自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

唔係人人中意果D

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

sonandson 發表於 20-5-15 19:00
你都識講大陸冇pokemon go
咁如果唯一香港突破限制,內地人都會專程落嚟玩啦
就好似前排大陸有單嘢係指內 ...

無玩開pokemon,會特登落黎香港捉精靈?
天朗氣清

別墅

tinlong22 發表於 20-5-15 19:53
無玩開pokemon,會特登落黎香港捉精靈?

Pokemon同mario係內地最叫坐嘅nintendo遊戲,加上內地早年就播放寵物小精靈無印篇,深受內地人歡迎,而且寵物小精靈世界大賽成日都可以見到中國選手嘅身影

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

sonandson 發表於 20-5-15 20:02
Pokemon同mario係內地最叫坐嘅nintendo遊戲,加上內地早年就播放寵物小精靈無印篇,深受內地人歡迎,而且 ...

嘥鬼氣啦,咁受歡迎日本自己起咗未呀?唔好同我講日本無地呀

天朗氣清

別墅

十分鐘 發表於 20-5-15 19:50
唔係人人中意果D

無錯
但係更多好多外國人唔鍾意ocean park
美國啲theme park機動設施應有盡有 主題設計出色 ocean park一比真係見形相絀
鍾意我哋唔整一個香港人自己同世界都鍾意嘅主題樂園呢

公爵府

我家小朋友,曾經好熱愛Pokémon 。我剛剛訪問咗佢,佢唔讚成將OP改建成精靈樂園。佢話Pokemon 响手機都睇到,唔及真實嘅動物。。
你可以更新記錄, 讓好友們知道你在做什麼...

侯爵府

回覆樓主:

客量唔夠,做乜都死,唔覺會有好多外國人,會為精靈嚟,尤其是vr對實際空間唔係要求咁高,戴咗個鏡都係靠科技取勝。

侯爵府

sonandson 發表於 20-5-15 13:23
Op經營不善係前幾年撤換咗盛智文就每況愈下喇喎,嗰陣開始一直蝕錢,關社會運動同疫情咩事,根本存在結構 ...

海洋公園蝕錢,主因係大興土木,起酒店和水上樂園,如果客量足夠,係有機會回本,現在係投資起咗,但旅客被黑暴嚇怕,未必會再來。

子爵府

其實就算點改都冇用,因為中國同外國遊客唔會黎,就算有少數遊客肯黎,班人都唔歡迎仲要趕佢地走,只係得返少數香港人肯俾錢入黎消費,點都係蝕,點都係死路一條

侯爵府

sonandson 發表於 20-5-15 19:00
你都識講大陸冇pokemon go
咁如果唯一香港突破限制,內地人都會專程落嚟玩啦
就好似前排大陸有單嘢係指內 ...

要靠大陸客?肯承認香港要靠大陸咩!

公爵府

2024年龍年勳章

sonandson 發表於 20-5-15 23:23
日本迪士尼land推出咗類似嘅嘢喇
睇嚟你都唔使再去

無問題呀!又唔係必去不嬲都唔係特別鍾意公仔。去op只係想睇真動物之嘛。

子爵府

sonandson 發表於 20-5-15 19:12
迪士尼咪又係香港政府擁有52%的股權,而迪士尼則擁有48%的股權,合辦有咩問題,迪士尼咪係成功例子
話唔想 ...

廸士尼點同, 廸士尼係hermes, 值得投資!
Pokemon只係 agnes B, 又唔係多人鐘意!

點可以同一而論!

你話Legoland, 環球片場呢啲名牌質素就話!

水晶宮

回覆樓主:

1d, 1d都唔吸引!舊禮物重新包1張花紙,拆開後仍是舊的,人不會因這張新花紙而改觀

禁止訪問

大宅

商業秘密可以周街唱?揚得就唔係商業秘密啦。。
Pokemon 紅唔紅見仁見智,但如果變左卡通主題樂園,咁即係迪迪尼2.0,但有咩數據睇得出佢可以比迪迪尼更吸客?你個人鍾唔鍾意,同係商業角度有無機會係兩件事。我個人好鍾意Line Friend,有主題樂園我會去,但我身邊既人唔會去。其次,投資風險?回報問題?拆帳問題?呢啲低層睇唔到既野,就話人地無遠見?太膚淺。
每間公司可以承受風險不一,唔承擔高風險唔等於無遠見。

別墅

回覆樓主:

算啦,等執算

珍珠宮

sonandson 發表於 20-5-15 19:32
佛羅里達州迪士尼已經有呢樣技術
將Nimo角色用技射融入真實嘅水箱裡面,等佢哋可以同現實世界魚類一同暢泳 ...

你想講Nemo呀....
眼界遠少少就會知....
香港咁細已經兩個主題樂園
一個卡通主題迪士尼
一個自然動物主題海洋公園
硬係要變多個卡通主題樂園.....
如果香港有兩個樂園市場定位咁相似,將會係一大隱憂

睇日本唔喺自己地頭起寵物小精靈樂園就知.....

水晶宮

牛年勳章 hashtag影視迷勳章

sonandson 發表於 20-5-15 19:06
冇有睇過足設計圖
同長隆比真係差幾皮

差d唔緊要,因為香港無,都係有吸引力

首頁

尾頁

跳至