自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

引用:其實我諗同食野同傾計真係好唔0岩,不過如

原帖由 bamabi 於 16-04-09 發表
其實我諗同食野同傾計真係好唔0岩,不過如果連監考老師穿高跟鞋同肥人都話影響考生表現的話,真係有d賴地硬 ...
我仔間校既學霸是會十五分鐘就舉手加紙,同埋㩒計數機會劈劈叭叭聲架,都好擾敵

伯爵府

引用:Quote:原帖由 Fion710 於 16-04-09 發表你

原帖由 大笑姑娘 於 16-04-09 發表
我不能接受自己個仔返黎同我投訴呢樣野,而佢當時冇自己出聲處理,好失望。如果佢考得唔好而用呢件事做理由 ...
其實我仔不是投訴,佢只是和我分享考試中遇到的事,佢都無話影響考試成績,我在這裡也是想和大家分享和反影下.

仔女乜都和我分享的,不會收收埋埋的,像朋友一樣,所以他和我說好正常.

如果佢同你分享,你立即批評他做乜分心吾努力做卷,他以後有乜事情還咁和你講咩,現今咁學生自殺問題,做父母真的要小心.

伯爵府

2018復活節勳章 BK Milk勳章

我淨係覚得食嘢真係幾影響,至於監考老師巡視就冇乜問題,因為真係要巡的嘛!

伯爵府

引用:Quote:原帖由 大笑姑娘 於 16-04-09 發表我

原帖由 8331 於 16-04-09 發表
其實我仔不是投訴,佢只是和我分享考試中遇到的事,佢都無話影響考試成績,我在這裡也是想和大家分享和反影下. ...
聲音一定會有…記得考試時監考老師都有頗多工作處理…工文袋聲不絕

巡視更不可避免

但食野一定唔得…應該投訴…反影應該去教育局…對之後所有考生都有利

公爵府

引用:Quote:原帖由+Fion710+於+16-04-09+發表你

原帖由 大笑姑娘 於 16-04-09 發表
我不能接受自己個仔返黎同我投訴呢樣野,而佢當時冇自己出聲處理,好失望。如果佢考得唔好而用呢件事做理由 ...

公爵府

引用:Quote:Fion710+發表於+16-4-9+18:55+你有冇

原帖由 abinayams 於 16-04-09 發表
我會同亞女講:考成點睇實力,不是環境,亞媽當年黃大仙區會考,隔離龍祥道D車蓬蓬聲一樣入到大學,與其花 ...

伯爵府

8331 發表於 16-4-9 20:52
其實我仔不是投訴,佢只是和我分享考試中遇到的事,佢都無話影響考試成績,我在這裡也是想和大家分享和反影下. ...
自殺問題有D係孩子講乜家長就支持附和,等佢以為自己啱晒,第日佢出到社會發現不是那回事,受唔到挫折就⋯⋯

男爵府

畀面勳章

引用:Quote:8331+發表於+16-4-9+20:52+其實我仔

自殺問題有D係孩子講乜家長就支持附和,等佢以為自己啱晒,第日佢出到社會發現不是那回事,受唔到挫折就⋯ ...

願我會查火箭 帶你到天空去 在太空中兩人住 活到一千歲 都一般心醉 有你在身邊多樂趣

公爵府

瞓得好勳章 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

8331 發表於 16-4-8 22:21
阿仔連佢食乜飲乜都睇到,一定令佢分心了,唉
如果真係咁過份,你打電話去考評局投訴,講清楚邊日邊間試場考乜科,實查到係邊個監考!

大宅

回覆:tiramisu_hk 的帖子

Dse監考絕對是無償工作,責任亦很大。我同意不應於監考時進食,而巡視的問題,考評局有明文指引開考後監考員不宜多走動的。另有人指出監考老師點名時驚動考生,我反而認為這是盡責的表現,為公平著想,杜絕槍手,指引要求監考員必須核對考生的准考證相片是否與樣貌相符,考生與考官素未謀面,考生又低頭工作,恰當示意,要求考生暫停工作,其實可以理解。家長可教導學生協助監考老師儘快完成點名工作,如已知將要點名,可將所需文件放當眼處,向老師点頭示意,這不是更好嗎?

複式洋房

引用:Quote:8331 發表於 16-4-9 20:52 其實我仔

自殺問題有D係孩子講乜家長就支持附和,等佢以為自己啱晒,第日佢出到社會發現不是那回事,受唔到挫折就⋯ ...
well said!

珊瑚宮

回覆:致dse 監考老師

侯爵府

今日考數學,又有監考老師係考試時間在禮堂傾計,其實係滋擾考生的,
請監考老師自重

公爵府

引用:投訴吧。女人只可穿平底鞋監考

原帖由 epsonprinter 於 16-04-08 發表
投訴吧。女人只可穿平底鞋監考
係著襪only

首頁

尾頁

跳至