美容扮靚

跳至

首頁
45678...17

尾頁

男爵府

回覆 KayleeZ 的帖子

請問下你有冇用過澳洲天然護膚品Tinderbox,之前有jm讚好,我皮膚超乾,唔知適唔適合?

大宅

joeypong 發表於 16-5-18 21:45
剛看了淘寶,好似多人敏感呀

是否看錯aha那款? 因為我係外國/淘寶都有睇過comment....多數正評,約1/4係話無用,間中一、兩個先話敏感,我第一支都係淘的

同埋呢支含量最低,副作用較少的,不過用之前都要自己做research自己 衡量決定,同埋要清楚用法.....有些初用者貪心晚晚用,好易乾到起粒,初初一星期2次,其後一星期了次......直至一星5次,我用了成年先可以一星5次呢

男爵府

KayleeZ 發表於 16-5-18 22:15
是否看錯aha那款? 因為我係外國/淘寶都有睇過comment....多數正評,約1/4係話無用,間中一、兩個先話敏感 ...

可以說在淘寶邊間淘嘛?

大宅

趙華 發表於 16-5-18 21:56

請問下你有冇用過澳洲天然護膚品Tinderbox,之前有jm讚好,我皮膚超乾,唔知適唔適合 ...

我未用過呀,等我睇下先.....其實 paulaschoice / amazon 嗰d可以參考下comment ,因為我見antipodes ,trilogy 多4星產品,又多正面comment,所以先揀呢2個brand的產品試試

伯爵府

趙華 發表於 16-5-18 21:56

請問下你有冇用過澳洲天然護膚品Tinderbox,之前有jm讚好,我皮膚超乾,唔知適唔適合 ...

.

伯爵府

joeypong 發表於 16-5-18 22:17
可以說在淘寶邊間淘嘛?

vitacost有得賣,好似iherb咁,不過運費12.99美金,好貴 有順豐

男爵府

snoopyiu 發表於 16-5-18 22:29
vitacost有得賣,好似iherb咁,不過運費12.99美金,好貴 有順豐

12.99⋯⋯

伯爵府

joeypong 發表於 16-5-18 22:30
12.99⋯⋯

.

男爵府

snoopyiu 發表於 16-5-18 22:34
我都想試,不過vitacost有d野係平過iherb同埋佢有iherb無但咁貴運費都係諗下先,有野要係viacos ...

諗緊試唔試i herbs 1% 嗰隻

男爵府

回覆 snoopyiu 的帖子

我都問過袁小姐分店,都係話冇賣呢個牌子了。本想買呢個牌子的日霜,好多人讚好。但因為要去官網買,一來又嫌麻煩,二來要多買幾樣運費才抵。所以十五十六考慮中。

侯爵府

KayleeZ 發表於 16-5-18 13:57
我用左一年咋,38開始,retinol係長期保養,現在用差不多了

請問現在成日見jm講retinol,有咩用架?
我見你又話隔晚用。同埋敏感肌可用嗎?那裡買?

大宅

leeleebaba 發表於 16-5-18 23:00
...

retinol 係一種美容產品成分,有助抗衰老.....人年紀大,皮膚變薄易敏感及皮膚質素下降,retinol有助增加皮膚抵抗力同抗老,緊膚,改善幼紋......要長期搽的

大宅

趙華 發表於 16-5-18 22:37
回覆 snoopyiu 的帖子

我都問過袁小姐分店,都係話冇賣呢個牌子了。本想買呢個牌子的日霜,好多人讚好。但 ...

好多正嘢都要外國訂先有

大宅

leeleebaba 發表於 16-5-18 23:00
...

敏感肌可用,但都要自己試少少上面sure無敏感先好用,畢竟人人皮膚接受程度不同

係美國amazon / drugstore 訂的

大宅

joeypong 發表於 16-5-18 22:35
諗緊試唔試i herbs 1% 嗰隻

現在我轉左第二隻牌子,較亁,用完應該會轉番alpha hydrox

大宅

現在 amazon alpha hydrox retinol ship hk,唔急用,用普通寄都係 約46 (買1-5枝都係運費都46),如果想買的JM可自行下單

同埋alpha hydrox retinol 轉左新裝

大宅

回覆:天然好用護膚品!

留學野

請問JM 24k美容棒邊度買架? 百老匯果d會有行貨嗎?

侯爵府

KayleeZ 發表於 16-5-18 23:36
敏感肌可用,但都要自己試少少上面sure無敏感先好用,畢竟人人皮膚接受程度不同

Thanks

男爵府

KayleeZ 發表於 16-5-19 00:50
現在 amazon alpha hydrox retinol ship hk,唔急用,用普通寄都係 約46 (買1-5枝都係運費都46),如果想 ...
所以最後張相係新包裝?? 無左resQ個字~~~
另外,我想問下你用礦物粉底的時候,會用D咩補妝?? 我睇完你個POST, 買左ONLY MINERALS, 試左2日,感覺唔錯~~THANKS FOR RECOMMENDATION~~

大宅

heyley12 發表於 16-5-19 09:10
所以最後張相係新包裝?? 無左resQ個字~~~
另外,我想問下你用礦物粉底的時候,會用D咩補妝?? 我睇完你個POS ...

係呀,最後pic係新包裝,變左enhanced winkle repair cream ,佢話formula無改

啱用就好了 你買左classic? 如果補妝用番礦物粉補就可以,輕輕薄掃番一層,或用番定妝粉/粉餅......可能我乾肌,同凈係出入冷氣地方,由中午到夜晚唔使補,用紙巾印印,礦物粉熔左感覺仲靚

首頁
45678...17

尾頁

跳至