懷孕前後

跳至

首頁
45678...21

尾頁

大宅

Loonylili 發表於 20-6-9 19:27
正常會兩日加深一次,我都有用David 綠check會加深色架 ,你比點耐性 加油
最慘係我嘅綠d同三日前一樣....

別墅

今日拎咗醫生紙☺️預產期2月14,第二胎

大宅

Ylk_1314 發表於 20-6-9 19:52
今日拎咗醫生紙☺️預產期2月14,第二胎

恭喜你呀
我早幾日自己驗一深一淺 即日下午去診所驗得一條線(emoji),第日早上自己再驗多次係明顯兩條線。現家心大心細去唔去多次診所驗(emoji)

洋房

TINGTING1215 發表於 20-6-8 12:50
我自己計左係2月9號,其實自己一驗到有就好緊張好驚,有啲反胃,唔知係心理作用定咁快有左後既反應,又有肚 ...

可以上網睇多d推薦醫生 我自己就覺得仁安 董志偉醫生超好

洋房

rayray_fish 發表於 20-6-9 17:15
有group暫都想
入~

可以係BK個到填資料 BK會加妳入適合既group

大宅

jan662 發表於 20-6-10 03:03
可以係BK個到填資料 BK會加妳入適合既group

好的(emoji)

民房

jan662 發表於 20-6-2 19:18
有冇2021年2月預產期既媽媽 大家交流下

剛剛驗咗, 5 week, 預產期2月6日.

複式洋房

回覆 jan662 的帖子

我今日check 左都bingo 左呀☺️

別墅

我係2月10呀暫時出現既徵狀係覺得胸有腫痛 同比較易眼訓

大宅

TINGTING1215 發表於 20-6-9 09:32
有無人一驗到有左,就開始好驚,感覺好唔實真實,驚生bb好痛,驚個肚好大行動唔方便
...

我好有同感..其實我一直都想有。知道有之後好開心,但去診所拎紙時又緊張又驚,連醫生都問我係咪surprise黎(不預期有)..之後日日都諗 驚miscarriage..又諗比人劏肚/順產要又痛又鬆...無咩symptoms又驚...好驚空歡喜一場..又驚有咩事先生會失望...

男爵府

減齡達人勳章

BabySwan 發表於 20-6-11 14:47
我好有同感..其實我一直都想有。知道有之後好開心,但去診所拎紙時又緊張又驚,連醫生都問我係咪surprise ...

同你驚既野一模一樣,我去睇醫生拎證明,個姑娘捉住我隻手叫我放鬆啲,唔好咁緊張人地唔知可能以為我未婚媽媽去醫院又緊張又驚,又心跳加速

大宅

TINGTING1215 發表於 20-6-8 12:50
我自己計左係2月9號,其實自己一驗到有就好緊張好驚,有啲反胃,唔知係心理作用定咁快有左後既反應,又有肚 ...
你拎左紙未呀而家?我一驗到果陣有肚痛同周身吾舒服既感覺,我覺得係心理作用,又或者係因荷爾蒙急升導致既身體反應。(我緊張完冷靜落嚟會安慰番自己)我排卵後9日已經驗到,但好弱既灰線,所以等到due date先去診所,診所比番條hcg test我留念,control line係好接近test line,即日下午去政府健康院/醫院登記,要足一個月先有得睇,所以我呢兩日係咁睇私家既資料,今日book埋first check up,下星期睇。男定女醫生好個人選擇,好多有經驗男醫生都好好,我就始終過吾到自己果關,我會揀女醫生。

男爵府

減齡達人勳章

BabySwan 發表於 20-6-11 15:02
你拎左紙未呀而家?我一驗到果陣有肚痛同周身吾舒服既感覺,我覺得係心理作用,又或者係因荷爾蒙急升導致既 ...

我拎左證明啦,去左健康院同醫院約期,book埋私家醫生產檢,但元朗區好似得男醫生比較好搞掂哂呢啲就無再反胃作嘔,而家會胸痛,但仲係會日日諗順產好痛,唔知會痛成點我遲左4日未黎m一驗就好深色既線,咁樣計唔計得返邊日中

大宅

lucky1028 發表於 20-6-9 19:34
最慘係我嘅綠d同三日前一樣....
我都有每日mon住綠d條線又有度基礎體溫!你忍到3日先用一次綠d?

大宅

lhlooo 發表於 20-6-9 00:02
我都係5月1 last M ar

我4月30日last M, 拎紙時醫生計我而家6 weeks, 預產期係2月4。但因為我幾乎肯定自己周期第28日先排卵,所以覺得係4 weeks。你呢?你period平時準吾準?知道幾多weeks了嗎?

大宅

TINGTING1215 發表於 20-6-11 15:01
同你驚既野一模一樣,我去睇醫生拎證明,個姑娘捉住我隻手叫我放鬆啲,唔好咁緊張人地唔知可能 ...
原來你都好緊張!我先生同我一齊去,所以姑娘應該無咁諗

大宅

TINGTING1215 發表於 20-6-11 15:08
我拎左證明啦,去左健康院同醫院約期,book埋私家醫生產檢,但元朗區好似得男醫生比較好搞掂哂 ...
我估除非好抗拒,男醫生都同女醫生一樣專業,最緊要係生b順利。如我搵吾到好既女醫生(正常應該會有),我都會接受男醫生。我問私家呢,話如果揀順產但最後非湯肚不可,就要收哂2個package既錢,本來我想順產....而家可能要考慮湯肚...但我都怕永久疤痕...哇你係順其自然咁?無用排卵紙?定排卵日好定時架?

男爵府

減齡達人勳章

BabySwan 發表於 20-6-11 15:23
我估除非好抗拒,男醫生都同女醫生一樣專業,最緊要係生b順利。如我搵吾到好既女醫生(正常應該會有),我 ...

我咩都無用同無計,又唔知自己排卵準唔準時,試過早2日同遲4日黎m,今個月試左第5個月中左

洋房

預產期2月12,諗住8週去照閃閃先攞埋懷孕證明

大宅

BabySwan 發表於 20-6-11 15:10
我都有每日mon住綠d條線又有度基礎體溫!你忍到3日先用一次綠d?
唔係呀我日日都有驗,不過嗰三日完全冇進展,無深過色,今日仲覺得淺色咗啲,好驚呀!
你見深粗未?

首頁
45678...21

尾頁

跳至