時政擂台

跳至

首頁
45678...14

尾頁

侯爵府

好恐怖,居然仲有人覺得721,警黑勾結係冇問題,依家唔係討論政治論點,只討論警黑勾結有冇問題先,淨係呢點都好有問題啦
我沒有很多朋友, 但有你們就足夠~~~我沒有很多錢,但我所擁有的東西已經比別人多~~~我沒有很多老公, 但有一個把我寵壞就已經足夠

侯爵府

Alex123 發表於 19-7-30 14:35
亦都無人打亞伯,只要求佢唔好走,係亞伯挑起事端,等警察來處理,又有什麼問題?
...

請問閣下有冇睇片? 班人係咁拉住唔俾佢走, 跟佢9條街, 又講晒粗口, 又扮跌屈佢推人, 都係因為亞伯打落死物度。 咁都話冇問題?

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

pg_baby 發表於 19-7-30 12:39
https://www.youtube.com/watch?v=G7yrPzaSwCk&feature=share

衫都冇換

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

子爵府

調轉問吖, 你心見中期望兩位警員畀咩答案才會令你們信服和有希望呢 ?

asa2012 發表於 19-7-30 14:22
當然不可信晒任何一間傳媒,所以就要多看,多用腦去判斷同分析。

只不過,當晚李漢民和游乃強兩位警員與 ...

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

lovececing 發表於 19-7-30 14:38
好恐怖,居然仲有人覺得721,警黑勾結係冇問題,依家唔係討論政治論點,只討論警黑勾結有冇問題先,淨係呢 ...

你而家先知...我知左好耐,大把人話打得好添

大宅

littlecar 發表於 19-7-30 14:18
佢地咁做咪更加俾人知佢地只FOCUS 係一件事,
佢地有關既何議員辦公室俾人惡意破壞,
父母山墳俾人掘都唔 ...

何生做左乜俾人搞呀
山墳事件網上keep住有update
究竟你自無follow定選擇性唔睇?

嗰2萬幾電話,如果一開始有人接聽,派左警員去處理,仲洗唔洗有之後嘅報案先?

水晶宮

回覆樓主:

睇左,冇咩新野睇倒
我覺得1.警方同鄉村話事人一向都有交流,咁係唔奇嘅事丫2.其實白衫不會全是黑社會,打人唔等如係黑社會。3.警察係知白衫人會教訓黑衫,佢地求之不得啦,你班黑衫成日話人黑警。
但成件事計算在外可能係白衫人打倒無辜市民同警察真係太遲出現,咁做到禁明顯就令人有話柄。
你撐黑衫的咪會嬲兄弟被打,仲可以將普通人被打同警察刻意遲來煲大佢。
如果唔撐黑就會話打得好 。
至於係咪好大件事,我又覺得其實警察類似手法一向有做,可能我睇得電視多 成件事你比較嘩然係佢地真係太遲黎,唔知點解畫。

大宅

Yoyo0820 發表於 19-7-30 14:19
我譴責所有暴力行為!
黑衣人都打gogovan司機啦,人地都係普通市民!要講既就兩單一齊講!
唔好double stan ...

好,就同你講
2邊都唔岩,2邊都燥底
你又諗下邊個搞到大家咁分化?係管理當局呀
同埋現場有義工同急救員分開佢地

【明報專訊】一批示威者昨日佔領中環附近的一段馬路,當中一輛客貨車在干諾道中往上環方向的路段,遭示威者擺下的路障阻礙,客貨車一度企圖衝破路障遭示威者阻止,客貨車司機其後落車,與示威者爭執及口角,其間有示威者希望重新擺設現場路障時,司機上前推撞示威者,觸發雙方衝突,司機被圍毆,現場義工及急救員其後分隔雙方,客貨車司機被打傷由救護員送院治理。打鬥期間,客貨車被人破壞,擋風玻璃及多塊玻璃破裂。

侯爵府

good_pig 發表於 19-7-30 14:43
你而家先知...我知左好耐,大把人話打得好添

好心寒,連是非黑白都唔識分,點樣教下一代,唔怪得知話生仔要考牌
我沒有很多朋友, 但有你們就足夠~~~我沒有很多錢,但我所擁有的東西已經比別人多~~~我沒有很多老公, 但有一個把我寵壞就已經足夠

伯爵府

good_pig 發表於 19-7-30 14:41
衫都冇換

真心想開,呢個人有冇拉到?

珍珠宮

2024年龍年勳章

睇哂,有兩個疑問,片段中沒提及:

1)新界北999報案中心3小時內有逾2.4萬個報警電話,比平日一天的數量多9倍。

2)為何林卓廷議員在場?目的是什麼?

PS:不是支持暴力

伯爵府

hightable 發表於 19-7-30 14:42
調轉問吖, 你心見中期望兩位警員畀咩答案才會令你們信服和有希望呢 ?

講人話的答案。

網上有關2人當晚的表現,有海量資料,自己看吧。 如2人當晚的表現,閣下覺得合理,稱職的話,就不用回了。

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

jimliu713 發表於 19-7-30 14:14
因為727 728 衰左, 咪又翻兜721囉

總有離別的時候

伯爵府

hightable 發表於 19-7-30 14:42

昔日佢地既同事向天開槍保護自己人
今日呢? 調頭走,因為呢到都冇自己人需要保護

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

子爵府

你覺得為公義,無問題咪無問題囉 !

係度呼天搶地, 別人還是有別人的看法 !

Alex123 發表於 19-7-30 14:35
亦都無人打亞伯,只要求佢唔好走,係亞伯挑起事端,等警察來處理,又有什麼問題?
...

水晶宮

koey_0611 發表於 19-7-30 14:55
昔日佢地既同事向天開槍保護自己人
今日呢? 調頭走,因為呢到都冇自己人需要保護

室內向天開槍?

子爵府

呢個根本就係偽命題, 你的前設就是警方勾結黑社會, 你唔係覺得無問題呀 ?

lovececing 發表於 19-7-30 14:38
好恐怖,居然仲有人覺得721,警黑勾結係冇問題,依家唔係討論政治論點,只討論警黑勾結有冇問題先,淨係呢 ...

侯爵府

hightable 發表於 19-7-30 14:58
呢個根本就係偽命題, 你的前設就是警方勾結黑社會, 你唔係覺得無問題呀 ?

你睇完,警察直行直過,都可以唔係警黑勾結,咁你,可以做到警隊好高層,因為佢同你一樣都係擘大眼講大話

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

molly0922 發表於 19-7-30 14:43
何生做左乜俾人搞呀
山墳事件網上keep住有update
究竟你自無follow定選擇性唔睇?

唔知你選擇性睇唔到定我呢???

伯爵府

sandylaw 發表於 19-7-30 14:58
室內向天開槍?

作個勢拎支槍出黎都唔做la, 唔好話成唔成功開到

首頁
45678...14

尾頁

跳至