自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

good_pig 發表於 19-7-6 12:50
bk standard 係落後就唔去架啦..你唔知咩

慳番啖氣~

珊瑚宮

回覆樓主:

係時候又要update 個status 鳥

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

bing-jing 發表於 19-7-6 19:05
係時候又要update 個status 鳥

改了~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

cindy618 發表於 19-6-30 05:33
話會首次請男空服,乜原來一直無請男人?

我之前都唔知,如果在西方國家一定俾人告左好耐,咁明顯的性別歧視長榮一定輸梗

珊瑚宮

大力大力 發表於 19-7-6 19:07
改了~

真係有交帶

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我撐長榮,我一直有follow up 單新聞,工會堅持禁搭便車,唔俾冇入工會的人用佢哋爭取返來的條件,但佢哋罷工期間唔返工,其他照返工的人因為佢哋而工作量暴增,長榮話今年一定蝕錢但為左獎勵呢班緊守崗位的員工都會照俾佢哋員工價買機票,班罷工的就嘈話自己罷完工都仲要有平機票,你唔俾人搭便車,自己又要搭其他人便車,工會完全係double standard。長榮點睇都唔係黑心企業,工會的人太得寸進尺

大宅

rayrayus 發表於 19-7-6 19:31
我撐長榮,我一直有follow up 單新聞,工會堅持禁搭便車,唔俾冇入工會的人用佢哋爭取返來的條件,但佢哋罷 ...

咩係便車?

翡翠宮

ccoffee 發表於 19-7-6 05:38
咩係便車?

長榮有工會但冇強行迫你入會,所以有部分人冇入工會,入工會當然要俾會費,工會就幫你爭取權益咁啦,禁搭便車係工會的人覺得我拋頭露面幫員工爭取福利,你哋冇入工會就唔應該得到我爭取返來的福利,佢哋罷工咪話要爭取呢樣嗰樣,佢唔想冇入工會的人「不勞而獲」,但你哋罷工時人哋唔駛做?

首頁

尾頁

跳至