自由講場

跳至

首頁
45678...14

尾頁

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

引用:Quote:大力大力 發表於 16-5-30 15:17 唔同

原帖由 DoReMi媽媽 於 16-05-30 發表
你信?
希望吧~

最少我從不會對人不對事~

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

珍珠宮

其實好耐了,你睇下有時啲戲都會講,男親女愛入面,miss mo同子華咪比人洗腦兼呃錢

男爵府

大力大力 發表於 16-5-30 09:08
這些課程內容ㄧ直相當神秘,雖然幾多字,但真是值得花點時間一看,了解一下,以後可提醒家人親友,請廣傳~
...

大力大力,
你最好留定啲稿, 因為這些人生課程機構係揾到好多"陰質錢",好肥仔的
佢地有律師顧問, 又有人睇住啲 forum, 成日會出信去各論壇要求 delete 帖, 香討果邊好多帖已"不存在了"

佢地驚多啲人睇到, 少左人中招, 咁就會揾少左錢。
洋房, 複式洋房, 別墅, 大宅, 男爵府, 子爵府, 伯爵府, 侯爵府, 公爵府, 珍珠宮, 水晶宮, 翡翠宮, 珊瑚宮, 瑪瑙宮, 琥珀宮, 象牙宮, 寶石宮, 榮譽會員, VIP, 官方特派專員, 王國會長, 家長會會長, 管理員, 超級版主, 版主, 彩鑽殿, 天珠殿, 雲母殿

男爵府

這些課程內容ㄧ直相當神秘,雖然幾多字,但真是值得花點時間一看,了解一下,以後可提醒家人親友,請廣傳~
...

佢地成日改頭換面, 怕舊名已被人知道啲衰野

仲有 實踐 X, AXX Point

BK 舊 LINK - 小心!!洗腦傳銷擴散中

洋房, 複式洋房, 別墅, 大宅, 男爵府, 子爵府, 伯爵府, 侯爵府, 公爵府, 珍珠宮, 水晶宮, 翡翠宮, 珊瑚宮, 瑪瑙宮, 琥珀宮, 象牙宮, 寶石宮, 榮譽會員, VIP, 官方特派專員, 王國會長, 家長會會長, 管理員, 超級版主, 版主, 彩鑽殿, 天珠殿, 雲母殿

子爵府

大力大力 發表於 16-5-30 10:55
可否分享下~

其實同你形容差不多,第一階段好輕鬆,分享下,聽下trainer講。第二階段被人狂鬧,被組足指駡,我記得我被鬧"高傲,自私...", 我即時回應係又點?我就係我
第三係維期幾個月,一大班所謂組員,當中又每人找一個做死黨,週圍開組會,又什麼挑戰,叫身邊人參加等...太耐細節已經忘記
反正我出來冇咩改變
Sweetheartb

男爵府

A_lcy 發表於 16-5-30 15:20
我朋友兩公婆(當時未結婚)幾年無見搵我食飯,然後不停說我參加 ,唔洗上堂,食飯已經想講到我一文不值, ...
我試下分析Step 1 扮friend 分享知你背影弱點

step2 拆毀你所有自信做咩都係錯, 佢地好愛你咁自然好為你, 咁你做咩都無晒信心聽晒人講, 食屎補身都話係

step3 彈d friend 黎

咪即係d 斜教個幾招

team 咩building呀, 洗腦為公司仆心仆命, 一有咩經濟周期, 第一時間cut 人頭, 你咪知公司幾愛你,第一日出黎行?

我可以肯定自私精自我中心港女, 一定無事! 佢地邊有錯過, 係d 觀音兵on狗之麻, 平日都不斷揾位入, 千錯萬錯人地錯之麻

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

引用:Quote:大力大力 發表於 16-5-30 09:08 這些

原帖由 babymj33 於 16-05-30 發表
所以希望大家都出分力去廣傳,好等少些家庭受害~

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

男爵府

sweetheartb 發表於 16-5-30 17:05
其實同你形容差不多,第一階段好輕鬆,分享下,聽下trainer講。第二階段被人狂鬧,被組足指駡,我記得我被 ...

指駡=拆自信

分組=攪群眾壓力

即係一入公司, d 啊姐話welcome你傾下, 即係起底, 呢d 野轉多幾次公, 見多d 客特別d 公關sale果類人, 好快知咩叫皮笑肉唔笑咁

babymj33    發表於 16-5-30 20:21

大宅

唉....我都好討厭哩D不知所謂嘅洗腦公司!我親切上完好似鬼上身咁,完全溝通吾到!又自大!

男爵府

2018復活節勳章

我懷疑我堂哥都可能JOIN呢D課程

佢係英國返黎之後 就話要增值自己

去上一D認識自己既堂.........

過左一排佢成個人唔同晒

有燥狂症 女朋友都打走左

依家要食D精神科藥物.....

但個人有時重係好怪...... 講野9588

試過有一次聚會 佢舉住其中一個親戚黎鬧

去飲茶時又無啦啦喊住口話對唔住大家

公爵府

孟母3000 發表於 16-5-30 09:20
其實真係咁易洗到腦?
恐怖在洗咗腦自己都唔知!

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

引用:Quote:孟母3000 發表於 16-5-30 09:20 其實

原帖由 jellomama 於 16-05-30 發表
恐怖在洗咗腦自己都唔知!
根本同邪教一樣~

買基金真係好傷

伯爵府

大力大力 發表於 16-5-30 09:25
妳去試下,返黎報告ㄧ下~

雖然我對自已非常有信心,唔會被洗腦,但長時間,而身邊又甘多人ㄧ齊, ...

唔好千祈唔好試
就算好有自信既人都有機會會失手

珍珠宮

大力大力 發表於 16-5-30 09:25
妳去試下,返黎報告ㄧ下~

雖然我對自已非常有信心,唔會被洗腦,但長時間,而身邊又甘多人ㄧ齊, ...

唔使咁神秘,唔係朋友嘅朋友嘅朋友玩過, 我自己玩過,仲上晒3個課程。 我已經好清楚課程內容講咩

珍珠宮

大力大力 發表於 16-5-30 17:55
根本同邪教一樣~

我好同意佢d銷售手法唔正當, 成日迫人做enrollment, 幫佢揾生意。 呢樣我好唔buy, 亦令我玩完都唔會介紹人玩。

但如果講課程內容同效果,佢改變左我好多好多諗法,我好多當年嘅同學仔至今仍然有見面(差不多成廿年前)

大家唔好話我造馬呀, 完成課程後我自信大增,以前做人怨氣好大,會覺得自己唔好運,課程後我發現原來我比自己想像中好,個人睇野亦客觀左好多,亦開朗左。當中學到嘅道理,今時今日我用來教自己d仔。

當然,唔係每個學員同我感受一樣,佢好似撕洋蔥咁將你心底一層一層的撕開,愈有經歷的人(即年紀大d) 愈有機會頂唔順, 有時,真正嘅自己,真係好難面對

伯爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我NNN年前參加過"LIFE XXXXXXX", 朋友叫的,
唔係要改造自己, 只係非常好奇佢地搞D乜, 就參加左

陳年舊事, 好多野唔記得LU,
課程內容同上面講既差唔多, 上到好夜, 有一晚係半夜3點幾先走得添,
D人係喊到劏豬咁, 可能我真係唔夠投入, 我又無乜特別感覺,
係諗返部份童年唔好既回憶時咸左幾下,
最有感覺(最記得)係沉船果PART, 我眼瞓得滯 ,
係地下瞓著左,,,

原本比左第二個階段錢, 但佢地D人實在好煩, 所以最後無上到

PoPobaby    發表於 16-5-30 23:11

伯爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

meow_day 發表於 16-5-30 18:35
我NNN年前參加過"LIFE XXXXXXX", 朋友叫的,
唔係要改造自己, 只係非常好奇佢地搞D乜, 就參加左

雖然我無諗住要改造自己,
不過講真, 我覺得自己的確係比之前多左D自信心同積極左D

男爵府

好媽媽勳章 BK Milk勳章

真是令人擔心,我家人就是報讀了這些課程!

男爵府

...

呢D就係神秘洗腦公司啦。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

奇異果小邱 發表於 16-5-30 09:41
我知我係唔會捨得花一亳子去了解自己
我都咁話!

首頁
45678...14

尾頁

跳至