美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

公爵府

snoopyiu 發表於 20-5-7 12:54
fix 做眼既serum係眼gel可以單用,碌臉係另一枝黎,唔洗臉都得,我就習慣碌完等多陣先洗臉,跟住用其他家 ...

如果方便嘅話 , 可唔可以影'fix 眼專用嘅serum 嚟睇下, 我未見過呢支; 我只見過面同埋body用嗰兩支

公爵府

snoopyiu 發表於 20-5-7 12:57
fix .細枝開機方便好多拎起就用得,你用緊大部要換頭其實無咁方便 所以我當初買mini先,驚自己 ...

其實我都有買到philips 嗰隻brighten機,不過我甚少用 ,即是凍熱敷眼嗰隻

男爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

littlemelody 發表於 20-5-7 11:04
yaman 大碌、refa 最廢

我未用過 refa ...
yaman 對我嚟講冇乜效果, 用唔用都好似冇乜分別(emoji)(emoji)

男爵府

littlemelody 發表於 20-5-7 11:06
fix嗰部用嘅serum咪同面嗰部一樣,點解會做完唔洗面呢?

嗰支 fix serum 唔同gel primer㗎, 細支好多, 不過都好襟用 ! 每次吱少少就夠。 佢係 serum, 可以單獨用, 不過我通常都係做機先用。 買fix 有支细size跟機送

男爵府

littlemelody 發表於 20-5-7 11:07
我都想買部fix,雖然我都有嗰個天線呀叉頭做眼, 但係嗰個好似都唔係好到位
...

我睇外國有啲 comment 都話trinity ele 唔係特別太好用, 佢個頭係咪好細㗎?

男爵府

snoopyiu 發表於 20-5-7 12:57
fix .細枝開機方便好多拎起就用得,你用緊大部要換頭其實無咁方便 所以我當初買mini先,驚自己 ...

其實我覺得買 mini + fix 平過買 trinity + ele .... 哈哈, 唔好笑我計埋呢啲婆仔數 (emoji)(emoji)

男爵府

littlemelody 發表於 20-5-7 14:19
如果方便嘅話 , 可唔可以影'fix 眼專用嘅serum 嚟睇下, 我未見過呢支; 我只見過面同埋body用嗰兩支
...

呢隻 fix serum, 你試下上 nuface website, 應該會見到

公爵府

catcat2288 發表於 20-5-7 19:49
我睇外國有啲 comment 都話trinity ele 唔係特別太好用, 佢個頭係咪好細㗎?

係好細,得兩個dots, 接觸範圍太細, 其實都做唔到啲乜

公爵府

catcat2288 發表於 20-5-7 19:56
呢隻 fix serum, 你試下上 nuface website, 應該會見到

係咪 有遮瑕作用? 好似 粉底 色嘅

男爵府

littlemelody 發表於 20-5-7 20:55
係好細,得兩個dots, 接觸範圍太細, 其實都做唔到啲乜

睇人哋d video 又真係覺得好似好细咁(emoji)

男爵府

littlemelody 發表於 20-5-7 20:56

係咪 有遮瑕作用? 好似 粉底 色嘅

隻serum 係gel狀, 透明偏肉色的, 搽咗上面係透明無色㗎

伯爵府

catcat2288 發表於 20-5-7 19:37
我未用過 refa ...
yaman 對我嚟講冇乜效果, 用唔用都好似冇乜分別(emoji)(emoji)
...

我都有枝refa, 同普通手碌果d係唔同d,碌既時候係覺得有料到有收緊d架,keep住日日碌係有d效果既。等我又拎返出來日日碌下先

伯爵府

catcat2288 發表於 20-5-7 19:51
其實我覺得買 mini + fix 平過買 trinity + ele .... 哈哈, 唔好笑我計埋呢啲婆仔數 (emoji)(emoji)
...

所以我咪想入枝fix囉,之前見look fantastic無貨,等下先囉

公爵府

snoopyiu 發表於 20-5-7 22:32
我都有枝refa, 同普通手碌果d係唔同d,碌既時候係覺得有料到有收緊d架,keep住日日碌係有d效果既。等我又 ...

我反而覺得佢冇料到, 啲電流就好似國王的新衣咁,信佢有就有,其實都完全感覺唔到

我都唔明啲人點樣化住個妝照碌,個碌其實會好污糟㗎,點樣清潔呢?

公爵府

catcat2288 發表於 20-5-7 21:26
睇人哋d video 又真係覺得好似好细咁(emoji)

枝眼叉有貴, 又唔係好用 ,真係買唔過

伯爵府

littlemelody 發表於 20-5-7 22:35

我反而覺得佢冇料到, 啲電流就好似國王的新衣咁,信佢 ...

我覺得係無電流 我覺得係佢個設計同物料唔同d, 碌得係幾好既,我以前都買過呢類碌都無效果既 不過點都同nuface呢類家用機無得比既

伯爵府

littlemelody 發表於 20-5-7 22:35

我反而覺得佢冇料到, 啲電流就好似國王的新衣咁,信佢 ...

你講開refa清潔,每次碌,cream實黏到個碌我用濕毛巾捽左去,煩煩地,所以用24k beauty bar多,不過refa碌眉心位係幾好鬆好多,我都係拎返出來做野時得閒碌下先

男爵府

catcat2288 發表於 20-5-7 08:40
其實我都唔係太識, 我淨係知 nuface 係 microcurrent, tripollar 係rf, 好似其他rf機咁, 我做完tripollar ...

咁我可以keep住用tripollar先,我而家都掌握到點碌,係真係要好慢既同埋未碌前2條眉中間嗰個位有2條超級超級深既紋,因為我成日皺眉而家keep住碌咗一個月多啲,嗰两條紋真係淺咗好多

男爵府

snoopyiu 發表於 20-5-7 22:32
我都有枝refa, 同普通手碌果d係唔同d,碌既時候係覺得有料到有收緊d架,keep住日日碌係有d效果既。等我又 ...

JM 你真係好鬼勤力㗎啫(emoji)(emoji)(emoji)

男爵府

snoopyiu 發表於 20-5-7 22:34
所以我咪想入枝fix囉,之前見look fantastic無貨,等下先囉

你手頭有咁多機, 咪等有貨又減價先買囉, 吾急啦(emoji)(emoji)(emoji)

首頁

尾頁

跳至