美容扮靚

跳至

首頁
45678...9

尾頁

男爵府

又update下先,終於上左上排牙前面d釘啦(我唔知佢會上釘羅,等我重以為未上前面住,擇埋今次sharp色tim )
Feel到相中睇左面凹左入去隻牙有d軟痛,同食野會chi左好多碎之外,其他都可以暫時

男爵府

2024年龍年勳章

fat_chu 發表於 16-11-7 16:24
醫生岑(男醫生)專科牙醫,診所在佐敦。妳上網搵搵,搵唔到再pm我
...

係咪兄弟中嘅 X儉牙醫呀?

男爵府

ninini 發表於 16-11-7 16:52
係咪兄弟中嘅 X儉牙醫呀?

係丫,叻叻
咩佢地好出名架嗎?

男爵府

2024年龍年勳章

fat_chu 發表於 16-11-7 17:57
係丫,叻叻
咩佢地好出名架嗎?

我唔知出唔出名呀~都係用你d料去search咋
平時都無留意牙醫d野,十年前阿媽話比錢我箍,可惜我超怕痛,拒絕咗……
我係假哨牙 同埋哩幾年塊面過瘦,個樣望落越來越苦,開始考慮箍,今日突然心思思想搵吓箍牙嘅野,見你哩個全包宴咪問吓囉(^ω^)

但我真係好怕痛……

樓主你好忍得,勁

男爵府

ninini 發表於 16-11-7 18:37

我唔知出唔出名呀~都係用你d料去search咋

都叻佢免費consult 可以去問下睇下好唔好羅。
我覺得佢有時有d奇怪,佢本身講話我下排牙唔知mock 邊隻,有時又話mock一隻,有時又話兩隻,跟著上星期六去折彈弓,佢就話想我上面d牙齊曬先,再決定下面點cool,因為佢見我下巴有d斜(事實又係喎
咁我覺得佢又唔會獅子開大口,又真係真心想幫病人既。。。
Btw, 如果我細個媽媽比$ 箍,我會義不容辭沖去,細個cool,會好好多,d牙走等快,牙肉唔會有黑3角!

男爵府

2024年龍年勳章

fat_chu 發表於 16-11-7 19:57
都叻佢免費consult 可以去問下睇下好唔好羅。
我覺得佢有時有d奇怪,佢本身講話我下排牙唔知mock ...

冇得講嘅 , 就算依家畀我十年前揀多次 , 答案都應該係一樣 , 因為我真係超怕痛 ( ̄Д ̄)

始終每個人彭牙都唔同, 我諗醫生當時都係因應實際情況而考慮嘅, 幾好吖,唔會亂咁來, 剝咗就冇喇嘛, 不過唔知咁樣會唔會再慢啲呢 ^_^

男爵府

ninini 發表於 16-11-7 20:44

冇得講嘅 , 就算依家畀我十年前揀多次 , 答案都應該係一樣 ...

係羅。。我都怕會慢
其實又唔係真係好痛既,而且痛痛下又一個月,見住牙郁,都好有成果。
同埋我都係年紀大左,重爆牙好似唔係咁好睇羅,重有之前我影正面相塊面好唔balance 架,希望cool牙可以幫助下

禁止訪問

男爵府

Belady 發表於 16-11-9 10:03
我剛cool 1年仲有1年,用隱色美,後悔到爆

點解丫後悔cool定後悔用Invisalign??

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

Belady 發表於 16-11-9 12:02
最慘係面部變左形,以前冇咁凹好睇d,

真係唔好介意,其實我都好明白invisalign係有好多好處which is 傳統箍牙係永遠都冇既。
但其實我覺得真心唔夠傳統箍牙好,
傳統既真係買個醫生技術,佢會一路箍一路調節,反正醜樣2-3年,忍一忍羅。
我選擇箍時,身邊都有朋友同我講以我呢個價錢可以搵普通科醫生做Invisalign,但我唔想。
同埋,來問下jm 妳搵既係專科醫生定普通科牙醫?
我自己會選擇專科牙醫,就算身邊有朋友想箍,我都會建議佢地consult 下專科醫生先。。。

禁止訪問

大宅

Belady 發表於 16-11-12 01:33
絕對認同你說牙醫技術,用隱形既個個牙醫都唔使做咩,只係跟進d cool,根本唔值得收咁貴囉,收到應該係隱適 ...

你係邊到箍?有無脫牙?

男爵府

Belady 發表於 16-11-12 01:33
絕對認同你說牙醫技術,用隱形既個個牙醫都唔使做咩,只係跟進d cool,根本唔值得收咁貴囉,收到應該係隱適 ...
may be 考慮下再COOL~不過如果都整齊既就算啦~JM,
我都見過有case, 做傳統, 但冇帶好retainer, 之後都移位~
妳當小小移位, 可能心態會好過DD....
另外, 個牙齒想慳力瓜我估...

男爵府

kyunyun 發表於 16-11-12 08:54
你係邊到箍?有無脫牙?

起佐敦~專科~有MOCK牙~有爆牙就一定要MOCK架啦~
因為本身牙唔夠位生先爆既...

大宅

回覆樓主:

我都想cool,但聽人講好辛苦,想問cool左後平時要點處理d牙?係咪keep住返到較返個cool?食完野容易藏垃圾?tks

禁止訪問

男爵府

fat_chu 發表於 16-11-14 12:27
may be 考慮下再COOL~不過如果都整齊既就算啦~JM,
我都見過有case, 做傳統, 但冇帶好retainer, 之後都移位 ...

JM 我又分享下先,我個case 係上面有一隻爆牙,上門牙不對中線,下面有2 隻牙分別向左及向右咁生出嚟,好似一把扇開出嚟咁,勁怪,我揾咗3 個牙醫做諮詢,3 個牙醫都同我講,我個case 係剝唔剝牙都得,唔一定剝,剝唔剝牙由我決定,我就奇怪,我覺得我係唔夠位生先有爆牙,唔剝牙邊夠位。同埋我唔想磨牙就位,後尾其中一位牙醫同我傾傾下計時,佢都係建議我剝,佢見我講野時面部好不平衡,但一剝要剝4 隻,好癲,話說我之前已經剝咗4 隻智慧齒。所以我仲諗緊剝唔剝牙好,好苦惱! 我11 月初上cool,採用傳統cool, 你講得好岩,貴在於買醫生的技術,上cool 到宜家,前排牙都係用唔到力,仲feel 到前排牙壓迫緊,過程有啲辛苦,但為了靚靚,無有怕,結果先係最重要。有問題問,點先知個牙醫是專科?

男爵府

vivi_C 發表於 16-11-19 00:56
JM 我又分享下先,我個case 係上面有一隻爆牙,上門牙不對中線,下面有2 隻牙分別向左及向右咁生出嚟,好 ...
唔做MOCK牙洗牙、補牙既就係專科, 同埋卡片會印係唔係專科架
MOCK牙通常都係上面mock個個位,
下面對正同一個位都會MOCK~所以可能妳係上面MOCK兩隻~

首頁
45678...9

尾頁

跳至