想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Poyiwish 發表於 20-10-7 12:38
我都係,下腹冤冤咁,我平時m到前係冇感覺,我12號先dd,唯有繼續等
...

你同我同一日DD呀! 我依家個肚好谷好脹, 又多胃氣同分泌物。但就冇谷胸囉...

別墅

sukii520 發表於 20-10-7 14:29
你冇用紅D CROSS CHECKING排卵? 我都係28號排呀...不過果日唔係最低溫。
排完卵後14-16日就會黎M, 唔會令B ...

中醫可以咁早知道中唔中架?

祝成功呀,等你好消息

別墅

sukii520 發表於 20-10-7 15:18
你同我同一日DD呀! 我依家個肚好谷好脹, 又多胃氣同分泌物。但就冇谷胸囉...
...

我都冇谷胸呀,個肚都冇脹,只係感覺到下三角位左右兩邊梅花間竹咁扯住痛,唔知食錯野定係咩
分泌少咗dd,不過都仲有

加油呀,dd個日一齊驗

複式洋房

sue2018 發表於 20-10-7 15:22
中醫可以咁早知道中唔中架?

祝成功呀,等你好消息

哈哈岩岩問左中醫,佢話佢最快都要排卵後3星期先把到

複式洋房

Poyiwish 發表於 20-10-7 18:21
我都冇谷胸呀,個肚都冇脹,只係感覺到下三角位左右兩邊梅花間竹咁扯住痛,唔知食錯野定係咩
分泌少咗dd, ...

我覺得正常唔會子宮扯住痛⋯⋯係中左先會。
其實我覺得自己係中左既,因為個感覺同上次中左好似,不過就小x左。所以我今次唔係擔心中唔中,係擔心發育得正唔正常囉⋯⋯

大宅

回覆樓主

我M準時到了,雖然失望,但會繼續正面努力的!
今次捉排卵捉得好準確,雖然不中,但真係捉到M前十四日。
紅d+半定量,現時來說,我覺得咁用有信心捉到排卵日。

大宅

sukii520 發表於 20-10-7 18:47
其實我覺得自己係中左既,因為個感覺同上次中左好似,不過就小 ...

一定會健康成長的,祝福你們,放輕鬆呀

複式洋房

回覆 sukii520 的帖子

我有呀! 26號下午六點紅d 強陽, cb 哈哈笑, 27號就轉弱,不過唔係哈哈笑後24-48小時會排! 所以計體溫同Cb 又好似match! 不過有人體溫同紅d 會唔match! 所以我照做功課

複式洋房

sukii520 發表於 20-10-7 18:47
其實我覺得自己係中左既,因為個感覺同上次中左好似,不過就小 ...

我都係咁。。。今年一月頭小產左。。。
等緊派彩
依家已經係排卵後第十日,呢一兩日我用排卵紙都有明顯既兩條
依家唯有等。。。。

複式洋房

Wann100c 發表於 20-10-7 19:11

我有呀! 26號下午六點紅d 強陽, cb 哈哈笑, 27號就轉弱,不過唔係哈哈笑後24-48 ...

咁你似係27號排喎!不過唔緊要啦,都係差果1,2日!一齊下星期一開估啦!

別墅

見大家都有啲分泌
不過我就好似無咩咁
係lee 2日去小便時會有啲水狀分泌物
好奇怪
都唔知究竟咩事
m痛又係好奇怪,dd後係隔日痛
第一日痛,第二日又完全無事,第三又痛,第四日又無事

今日睇番自己近排嘅record
cycle有長達35days
所以唔敢check住
只可以講check又煩唔check又煩
大家一齊等,希望齊齊有好消息

複式洋房

homelover11 發表於 20-10-7 18:51
一定會健康成長的,祝福你們,放輕鬆呀

多謝你先我已經成日同自己講要放鬆順其自然唔好諗。你下次都要加油呀!捉到排卵已經成功左一半!

別墅

子宮扯住痛同m痛有咩分別㗎

複式洋房

ScarlettPak88 發表於 20-10-7 20:04
我都係咁。。。今年一月頭小產左。。。
等緊派彩
依家已經係排卵後第十日,呢一兩日我用排卵紙都有明顯既 ...

你係咪第一次試返呀?祝你成功呀!原來我地同一日dd!咁你依家紅d深唔深色呀?

複式洋房

mrswoodson 發表於 20-10-7 21:41

子宮扯住痛同m痛有咩分別㗎

我覺得m痛係比較中間既位,子宮扯住就係子宮兩邊,有時吉吉地咁痛一下

複式洋房

sukii520 發表於 20-10-7 21:45
你係咪第一次試返呀?祝你成功呀!原來我地同一日dd!咁你依家紅d深唔深色呀?
...

由排卵8日後一直check ,感覺紅d 係一日比一日深色

其實我睇中醫,小產後三個月就話我ready
不過要搬屋果d 就攪到8 月先再開始
但8 月唔成功,依家第二個月啦
我琴日去睇中醫中醫又話唔似係有左
C6 話咁早未必咁快把到脈。。。係咁叫我隨緣

依家野又唔敢亂食,收工拿拿聲返屋企休息
同你一齊等派彩(emoji)

複式洋房

ScarlettPak88 發表於 20-10-8 08:02
由排卵8日後一直check ,感覺紅d 係一日比一日深色

其實我睇中醫,小產後三個月就話我ready

祝你成功呀!介唔介意講你上次係幾多WK冇左呀?
你個中醫咁勁既咁快把到...我個中醫話AT LEAST 5 WK先叫真正把到
依家幫我養氣血等個子宮內膜厚D等佢著床得好D。同埋唔好蹲同跳。
不過今次係我3個月之後第一次試,中醫叫我隨緣想試就試下, 所以我就隨緣啦。

別墅

我今日有嘗試感受下啲痛係點樣但發覺真係唔係好識分
你分到好叻

別墅

不如趁大家等緊派彩嘅時候
一齊簡單分享下自己嘅background
互相認識下
又可以分散下注意力

我講下自己先
我備孕左兩年幾
一開始以為m都算準時好容易成功
亦有做過檢查大致結果都算ok
不過有內異,但係已做手術解決
從未試過bingo令我成日懷疑究竟自己能唔能夠正常成孕
每個月都套徵狀
每個月都失敗
為左盡量減低亂諗嘢嘅機會
所以宜家就算過左dd,都想穩陣地再等多幾日先

你哋呢?
一齊傾下偈啦

複式洋房

mrswoodson 發表於 20-10-8 21:01

我今日有嘗試感受下啲痛係點樣但發覺真係唔係好識分

通常行快少少or大動作啲就會扯得勁啲。不過每個人既感覺唔同,唔使比較,就好似我個胸都唔會谷一樣

首頁

尾頁

跳至