自由講場

跳至

首頁
45678...23

尾頁

男爵府

回覆樓主:

第3集已煲3次!
雖然jon 同 dany飛嚟飛去晒月光唔係好知做乜,但地面發生嘅事好精彩。
不過亦估唔到night king一集搞掂。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

rachel0316 發表於 19-5-1 00:49

佢最終比Euron入房,好Cersei,一定會用個b要脅話係Euron,等佢賣命……可能有個twist係度,Euron玩弄無數,根本早知Cersei已孕

翡翠宮

traeh 發表於 19-5-1 01:23
好似話Arya比Sansa把dagger,係Gendry幫佢做嘅dragon glass dagger。

Gendry帮佢做果枝長茅嚟架,佢只係比把流野家姐
諗返Bran比把dagger Arya時,佢話佢會浪費左,Arya can put it into good use。之後Arya用dagger殺左Little finger,NK,係咪暗喻NK都追求王位呢?佢生前係邊個? 唔知下集會唔會講呢樣

侯爵府

MM2H 發表於 19-5-1 09:23
諗返Bran比把dagger Arya時,佢話佢會浪費左 ...

係囉,希望bran會交待多啲
佢知咁多但又只係講兩句night king 想要endless night 即係點呀

侯爵府

canteen31 發表於 19-4-29 22:32
如果到最後一集,可以約埋一齊睇囉

係唔係真係約埋睇?
我想參加呀
無朋友有追呢套劇,我空虛、寂寞,我冷呀

珍珠宮

諗返Bran比把dagger Arya時,佢話佢會浪費左 ...

Arya 其實都好錫個家姐,
知佢冇能力打仗叫佢快啲走。

NK 不怕火,唔知同龍族有冇關。。

睇埋個結局我要由頭睇多次,隔得太耐有啲角色同内容我都忘記了。

翡翠宮

M.I.L.L. 發表於 19-5-1 12:18

原來你都係權粉
Arya口硬心軟,都係嘅,比把dagger家姐都未必用得掂

NK果刻我都有諗過,但佢應該係First men後裔,同埋龍族應係多年之後先到Westeros,而且打唔過河區,所以封左Stark做Warden of the North,平熄戰爭,睇左好多網誌都冇清晰根據講NK身世,諗住會交代,點知一集已滅

珍珠宮

MM2H 發表於 19-5-1 12:26
原來你都係權粉
Arya口硬心軟,都係嘅,比把dagger家姐都未必用得掂

本來我對呢套冇興趣,但個個都話好睇,咁就試下睇。Season 1 我都係捱住悶去睇,直到Arya 個爸爸死嗰下,就開始感覺到呢套戲嘅吸引之處。

就係咁,睇住劇裡面嘅小朋友長大成人

伯爵府

MM2H 發表於 19-5-1 09:11

佢最終比Euron入房,好Cersei,一定會用個b要脅話係Euron,等佢賣命……可能有個twist係度,E ...

甘話係佢嘅都work 喎
不過呢條友養唔熟
最後有咩事都會先閃
好難估呀

第3集都已經甘
最後呢3集係好期待

佢做完 一定要成套連 the making of買返黎儲
始終追左甘多件

翡翠宮

Lopopo 發表於 19-5-1 10:32
係唔係真係約埋睇?
我想參加呀

jm 你最後果句…… when you play the game of thrones

翡翠宮

M.I.L.L. 發表於 19-5-1 12:56
本來我對呢套冇興趣,但個個都話好睇,咁就試下睇。Season 1 我都係捱住悶去睇,直到Arya 個爸爸死嗰下, ...

我係因為Sean Bean而睇架,佢死果刻直情想棄劇

翡翠宮

rachel0316 發表於 19-5-1 13:08
甘話係佢嘅都work 喎
不過呢條友養唔熟
最後有咩事都會先閃

下周一感覺好遙遠……

珍珠宮

2018復活節勳章

MM2H 發表於 19-4-30 15:05
the wall銷毀都冇交代,應該書會加返細節,wall嘅魔法係經歷千年,點解咁易破
...

應該係上輯最尾時條屍龍對住副牆不停噴火,所以溶在一忽。

My Egg Egg Egg Egg Easter House

珍珠宮

2018復活節勳章

M.I.L.L. 發表於 19-5-1 12:18

NK 應該係龍族,因爲只有龍族先可以騎龍,亦都解釋到生龍火對佢冇效。

My Egg Egg Egg Egg Easter House

翡翠宮

fishes 發表於 19-5-1 13:23
應該係上輯最尾時條屍龍對住副牆不停噴火,所以溶在一忽。

真係要等書解畫

Viserion噴嘅藍火又係咩?整個迎戰過程中,又真係完全冇提過對策應付佢,the wall點攻破,Viserion亦大可一噴燒埋成座Winterfell

珍珠宮

MM2H 發表於 19-5-1 13:16
我係因為Sean Bean而睇架,佢死果刻直情想棄劇

我當時以為會有人救佢

珍珠宮

fishes 發表於 19-5-1 13:26
NK 應該係龍族,因爲只有龍族先可以騎龍,亦都解釋到生龍火對佢冇效。

我都係咁諗,但仲未得到確認。。而NK 嗰part 已經完左,劇集唔知仲有冇機會交代下。。

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

應該係話比Sansa嘅dagger,係Gendry大量製作嘅dragon glass daggers其中之一,即係Arya走去問Gendry要更強武器時,求其飛咗三刀嗰堆

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

M.I.L.L. 發表於 19-5-1 13:44
我當時以為會有人救佢

我都一路等緊有人叫:刀下留人!

點知個頭跌埋都無救星出現

我開頭以為佢係男主角嚟,竟然過唔到第一季

男爵府

Lopopo 發表於 19-5-1 10:32
係唔係真係約埋睇?
我想參加呀

我都想呀!一齊睇開心d呀

首頁
45678...23

尾頁

跳至