親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

youhello507 發表於 19-1-5 15:47
咁遲 book 酒店,應該超貴

佢面個浸姐!

珍珠宮

claudialuk2011 發表於 19-1-5 17:48

佢面個浸姐!

係喎

大宅

bbballade 發表於 18-12-10 14:00
換18年聖誕節去日本既機票,有成功的嗎?

我不是用AM換,是用Avios 換到暑假去東京四張,捕了很久!

大宅

youhello507 發表於 19-1-5 15:47
咁遲 book 酒店,應該超貴

除左輕井澤酒店比較費,我覺得其他的價錢可以接受

因為我兩大兩小,要揀四人可入住一間房的酒店,所以價錢都會比較貴d

25-26 淺草dormy inn $9xx (不包早)
26-28 輕井澤 curio hotel $63xx (包早,我book 時compare with 其他,佢已經係比較平的一間)
28-31 新宿歌C奶 $54xx (不包早)
31-01 成田機場hotel garden 12xx (不包早)

親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

伯爵府

HippoStore 發表於 19-1-6 00:18

因為我兩大兩小,要揀四人可入住一間房的酒店,所以價 ...

平了機票(幾皮),貴了酒店(幾千)!都有so !
等我試下19Xmas 又玩adhoc 先

大宅

hennyyoyo 發表於 19-1-5 15:41
但是回程好多哩数

Nov 2017 當時仲係舊制,我出左九張(30000 Asia mile per person) 19 Jul 2018 to 26 Jul 2018直飛成田的機票

轉制後,我成日click 入去睇2019 summer ,但都無咩可以換到,去程可以用10000 Asia mile 換,但回程就要相隔好多日先有10000 Asia mile 換既機票,一係就要用57000 先換到

所以我覺得今次可以用38000 去換,已經好好了
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

大宅

claudialuk2011 發表於 19-1-6 00:26
平了機票(幾皮),貴了酒店(幾千)!都有so !
等我試下19Xmas 又玩adhoc 先
...

我有兩件細,酒店選擇真係好少
如果無小朋友同行,會有好多選擇

子爵府

HippoStore 發表於 19-1-6 00:29
Nov 2017 當時仲係舊制,我出左九張(30000 Asia mile per person) 19 Jul 2018 to 26 Jul 2018直飛成田的 ...

我用35000換2019暑假東京,好滿意

子爵府

Gini 發表於 19-1-5 21:30
我不是用AM換,是用Avios 換到暑假去東京四張,捕了很久!

我都係用avois換暑假東京,不過無捕
見啱就換左
而家睇緊酒店....反而酒店難book又貴

大宅

sandypink 發表於 19-1-6 00:39

我無save avois 呀!我怕save 到咁上下時又轉制,到時Asia mile and avois兩頭唔到岸

珍珠宮

HippoStore 發表於 19-1-6 00:18

因為我兩大兩小,要揀四人可入住一間房的酒店,所以價 ...

咁睇只係貴唔多,2小住宿難搞d , 我也正面對這問題。

日本好多小學已經要收錢,唔通我叫佢自己住一間房咩

珍珠宮

不過我聖誕都係講3放10果隻,呢d 時間,應該冇人換到

大宅

youhello507 發表於 19-1-6 11:17
咁睇只係貴唔多,2小住宿難搞d , 我也正面對這問題。

日本好多小學已經要收錢,唔通我叫佢自己住一間房咩 ...

仲有好幾個酒店group 係under 12 歲既free 入住,只要book twin bed room 即可

當我換完機票見到歌c 奶有房時,我個心已經定一定

同埋我唔覺酒店咁遲book 好貴,反而覺得last mins 佢地賣唔到房,我仲有驚喜

無諗過聖誕夜可以九百幾攪掂,雖然間酒店有d 舊,但間房夠大,同個景都唔錯

大宅

youhello507 發表於 19-1-6 11:27
不過我聖誕都係講3放10果隻,呢d 時間,應該冇人換到

20號當天
23 and 24 號出發都有得換,只係我小朋友未做晒功課,所以我揀左25號才出發咋

瑪瑙宮

大廚勳章

sandypink 發表於 19-1-6 00:39

我係20000 av hkg—>hnd 20/7
20000 am cts—>hkg 27/7

自己比10800yen 買程內陸上旭川。。。又或者等5月換av 4500 / jal 分換內陸。。。

喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

侯爵府

育兒性格勳章

回覆樓主:

我想換19年暑假。。。我18年已經waiting list...到而家都未有消息。。我都想知有冇機會wait 到

瑪瑙宮

大廚勳章

fannymama123 發表於 19-1-6 20:56
我想換19年暑假。。。我18年已經waiting list...到而家都未有消息。。我都想知有冇機會wait 到
...

遲啲啦。。。臨出發應該會放。。。
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

男爵府

Poo得好勳章 瞓得好勳章

咁2019 東京X MAS幾時開始有得換?依家都未見有。

瑪瑙宮

大廚勳章

cha1125 發表於 19-1-7 16:42
咁2019 東京X MAS幾時開始有得換?依家都未見有。

。。。。。。
成田。羽田。。。

其實自從新制之後大家都唔使諗住一年前就可以兌換到最理想嘅紅日。。。或者你頂得順臨出發前幾日通知你有位你即刻又有假期咁你可以諗下。。

珍珠宮

seaheart88 發表於 19-1-7 16:48

。。。。。。

要向 cx 跪求一張票

首頁

尾頁

跳至