時事熱話

跳至

首頁
45678...13

尾頁

複式洋房

c9hoyeah 發表於 19-11-20 00:30
查實我唔係講緊食飯分藍黃係冇品,我係講緊你宜家做緊既野好冇品=)by the way唔好以為你咁樣代表黃個邊出 ...

我唔係代表黃出聲,我係笑緊藍屍言行不一致,成班都係利益集團搵埋一齊既烏合之眾

我身邊不乏有智慧藍絲,但人地支持政府係有論述有理據,亦用自己方法貢獻社會同幫助同路人。呢類人我絕對尊重,唔似你地呢班無恥之輩盲目支持政府,講到好偉大但只係因為權威主義或者個人利益。

「小人比而不周」就係話緊你地,你地呢班渣滓亦唔值得我比任何禮貌同尊重

複式洋房

queenie3y 發表於 19-11-20 00:34
講事實你又吾接受事實,你味同黃絲隊友繼續幻想你地幾甘高尚情操,幾甘有別於人囉!
仲有藍絲點都要反到工 ...

唔洗同佢講道理講事實啦,冇用嫁,越理佢佢越興奮越自high唔知做乜
唔洗再理佢啦,哂氣哂時間~

男爵府

miraclebew 發表於 19-11-20 00:32
新聞睇到都唔係,咁你對眼一定係證據

好在黃絲都仲有眼睇,藍屍真係無眼睇

吾陪你玩!訓覺!聽日朝早記得幫手出去堵路啦!有黎明行動呀!早點訓啦!盡你行動去幫黃絲啦!吾好起度得把口!其他人吾啋你,吾係藍絲無人!真係無人好似你甘無了咋!得我一個甘on 居想講化你!希望你回頭是岸啦!goodnight!

男爵府

miraclebew 發表於 19-11-20 00:38
我唔係代表黃出聲,我係笑緊藍屍言行不一致,成班都係利益集團搵埋一齊既烏合之眾

我身邊不乏有智慧藍絲 ...

人地做過d咩吾使下下話你知既!你睇吾到聽吾到,吾代表無架嘛!
講野要有點思考邏輯啦!你連講野都講到甘以篇概全!點同你溝通呀?下下都要指正反你d邏輯思考!唉!好累呀!

複式洋房

queenie3y 發表於 19-11-20 00:34
講事實你又吾接受事實,你味同黃絲隊友繼續幻想你地幾甘高尚情操,幾甘有別於人囉!
仲有藍絲點都要反到工 ...

又係老屎忽論調,笑人賺錢都未識就點點點

我可以同你講,我已經出左黎做野有樓供緊都支持三罷,更加唔介意全民經濟攬炒

洋房

回覆 香港是我家 的帖子

你誤會左我。我係引用左樓主有個留言,佢話自己特登黎笑下藍絲。

複式洋房

queenie3y 發表於 19-11-20 00:44
人地做過d咩吾使下下話你知既!你睇吾到聽吾到,吾代表無架嘛!
講野要有點思考邏輯啦!你連講野都講到甘 ...

你繼續幻想同自己同立場既人係大多數啦記得唔好移民去歐美國家,北上去大灣區好喇,唔好污染人地國家

男爵府

miraclebew 發表於 19-11-20 00:45
又係老屎忽論調,笑人賺錢都未識就點點點

我可以同你講,我已經出左黎做野有樓供緊都支持三罷,更加唔介 ...

所以味話:學歷,經濟能力,社會地位,職業,年齡!吾係判斷一個人的素質囉!
你預攬炒係你選擇,你自願係你抵死
我地被逼攬炒,誰人可憐?

珍珠宮

queenie3y 發表於 19-11-20 00:50
所以味話:學歷,經濟能力,社會地位,職業,年齡!吾係判斷一個人的素質囉!
你預攬炒係你選擇,你自願係 ...

唔好理佢啦,
佢連用真身發表偉論既勇氣都冇,
可見佢幾可憐,現實中都係被忽略既一群

男爵府

miraclebew 發表於 19-11-20 00:48
你繼續幻想同自己同立場既人係大多數啦記得唔好移民去歐美國家,北上去大灣區好喇,唔好污染人地國 ...

我地點解要反大灣區?我地已在中國地方,應該你要走吧!
同埋我同你拗吾係拗黃藍大多數!而係拗緊道理呀!黃藍邊個多吾重要!最重要係睇一件事吾好以黃藍立場去判斷,係以件事本身的性質去判斷對錯呀!先生!我讀書吾多,賺錢吾多!但至少我還有判斷是非的能力,你繼續去以立場走落去你將來的人生啦!因為去到民主國家都分派別,分立場呀!你enjoy就得了

洋房

回覆 queenie3y 的帖子

算啦,呢個樓主講d野真係好小朋友,唔好同佢嘈啦。
咩又話自己有移民資格但唔移呀,交咩稅呀幾巴閉呀,d口吻幾似"我有新玩具玩呀,我幾威!"

複式洋房

queenie3y 發表於 19-11-20 00:50
你預攬炒係你選擇,你自願係 ...

以前社會無咁撕裂,藍屍選擇縱容不公義,撒回惡法又話唔得,公平處理警暴又話唔得

到後來黃絲比人逼到忍無可忍,寧願玉石俱焚都要拉賣港賊落水

食得鹹魚抵得渴,唔好係度扮無辜扮慘,而家無人會可憐你地,慳啲

複式洋房

miraclebew 發表於 19-11-20 00:38

我身邊不乏有智慧藍絲 ...

好文采好文采!等我都贈返你一句先!

「君子泰而不驕,小人驕而不泰

比埋解釋你啦:
「一個人,胸有大志,心有定力,有心靈的勇敢,他可以泰然自若而沒有驕矜之氣,這就是君子;而一個人處處張揚,處處表現出驕傲,甚至處處攻擊,他少了一種氣定神閒,這就是小人。」

處處張揚,處處表現出驕傲,甚至處處攻擊......
=) good night la!

複式洋房

queenie3y 發表於 19-11-20 00:55
我地點解要反大灣區?我地已在中國地方,應該你要走吧!
同埋我同你拗吾係拗黃藍大多數!而係拗緊道理呀! ...

由始至終我都唔係講緊件事誰是誰非,我係講緊「沉默大多數」只係一個大話,你地只係「沉默而無骨氣既小眾」呀

複式洋房

c9hoyeah 發表於 19-11-20 01:00
好文采好文采!等我都贈返你一句先!

「君子泰而不驕,小人驕而不泰」

「驕」引申做「處處攻擊」?唔好copy and paste google第一個結果當自己識中文啦,咁樣只會比真正識中文既人笑

「君子懷德,小人懷土」,好好諗下開口經濟,埋口番工果班係君子定小人啦

男爵府

miraclebew 發表於 19-11-20 01:01
由始至終我都唔係講緊件事誰是誰非,我係講緊「沉默大多數」只係一個大話,你地只係「沉默而無骨氣既小眾 ...

味講左囉!我地做過咩吾使同你交代,吾好無聽到無見到就以為無!
唉!真係同你講都浪費精神

複式洋房

queenie3y 發表於 19-11-20 01:10
味講左囉!我地做過咩吾使同你交代,吾好無聽到無見到就以為無!
唉!真係同你講都浪費精神
...

繼續用念力支持,加油!

男爵府

miraclebew 發表於 19-11-20 01:14
繼續用念力支持,加油!

你就當日日反工反學的人係鬼啦!聽日見到都當見吾到啦

複式洋房

miraclebew 發表於 19-11-20 01:08
「驕」引申做「處處攻擊」?唔好copy and paste google第一個結果當自己識中文啦,咁樣只會比真正識中文既 ...

咦!睇黎你又試過google下所以知係第一個結果?sorry因為我唔係幾想再哂時間係你到所以就咁睇第一個結果但又覺得話得幾岩聽喎幾貼切喎,咪拎黎用下...
但我諗佢驕係解驕傲,而驕傲既人亦有機會做出攻擊別人的行為而顯得自己高尚,即係你。其實你中意既我唔引用個句子,我直接就咁話你都得=)
真係訓啦,你都早D訓先有力抗爭=)都欣賞你既勇氣可以一個人係呢到走出黎挑機

大宅

係咪咁低能呀

用多人食定小人食去定支唔支持

我冇立場,只想食咩野就食邊間

唔好用你地既思維騎劫人地

首頁
45678...13

尾頁

跳至