夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

洋房

yenyen228 發表於 20-10-30 17:28
我父母當時明知佢無乜錢,禮金要求6萬,跟住到擺酒親戚7圍枱俾既人情,我父母全部自己攞走,結婚就買左一 ...

我大嫂都系潮州人,層樓系佢同佢老豆供,但係嫁左出去就系佢細佬既,潮州人真系特别重男輕女架,爛賭真系無得救,我父母離左婚,當媽媽带住我地两個小朋友,我老豆竟然借貴利仲要系寫我屋企電話,我大佬一早聽電話就卑人媽媽叉叉,無得救,我唔信賭仔可以介到賭尼回事

洋房

ming8888 發表於 20-11-1 02:00
如果你經濟能力搞得掂,使乜理你父母自己感受最重要, 始終仲咁後生買乜同條廢柴終老
...

你屋企都重男輕女你都唔好旨意父母啦!人生系自己走,你一嫁左其實你父母都唔會理你啦!你過得唔好自己辛苦佢地亦都唔會來幫你,真心錫你既屋企人知你咩事離婚都唔會怪你啦!系佢哋面子緊要定個女幸福緊要啊!如果因為咁娘家都唔卑你返你當睇清楚佢地囉,香港地肯做餓唔死人既

大宅

yenyen228 發表於 20-10-30 16:05
我今年32歲,老公47歲,我地2015年結婚,當時覺得佢對我好,雖然無乜錢,唔緊要啦,只要人品ok, 就得啦,咁 ...

我經歷同你一樣,唔同的係我有兩個小朋友

男爵府

yenyen228 發表於 20-10-30 16:05
我今年32歲,老公47歲,我地2015年結婚,當時覺得佢對我好,雖然無乜錢,唔緊要啦,只要人品ok, 就得啦,咁 ...

妳不嬲都靠自己無靠妳屋企人,所以唔好諗屋企人點諗啦,妳無欠妳老公的。快啲離婚自己生活善待下自己!加油

洋房

回覆 siugocandy 的帖子

別人同你咁講你都叫人快走啦,現在不走重等 ??????????

男爵府

2024年龍年勳章 笑得好勳章

止蝕啦!再咁落去你遲早出事。

首頁

尾頁

跳至