時事熱話

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

yoheymen 發表於 19-8-2 23:53
黑衣人一定唔夠白衣人恐怖, 721後即722當日元朗人再收到傳來話白衣人再出來打人,當時元朗人心惶惶,想出 ...

你真天真!
是因爲黑媒在網上瘋傳消息,刻意製造恐慌。

大宅

fanny3315 發表於 19-8-2 23:52
我都住元朗,仲係住村又唔見喎,我尼邊唔係元朗站附近,前排元朗非法遊行都怕黑衫入村搞事,有村民自發夜 ...

所以如果你係圍村人,我明既,係度講多都無謂

大宅

sunshine0613 發表於 19-8-3 00:07
你真天真!

我唔係網上收到的

大宅

你真天真!

我天真?只係我一個住元朗驚,妳唔好玩啦

子爵府

yoheymen 發表於 19-8-3 00:04
咁妳知唔知圍村有個規矩,凡係丁都要加入佢地既會,方便吹雞,有啲後生都唔認同老一輩人咁做,但大數人唔 ...

叫你唔好美化暴徒嘅暴行⋯⋯你轉話題講丁權!

咁突然嘅

Anyway 點到好啦!香港唔係一個用暴力可以解決問題嘅地方!一直以來香港人都係獅子山精神,默默耕耘、努力工作、為自己奮鬥,咁先可以令到社會咁優秀!

時間會證明一切!

文化大革命,係一個好好嘅例子!

大宅

你真天真!

妳唔信元朗有黑社會?咁妳仲天真。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

yoheymen 發表於 19-8-3 00:04
咁妳知唔知圍村有個規矩,凡係丁都要加入佢地既會,方便吹雞,有啲後生都唔認同老一輩人咁做,但大數人唔 ...

邊有你講得咁誇張,男丁入族譜祠堂尼個我知,有時條村要搞喜慶/喪事要傾野佢地係要出席。丁權係有,但地就賣少見少,好多一早賣晒俾地產起樓,反而村民好多都放屋出租自己出去住 你講個d係唔係大村呀?

瑪瑙宮

yoheymen 發表於 19-8-3 00:08
所以如果你係圍村人,我明既,係度講多都無謂

我唔係圍村人只係住左廿年左右

大宅

Liontigerma 發表於 19-8-3 00:10
叫你唔好美化暴徒嘅暴行⋯⋯你轉話題講丁權!

咁突然嘅

我答緊另外一個人問題你睇清楚啲!!

我一直都係話兩者都有唔岩,班暴徒實屬不智,黑警一樣,但係黑警係攞正牌打人,贏面已經攞晒分。我只係叫你唔好喺度挑撥離間,你叫香港人醒下,只係你睇嘅一方面,完全沒有講另外一方,仲唔係挑撥,依家係你轉移話題。

大宅

fanny3315 發表於 19-8-3 00:16
邊有你講得咁誇張,男丁入族譜祠堂尼個我知,有時條村要搞喜慶/喪事要傾野佢地係要出席。丁權係有,但地就 ...

要睇邊條村,好似屏山,大棠呢啲咪有權有丁有地囉,有啲村只係得丁冇地,經過721事件後有啲後生都推咗group

侯爵府

yoheymen 發表於 19-8-3 00:10
我天真?只係我一個住元朗驚,妳唔好玩啦

D黑暴徒 一定恐怖及惡過黑社會!
黑暴徙癲到明目張膽衝擊警總丶圍警署,威嚇警察放疑犯,視香港法例如無物。
黑社會都重會驚警察

大宅

fanny3315 發表於 19-8-3 00:16
邊有你講得咁誇張,男丁入族譜祠堂尼個我知,有時條村要搞喜慶/喪事要傾野佢地係要出席。丁權係有,但地就 ...

我冇誇張,721事件真係吹晒雞,有啲人有到有啲人冇到

子爵府

yoheymen 發表於 19-8-3 00:17
我答緊另外一個人問題你睇清楚啲!!

我一直都係話兩者都有唔岩,班暴徒實屬不智,黑警一樣,但係黑警係 ...

Sorry Sorry 我唔啱!

大宅

sunshine0613 發表於 19-8-3 00:22
D黑暴徒 一定恐怖及惡過黑社會!
黑暴徙癲到明目張膽衝擊警總丶圍警署,威嚇警察放疑犯,視香港法例如無物 ...

警察都有晒裝備,我地元朗市民,點知班白衣人幾時出嚟打人,722恐怖都無人敢出街,所有鋪頭閂門,妳有冇見到?

侯爵府

yoheymen 發表於 19-8-3 00:25
警察都有晒裝備,我地元朗市民,點知班白衣人幾時出嚟打人,722恐怖都無人敢出街,所有鋪頭閂門,妳有冇見 ...

白衣黑社會恐佈,但黑衣暴徒更恐怖

瑪瑙宮

yoheymen 發表於 19-8-3 00:21
要睇邊條村,好似屏山,大棠呢啲咪有權有丁有地囉,有啲村只係得丁冇地,經過721事件後有啲後生都推咗grou ...

屏山個d等政府收地,大棠有都唔出奇咁多地方有排都分唔晒,不過好多後生同上一代睇法唔同有分歧係正常,正如警察既仔女有黃絲冇分別,唔需要將某一樣放大黎睇,只要大家搵到平衡點都可以相處融合,退group太偏激

瑪瑙宮

yoheymen 發表於 19-8-3 00:25
警察都有晒裝備,我地元朗市民,點知班白衣人幾時出嚟打人,722恐怖都無人敢出街,所有鋪頭閂門,妳有冇見 ...

咁你知唔知有人傳中午2點左右有白衫係豐年路斬人,但個度係警署附近仲要有記者,但當日乜事都冇發生,有d人係唯恐天下不亂

男爵府

BK Milk勳章

yoheymen 發表於 19-8-2 22:11
點解講極妳都唔明!!! 始作俑者是林鄭, 妳仲係度挑撥, 係咪想全港市民分化,係咪想有咁多人傷亡妳先安 ...

你無挑撥嗎?如果我少出句聲你也會少出句聲嗎?我哪有挑撥?我只是說出真實的事情,你看到他們入閘有比錢嗎?

男爵府

BK Milk勳章

yoheymen 發表於 19-8-2 22:13
妳咁大個人都唔識分析,也難怪妳口中既廢青,明唔明

我係唔識用你個思考模式去分析,一方面叫人唔好將惡劣的警民關係升級,一方面開口埋口叫人“黑警”。

大宅

doris880 發表於 19-8-3 02:31
我係唔識用你個思考模式去分析,一方面叫人唔好將惡劣的警民關係升級,一方面開口埋口叫人“黑警”。 :qui ...

咁又係呀!大是大非妳都唔識分,唔緊要只要妳唔好再一面倒咁挑撥

首頁

尾頁

跳至