自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

吾知點解我睇到呢段新聞突然唸到...如果佢同熊黛林一齊入場,人哋會吾會即刻叫聲葉師傅葉夫人然後帯佢哋去坐主家席

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

月見草 發表於 19-3-27 05:38
在塲有千億、有打0有關之琳,論身家論名氣,佢坐喺頭15位其實已經係貴賓!
要何超瓊讓主枱俾佢,完全睇出 ...

何超瓊好識做人,真係見慣大場面,一個位啫,人有地位坐邊都有人見,俾你坐到上台又點?唔識你就係唔識你,宇宙最強係佢自己以為啫,呢家人真係肉酸到一個點,自我膨脹到以為世界因為佢地而轉。其他在場中國人都冇受到歧視,佢寫呢D嘢,仲加埋咩tag,影醜晒其他中國人就真,佢地自己以為自己屋企開party做主人咩。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

男爵府

最怕呢d,係唔係都話歧視。其實只不過汪詩詩嗰名唔夠響。無人識,就係咁解。

翡翠宮

畀面勳章

甄子丹親自解畫:

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/ente ... on=hk_entertainment

「宇宙最強」甄子丹日前舉家出席慈善晚宴,點知發生不愉快事件,受到不禮貌對待、種族歧視,最後成家不忿離場!之後傳出好多當日內幕事件,有指子丹嫌冇靚位坐,先至拉隊走人。

事件發生之後,子丹一直都未有發聲,因不想是非沒完沒了,但佢見到好多不實報道,覺得事件被嚴重歪曲,所以決定開腔回應,道出當日的來龍去脈:「其實大會邀請咗我做聯合主席好多年,之前因為時間唔啱做唔到,今年覺得點都要盡力幫手出席活動,做慈善同支持朋友,受邀請時,我同屋企人喺倫敦,我特登自己畀錢改機票返香港,仲去搵物資做拍賣,盡一分力。」

晚宴當日,其實子丹一落車,已經出現混亂,佢話:「我都明白,多人實會咁,我入場時都已經有好多人搵我影相,我見開始混亂,就入咗Ball Room,點知裏面有一班PR團隊,其中一位外籍女仕,佢非常無禮貌咁叫我哋出去。我唔明白點解要咁唔禮貌?但當時都有好多外地藝人喺入面。」子丹續稱當晚現場冇保安、又冇指示,但他都覺得問題不大,一直自己照顧自己,但受到不禮貌對待,就忍無可忍,佢話:「太太見個位外籍女士態度咁差,就要求見團隊負責人,一位外籍男士就過咗嚟,佢用非常唔友善嘅眼神望咗我哋一眼,我太太説話未講完,佢就掉頭走咗,連基本尊重都冇,所以先至決定離開。」

至於有指子丹帶咗20個助手到場兼嫌座位不佳而離場,子丹表示:「簡直荒謬,應該有人為咗推卸責任,而搞咁多歪曲事實嘅嘢出嚟,好多人都知我得一個助手,而當晚我坐乜嘢位根本都冇所謂,我只係想做慈善同支持朋友,我朋友都有打畀我道歉,話嗰個人不嬲都係咁囂張傲慢,我都有搞過活動,好多嘢我都明白,但受到咁不禮貌對待,真係冇可能忍,呢個世界一定有種族歧視,我由細到大喺外國見好多,唔會否定呢樣嘢。」

日日是好日

翡翠宮

畀面勳章

如果有人用咁既態度對我,我都會好嬲
日日是好日

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

講真佢唔係同老公一齊我唔會認到佢
睇左另一d報導,又話個餅唔靚
係咪自視過高

子爵府

回覆樓主:

樣衰

子爵府

mother904 發表於 19-3-28 06:08
甄子丹親自解畫:

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/entertainment/20190327/bkn-20190327234141038-0327_008 ...

子爵府

佢唔係第一次係function 度拉隊走啦,成日葉問上身。咁又見下報,幾好。

公爵府

mother904 發表於 19-3-28 06:08
甄子丹親自解畫:

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/entertainment/20190327/bkn-20190327234141038-0327_008 ...

佢咁樣答咪印證左個公關話「人哋唔知佢係星」呢件事囉

男爵府

mother904 發表於 19-3-28 06:09

睇完。似係外國團隊野又做唔好,又串咀出事。

女PR 咁態度。
Mr. Boose講咗一句:求其畀個位佢
Mr. Boose 人地未講完野你就掉頭走都幾衰格!

上網睇左條友既樣,衰格,相由心生!

甄子丹係明星正路會特別注意行為,迫到佢地一家走人,應該好受氣了。

啲人咁態度比我都走啦。

伯爵府

其實關鍵係, 佢地一家以為自己係國際級...
但人地真係唔知佢地係國際級....

而睇報導, D 嘉賓都用LOCAL 名人黎形容佢地....

自視過高....就係咁囉~

男爵府

2024勳章 虎到金來勳章

佢以為自己係超級巨星,係人都要識佢,其實真正嘅巨星係唔使話比人知但係人都識囉,例如發哥⋯⋯

男爵府

回覆樓主:

我諗緊,如果我去飲宴,個親戚態度麻麻地同侍應講:求其搵個位比我,我會唔會零介意

珍珠宮

侯爵府

teaspoon 發表於 19-3-28 09:20
睇完。似係外國團隊野又做唔好,又串咀出事。

女PR 咁態度。

agree

子爵府

所以話,人格好易睇,一個位吧,高人就會知坐山頂你都是高人,不是你坐第一又如何都是NOBODY,如次見親"歧視華人" 都是那些XX口中。

侯爵府

mother904 發表於 19-3-28 06:09

畀人邀請過嚟遭受咁嘅對待嬲係好正常

瑪瑙宮

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Wild_Lady 發表於 19-3-27 12:49
佢 IG hashtag 中國人不是東亞病夫
真係 out 同娘到一個點
佢覺得老公係李小龍掛

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 DHA勳章

回覆樓主:

首頁

尾頁

跳至