於 15-12-31 發表
奇怪! 甚麼理論,外面期子,期權,牛熊証........也大把書,教人賭六合彩也有報紙,這証明什麼呢? :quest ...
奇怪! 甚麼理論!這證明仲有一隻烏蠅死唔斷氣。

你點解仲未交到你啲什麼剪報什麼quote. 點解你咁懶,咁多日都無野比來睇,好悶啊。

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

引用:Quote:原帖由 kenmclaw 於 15-12-31 發表本

所以呢喥咪越來越少人討論有用既野囉。
版主又唔理, 由得啲烏蠅用圍飛。
轉場好過。
C9 網理財版,保本為主,穩紮穩打,唔好輸去老公血汗錢,要博.........請移玉步~

買基金真係好傷

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

引用:Quote:原帖由 大力大力 於 15-12-31 發表奇

奇怪! 甚麼理論!這證明仲有一隻烏蠅死唔斷氣。

你點解仲未交到你啲什麼剪報什麼quote. 點解你咁懶,咁多 ...
我係一隻唱衰(唔睇好的蒼蠅),你是一隻唱好的蒼蠅,都是一類~

買基金真係好傷

大宅

引用:Quote:原帖由+JanetB+於+15-12-31+發表奇怪

我係一隻唱衰(唔睇好的蒼蠅),你是一隻唱好的蒼蠅,都是一類~
邊可以同你一類,唔好矮化我

大宅

引用:Quote:原帖由+JanetB+於+15-12-31+發表所以

C9 網理財版,保本為主,穩紮穩打,唔好輸去老公血汗錢,要博.........請移玉步~

...
叫人移步?你係邊位,你以爲你真是誰人。

好啦,我認為我都chock了有人既最愚笨一面出來,有幾無理大家希望有分析能力睇下有幾膠。

樓主,CheungMichelle 及其他網友,happy new year~

男爵府

回覆 JanetB 的帖子

新年快樂!

其實話不投機, 溝通不來, 真的不用上心, 也毋須互相辯駁,
無用的, 人有成見, 有防衛機制, 也容易流於意氣之爭。

總之, 能溝通的就多講幾句, 發現不能溝通就輕輕帶過一兩句, 毋須多回應,
百花齊放, 各取所需, 又不影響自己情緒就好了, 其他網友自有自己分析。

大宅

回覆:CheungMichelle 的帖子

哈,呢排得閒咪玩下。
都幾好玩,激下又出來激下又出來,十足十燈神。

首頁

尾頁

跳至