自由講場

跳至

首頁
45678...15

尾頁

男爵府

回覆:男人真係會介意老婆唔煮飯

其實你唔應該問男人仲介唔介意,
應該問自己 認為一個人可否完全唔入廚

禁止訪問

子爵府

sunha 發表於 16-1-26 12:43
見過幾個例子. 都係C6嘅朋友. 班人夫係朋友面前晒幸福, 話老婆識煮飯煲湯, 點知有D狂呻, 話老婆唔煮飯, 餐 ...
其中有個老婆係FULL TIME MUM, 冇仔女

what are you talking about ?

how come 冇仔女 is a FULL TIME MUM?

sorry for asking.....

大宅

我只會煮比我囡食, 因我老公對食係麻煩加挑剔, 每餐一定要有海鮮(唔計魚) 因魚一定要有, 所有蒸餸唔食, 煲湯都唔係款款會飲, 基本上只有我99煮先會啱佢口味, 結婚初期, 我每次放假都會煮飯, 但佢每次都係食2啖就話飽, 自問都唔係難食, 每次都非常氣餒, 從此以後, 我話過唔會再煮, 叫佢食C!!

佢而家都成日同朋友呻無飯食ga, 但又唔見佢講比人聽自己幾麻煩, 所以有時真係唔可以只睇表面

珊瑚宮

2024年龍年勳章

引用:有人真係唔鐘意煮飯

原帖由 milktealai 於 16-01-26 發表
有人真係唔鐘意煮飯
我真係唔中意煮,亦唔中意去買材料返黎煮

別墅

我老公好重視收工返到屋企有飯食,食咩冇要求只求食屋企,我都係好懶好求其咁烚菜烤魚咋,唔炒唔煎唔炆架

珊瑚宮

2024年龍年勳章

引用:我只會煮比我囡食,+因我老公對食係麻煩加挑

原帖由 Carriekaka 於 16-01-26 發表
我只會煮比我囡食, 因我老公對食係麻煩加挑剔, 每餐一定要有海鮮(唔計魚) 因魚一定要有, 所有蒸餸唔食, 煲 ...
真係叫佢食c啦!最憎人嫌三嫌四左挑右剔,叫佢要食就自己煮!

子爵府

引用:Quote:guguned13+發表於+16-1-26+13:34+其

原帖由 sunha 於 16-01-26 發表
其實都影響咗感情架喇..........佢個C6成日約人食飯.....
重影響健康。我以前有個同事兩公婆四十歲左右,以往差不多日日出街食,佢老公突然身體唔舒服,去check已經係胰臟癌末期,之後好快走左。當然唔能夠證實同日日出街食飯有關,但飲食習慣一定好影響身體健康,街既野,邊個擔保冇用對身體有害既材料,浄係食千年油就夠毒啦

伯爵府

我ftm,都好小好小煮飯。。一個月可能煮一次。。每日只會準備個女果餐,我老公通常煮個面佢食,夜晚多數出街食或外賣,因為我煮野唔叻,我老公都講過話出去食仲好,大家唔洗咁辛苦

wcpcelia    發表於 16-1-26 16:22

禁止訪問

伯爵府

我識煮和喜歡煮簡單的少油少味餸,但我c6同細路都唔鍾意,寧願出去食

公爵府

引用:見過幾個例子. 都係C6嘅朋友. 班人夫係朋友

原帖由 sunha 於 16-01-26 發表
見過幾個例子. 都係C6嘅朋友. 班人夫係朋友面前晒幸福, 話老婆識煮飯煲湯, 點知有D狂呻, 話老婆唔煮飯, 餐 ...
兩個都做野,唔煮正常丫。
但若是ftm唔煮就……

公爵府

老婆無工作的話,咁得閒煮吓飯都好呀,餐餐出去食,自老公唔悶,自己都悶啦。如小朋友就更加會煮。

公爵府

引用:Quote:sunha 發表於 16-1-26 12:43 見過幾

原帖由 bkfans 於 16-01-26 發表
我老公中意外食, 我煮飯佢會寃口寃面, 佢覺得屋企食好悶, 即係同是餐蛋面, 佢中意係茶餐廳食唔中意屋企食( ...
你c6身在福中不知福

大宅

介意有,吾介意都有。我識煮飯,c6都識,佢perfer另一半係識煮飯。我家姐,細妹吾識煮飯,佢地男朋友都吾care..

大宅

好媽媽勳章

tell-me-y 發表於 16-1-26 14:20
其中有個老婆係FULL TIME MUM, 冇仔女

what are you talking about ?
sor sor sorry, 我打錯......housewife 都唔正確, 佢冇做housewife嘅嘢...係無職在家婦女先啱.
呢度D JM 真心水清.

寶石宮

引用:Quote:原帖由 milktealai 於 16-01-26 發表

原帖由 李豆豆 於 16-01-26 發表
我真係唔中意煮,亦唔中意去買材料返黎煮
我鐘意煮,但要睇心情

子爵府

sunha 發表於 16-1-26 15:32
sor sor sorry, 我打錯......housewife 都唔正確, 佢冇做housewife嘅嘢...係無職在家婦女先啱.
呢度D JM ...

侯爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 冬日勳章 陪月勳章 畀面勳章

我都唔鍾意煮,因為好煩好多工夫又鯹又油,不過我都要求自己煮,大嘅唔食細都要食,宜家煮得好咗會多咗煮,因為我有阿女做我忠實粉絲,同埋我真係幾有天分,煮得好好食,買靚食材自己煮平過出街食多多聲,密密食好野

水晶宮

我唔識煮飯,有時貪得意想煮,我老公成日驚我搞唔掂,都話等我黎、等我黎!咁我就比佢霸咗個廚房佢絕對唔介意我唔識煮飯

wcpcelia    發表於 16-1-26 16:22

首頁
45678...15

尾頁

跳至