自由講場

跳至

首頁
45678...17

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

https://www.youtube.com/watch?v=v1_SU7zXlHk&feature=youtu.be&app=desktop

大宅

回覆樓主

我好相信有個呀伯打人,呢D 無家教既老人家真係見唔小。所以有時唔好跟車太貼。

珍珠宮

村姑 發表於 18-1-11 06:29
因被智障兒踢一腳而打人位阿伯,
好心你出來對人兩母子道歉啦!

好可憐,媽媽當時已道歉,又當面解釋仔仔係特殊需要小孩,打一下仲唔夠,仲打?!離哂譜!

大蝦細俾C餵,呢d 老人家就真係恃老啦

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

回覆樓主

只覺得阿伯當時唔應該走咗去,清清楚楚講個明白。誰是誰非

有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

男爵府

村姑 發表於 18-1-11 11:32

珍珠宮

maymaysheep 發表於 18-1-11 10:00
阿伯都無智能電話

第一眼,以為阿伯無智能,原來係話阿伯無智能電話。

不過跟事實也差不遠了。

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

linglingsam 發表於 18-1-11 10:22
無論小朋友有冇特殊學習需要,阿伯都唔應該打人。 比著我係當事人,我都 :a ...

Agree

禁止訪問

子爵府

dior0214 發表於 18-1-11 14:03
離題一下, 你叫人哋妹妹仔? 人哋bk呀姐嚟㗎, 呢個人最鍾意搞搞震唱反調㗎啦 :nothi ...

係(打)又好
係(拂)又好
一個成年人都唔應該對小朋友動手
[[img align=right]C:\Documents and Settings\Administrator\桌面[/img]

大宅

認識瑞士牛牛第二回

事主係尋晚係FB某谷有開POST講呢件事,佢話阿伯有諗打佢仔,仲有好多塘邊鶴話事主不是,之後事主有報警,大家都係同一站落車,有職員到場,結果職員同一個路人比個阿伯上咗車放走左佢.

阿伯勁衰,但車上個D人都唔好得去邊

禁止訪問

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

Kenise-mama 發表於 18-1-11 14:09
係(打)又好
係(拂)又好

比人踢都唔應該"拂"開? 由得佢踢落來?

子爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

係(打)又好
係(拂)又好

如果有個小朋友兜腳踢落黎,自然反應拍一拍係會架咼...

侯爵府

畀面勳章

係(打)又好
係(拂)又好
比人踢自然會"拂"開,好少人可以做到比人踼都冇反應!

公爵府

親子王國15週年勳章

好多阿伯唔講理,鍾意講乜做乜唔理人。佢地唔係特登蝦特殊人士,佢係唔理任何人的。好衰格。但家長也不可太敏感。
另外,我朋友有特殊小朋友,我地一齊去台湾坐捷運,小朋友有自閉,在車上發出怪声,有婆婆和有乘客同我地講要努力,和祝福小朋友,令人感動。見到今次阿伯事件,我更得香港的社會共融教育失敗。

子爵府

JO_100 發表於 18-1-11 10:25
其實吾好跟車太貼,始終得偏面之詞! 事主話聽到打,但冇見到。亞伯有冇認打個细路仔? 点解全車人都話事主 ...

無打人點解狼狽凹褲咁走呀!比我理直氣壯唔會走

禁止訪問

公爵府

Blame the victims

禁止訪問

回覆樓主:

大宅

cinda72. 發表於 18-1-11 12:53
唔係win lost問題,你開得topic就預有人討論,況且我一直都係用理講,但你就講成搞事咁,呢點好過份
...

我諗樓主點解咁嬲係因為覺得你無同理心囉

首頁
45678...17

尾頁

跳至