自由報料

跳至

首頁
45678...15

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

mercurycc 發表於 18-6-12 10:36
呢兩件葵廣賣$50 呀!
請問葵廣那些間鋪多平韓衫賣? 我不識"淘", 所以少上淘寶參考

象牙宮

dw0501 發表於 18-6-14 12:47
請問葵廣那些間鋪多平韓衫賣? 我不識"淘", 所以少上淘寶參考
我成日行過,但好小係果度買衫,係朋友成日係香工買完去葵廣睇平多幾十有得試。

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

mercurycc 發表於 18-6-14 12:55
我成日行過,但好小係果度買衫,係朋友成日係香工買完去葵廣睇平多幾十有得試。
ic, thanks

男爵府

係咪有d只做批發

水晶宮

mimiNbaby 發表於 18-6-14 10:20
咁點都平過喺舖頭到買. 之前有啲款式勁hit, 好多舖都有賣, 我去香工搵, 俾我搵到, 平好多呢 ...

咁我又冇比較,因為我少買飾物,我覺得最開心係自己買得平,平過網店更平過舖頭!

水晶宮

dw0501 發表於 18-6-14 12:47

照計,如果你買韓國衫不是大陸衫,我認為香工平過葵涌廣場,而且香工多舖,由其現在6,7月開始減價。

水晶宮

suzukiii 發表於 18-6-14 13:23
係咪有d只做批發

星期六極少只批發

男爵府

陪月勳章

mercurycc 發表於 18-6-14 12:55
香工唔係間間都賣得平架, 佢地會俾零售價我地, 唔一定比出面舖頭平. 如果俾我發現香工賣得貴過葵廣, 我會blacklist香工果間舖 , 好明顯香工間野食水深呃我地
我平時都有睇開韓衫, 喺舖頭有留意開價錢, 或者喺fb shop問過價, 去到香工如果見到有同款, 會問下價, 咁我自己會比較下個價錢就知呢間野係咪食水深先決定幫唔幫襯

男爵府

陪月勳章

she007 發表於 18-6-14 13:28

照計,如果你買韓國衫不是大陸衫,我認為香工平過葵涌廣場,而 ...
香工多數會平過葵廣, 但香工有啲舖會用零售價賣俾我地, 仲貴左囉.....

象牙宮

mimiNbaby 發表於 18-6-14 14:50
香工唔係間間都賣得平架, 佢地會俾零售價我地, 唔一定比出面舖頭平. 如果俾我發現香工賣得貴過葵廣, 我會bl ...
其實真正批發係唔會賣比你的,你一行入去已問,唔係攞貨唔招呼,而家果邊已變左商場旅遊書介紹景點,見咁多大陸人遊客去行就知,去開都見d 鋪轉晒裝修過做晒高場咁。

水晶宮

香工唔係間間都賣得平架, 佢地會俾零售價我地, 唔一定比出面舖頭平. 如果俾我發現香工賣得貴過葵廣, 我會bl ...

係咁上下啦~要自己平時留意,又大約知價再在香工睇,有些店賣零售價唔出奇,因為佢冇必要俾批價我地,一定唔係批價,一定mark高,而呢個價又平過網店我就買。
我之前在網睇倒件圖案背心,香工賣80 ,不過我冇買到,主要係唔想買背心而已。

男爵府

陪月勳章

mercurycc 發表於 18-6-14 15:12
其實真正批發係唔會賣比你的,你一行入去已問,唔係攞貨唔招呼,而家果邊已變左商場旅遊書介紹景點,見咁多 ...
又唔係呀, 我去左香工都9,10年了, 最初真係好多舖只做批發唔做零售, 但都會有肯做零售的. 好記得7,8年前好興一個牌子"circle"既韓國返工衫, 雪紡料, 好靚, 俾我喺香工搵到間有賣, 平過出面舖頭, 所以久唔久都同同事去買下返工衫. 有啲舖呢, 如果我問價時, 咁岩有客黎攞批發, 佢會打眼色俾我, 叫我轉頭再過黎, 等個批客走左先.
近呢幾年可能巿道差左, 多左好多舖肯做零售, 有次問價個職員話賣俾我啦, 話宜家少左人黎買野, 所以做埋零售.

水晶宮

回覆樓主:

circle我都識,呢個係平價牌子黎,就算網店都係賣199左右,我在香工見過特價時賣50定80,不過這牌子少咗店賣,而家比較多賣client(希望冇串錯),一樣係平價牌子,我就冇乜買勒,因為覺得太花巧,左併右併咁。

侯爵府

因我平時行商場多, 睇連鎖店, e.g. zara, 可否分享那裡睇韓衫? 因少去香工那區, 除葵廣外, 仲有什麼商場多平價韓衫? Thanks

琥珀宮

畀面勳章

mercurycc 發表於 18-6-12 10:36
呢兩件葵廣賣$50 呀!

葵廣邊度呀?我上次去好多淘寶貨,係咪我冇行晒?我以前都好鍾意行葵廣架

水晶宮

dw0501 發表於 18-6-16 21:45
因我平時行商場多, 睇連鎖店, e.g. zara, 可否分享那裡睇韓衫? 因少去香工那區, 除葵廣外, 仲有什麼商場多 ...

我諗就冇乜,只有個別一些舖平d,不會一整個商場也平,香工係最集中了。

男爵府

she007 發表於 18-6-11 11:00
好似這個款,之前好hit,我去香工見到有好幾間有,但大家留意,造工不一,分別係個tee質地不同,個蝴蝶車工不同, ...
點解覺得似工人姐姐先會著款,浮誇得嚟又粗造
簡簡單單,開開心心!

水晶宮

KAVEN 發表於 18-6-18 12:09
點解覺得似工人姐姐先會著款,浮誇得嚟又粗造

各花入各眼,係有少少誇,所以我冇買,但最近問一間店賣500大元架,香工280,我肯定係同一件,其實質地唔差架,定你買開名牌?

男爵府

she007 發表於 18-6-18 12:13
各花入各眼,係有少少誇,所以我冇買,但最近問一間店賣500大元架,香工280,我肯定係同一件,其實質地唔差架,定 ...
冇錯各花入各眼,我只系著普通綿質衫一百幾十果D,只能講我唔識欣賞
簡簡單單,開開心心!

水晶宮

KAVEN 發表於 18-6-18 12:20
冇錯各花入各眼,我只系著普通綿質衫一百幾十果D,只能講我唔識欣賞 ...

呢件已經係質地最好嗰件,不過我又唔覺工人姐姐係著呢d款,其實姐姐著咩都仍然一睇就知佢係姐姐

首頁
45678...15

尾頁

跳至